Banja Junaković 2020

 

 


Banja Junakovic se nalazi na severozapadu Srbije, 4 km od Apatina, okružena prelepom šumom i ekološki ocuvanom prirodom. Udaljena je 200 km od Beograda i 100 km od Novog Sada. Do banje se dolazi regionalnim putem od Novog Sada, preko Vrbasa i Sombora ili preko Apatina.


Prvi termalni izvori otvoreni su na ovom prostoru 1913. godine, ali tek 1927. godine je izvršena temeljna analiza mineralnih svojstava vode, kada je utvrdeno da termalne vode ove banje spadaju u isti red kao i vode u Karlovim Varima (Ceška), Harkanju (Madarska) i Lipiku (Hrvatska). Krajem 1983. godine dovršena je izgradnja prve faze Banje “Junakovic“ pa se dobija mineralna voda iz tri nova bunara. 2000-te godine dograden je novi deo objekta što je povecalo smeštajni kapacitet, te Banja danas raspolaže sa 270 ležajeva i tri restorana.


Prirodni lekoviti faktori:
Hemijskim analizama je utvrdeno da vode, cije temperature dostižu 60°C, sadrže natrijum, litijum, kalcijum i magnezium, pa se termalne vode Banje Junakovic ubrajaju u isti red voda poput onih u Karlovim Varima u Ceškoj, Harkanju (Madarska) i Lipiku (Hrvatska).

Medicinske indikacije:
Bolesti koje se lece u banji (po grupama) :
1. REUMATSKA OBOLJENJA
Sve vrste reumatizma, degenerativni i zapaljivi reumatizam
2. ORTOPEDSKA OBOLJENJA
Deformacije kicmenog stuba i ekstremiteta, oboljenja kostiju i zglobova, stanja posle povreda kostiju i zglobova, postoperativna stanja kostiju i zglobova, lecenje sportskih povreda (operisanih i neoperisanih)
3. NEUROLOŠKA OBOLJENJA
Lecenje oboljenja perifernog i centralnog motornog neurona, kao i anomalija nervnog sistema
4. GINEKOLOŠKA OBOLJENJA
Postoperativna stanja, stanja posle upala, klimaks tegobe, sterilitet
5. OBOLJENJA DISAJNIH PUTEVA
Astmaticne bolesti, bronhitis


Nacin lecenja:
- hidroterapije
U kadama se vrši podvodna masaža i rade se individualne vežbe. U terapijskom bazenu se rade grupne i individualne vežbe pod kontrolom terapeuta.
Temparatura vode u kadama i bazenu se krece od 35 do 37 stepeni celzjusa i oba se preporucuju za relaksaciju i opuštanje.
- elektroterapija
- Visoko i nisko frekventne struje, eksponencijalne, jednosmerne-galvanske, naizmenicne-interferentne struje, ultrazvucna masaža i elektrostimulator koriste se u smislu stimulacije krvnih sudova i dubljih tkiva, za bržu resorpciju toksina, za poboljšanje metabolizma i u cilju smanjenja bola i upala.
- Ultrazvuk se koristi kod problema sa okoštavanjem i degenerativnih promena vratne i slabinske kicme i za suzbijenje ožiljaka.
- Elektrostimulator služi za bezbolno testiranje i težih oblika periferne oduzetosti pomocu elektricnih struja i selektivno draženje samooduzete muskulature.
- Magnetna terapija - primena visoko frekventog magnetnog polja u svrhu lecenja. Koristi se za brže zarastanje preloma, bolna stanja, cirkulatorne probleme i kod ginekoloških oboljenja.
- Fototerapije : bioptron lampa, laser, ultraviolet i infraruž. Koriste pojedine oblike svetlosti u svrhu lecenja. Laser se koristi za lecenje bolnih i neuralnih stanja, išijalgije, steriliteta i kožnih oboljenja. Bio lampa koristi polarizovanu svetlost za lecenje sportskih povreda, edema, cirkulatornih smetnji i u dermatologiji.
- termoterapije
- Parafinoterapija podrazumeva primenu toplote u svrhu lecenja
- Krioterapija-ledene obloge i masiranje ledom
- kinezi terapija
- Proucavanje i primena sistematizovanih pokreta pojedinih delova i celog tela u vidu vežbi, a koje ima za cilj uspostavljanje oštecenog pokreta, povecanje mišicne snage, poboljšanje koordinacije pokreta, držanja i stabilnosti tela u raznim položajima.
- Rade se individualne i grupne vežbe sa otporom, segmentne, pasivne, potpomognute i izometrijske vežbe, vežbe na telesforu i na biciklu-ergometru. Rade se vežbe i sa decom : grupne (kod skolioze) i individualne (kod celebralne paralize).
- radna terapija
- vežbe u cilju vracanja funkcija i snage, brzine, spretnosti i izdržljivosti.
- vežbe u cilju vracanja i pshichih funkcija, koje su kod mnogih bolesti prilicno oštecene, a to su : pamcenje, upamcivanje, zapažanje, logicko rasudivanje itd.
- koristi se u cilju angažovanja kreativnih potencijala pacijenata (izrada tapiserija i ostalih rucnih radova), jer pacijent tada zaboravlja na svoje oštecenje, pa tako lakše prebrodi najtežu fazu svoje bolesti
- predprofesionalna radna terapija ima za cilj da pacijenta pripremi za povratak na stari posao ili neki lakši posao.

- rucna masaža


Preporucuje se za :
- smanjenje bolova, poboljšanje cirkulacije, poboljšanje metabolizma, otklanjanje zamora, relaksaciju i toniziranje organizma.
Opšta masaža se preporucuje kod :
- rekonvalescencije (oporavka nakon bolesti), zamora, nervne napetosti, poremecaja metabolizma, kozmetike
Lokalna rucna masaža se preporucuje kod :
- stanja posle povrede, reumatskih bolesti, ožiljaka i priraslica, oduzetosti, fantomskih bolova

Smeštaj:
Hotelski objekat u sastavu Banje raspolaže sa 131-om dvokrevetnom sobom i cetiri apartmana. Sve sobe su sa kupatilom. Hotel ima veliki restoran sa 500 sedišta i dva restorana u novom delu objekta, prostrani hol sa galerijom, frizerski salon, prodavnicu trgovinske robe i suvenira, prodavnicu voca i zdrave hrane.

 

Cene su izražene po osobi 

 

Bolesnički dan

pun pansion, prvi i kontrolni lekarski pregled i do 5 terapija dnevno po mišljenju doktora

soba/cena Blok A Blok B
1/1 soba  4.875 6.150 
1/2 soba 3.750  4.750 
dupleks 1/1 7.150 
dupleks 1/2  5.500

 

 Pun pansion

soba/cena Blok A Blok B
1/1 soba 3.700   4.680
1/2 soba 2.850  3.600 
duplex 1/1 5.525 
duplex 1/2  4.250

 

 Polupansion

soba/cena Blok A Blok B
1/1 soba 3.380  4.225 
1/2 soba 2.600  3.250 
dupleks 1/1 5.070 
dupleks 1/2 3.900 

 

 Prenoćište sa doručkom

soba/cena Blok A Blok B
1/1 soba  2.860 3.575 
1/2 soba 2.200  2.750 
dupleks 1/1 4.810 
dupleks 1/2 3.700 

 

  • U cene nisu uračunate boravišna taksa u iznosu od 90,00 din. i osiguranje u iznosu od 5,00 din. po osobi dnevno.
  • Deca do 12 godina plaćaju 70% od cene smeštaja odraslog lica ukoliko koriste sopstveni ležaj, a 50% od cene hotelskog smeštaja odraslog lica ukoliko ne koriste sopstveni ležaj.
  • Deca do 2 godine koja ne koriste sopstveni ležaj,ishranu i terapije oslobañaju se plaćanja usluga, osim osiguranja u iznosu od 5,00 din. dnevno.
  • Ukoliko je boravak kraći od 3 dana, cene BO dana, punog pansiona i polupansiona uvećavaju se 20%.
  • Za boravak od 21 dan i duže, na bazi BO dana i punog pansiona, odobrava se popust od 10 %.
  • U cenu boravka uračunato je korišćenje zatvorenog bazena sa geotermalnom vodom temperature 35° C a u letnjem periodu i kompleksa otvorenih bazena sa skakaonicom, vodenim toboganom i masažerima.

 

  Način plaćanja:

Prilikom rezervacije 40% avansa, ostatak 10 dana pre polaska gotovinski, uplatom na žiro račun agencije, čekovima građana uz uvećanje 2% na mesečnom nivou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 35

Danas: 35

Juče: