DALEKA PUTOVANJA 2021/2022

 

 

Zanzibar je polu-autonomna oblast i ostrvo u Indijskom okeanu uz istočnu obalu Afrike, koja je sastavni deo Tanzanije. Najveći grad ovog ostrva je istoimeni Zanzibar (na zapadnom delu ostrva). Ostrvo je podeljeno na tri regiona: severni, južni i zapadni. U sastav pored Zanzibara ulazi i ostrvo Pemba i niz manjih ostrva. Ostrvo je izgrađeno od koralnih krečnjaka, tako da su razvijeni kraški reljefni oblici. Geografska širina, mala nadmorska visina (do 125m) i monsuni određuju klimatske prilike.  Pored Zanzibara veći gradovi su Stoun Taun (Stone Town), Nungwi, Kendwa, Matemwe, Paje, Jambiani itd... Do Zanzibara iz Beograda možete doleteti sa avio kompanijama: Turkish Airlines, Qatar Airways i Fly Dubai. Najniža prosečna temperature je 22* a najviša 32*

 

 

Sa bezbrojnim netaknutim plažama, planinskim šumama i živahnim gradovima koji čekaju da budu istraženi, Kuba predstavlja mnogo više od nekog pukog karipskog ostrva na kojem se možete skloniti. Kubanski kokteli mogu da nadmaše hranu po kvalitetu, a pošto je to najveće ostrvo u Karibima, snalaženje na Kubi može ići malo teže, no, ono što joj nedostaje u smislu ispoliranosti više nego dovoljno se nadoknađuje očaravajućom istorijom, opuštenim šarmom i poletnim ritmovima salse. Unazađeno svojom revolucijom, ovo sunčano ostrvo je prepuno kontrasta. Havana i Trinidad su prošli kroz mukotrpnu obnovu i borbu za očuvanje - poseta njima se čini kao putovanje kroz vreme. Noću, ovi i ostali gradovi, poput Santjaga de Kube, pretvaraju se u ogromnu fijestu ispunjenu muzikom i rumom. Boravak u kasi partikular (privatnoj kući u kojoj se iznajmljuju sobe) omogućuje putnicima da iskuse delić života prosečnog Kubanca, i otvara im delove zemlje (i, što je još važnije, lokalnu psihu) koji su nekada bili van domašaja.


Maldivski arhipelag prostire se 300 milja jugozapadno od Indije i 450 milja južno od Šri Lanke. Čini ga grupa od 282 koralnih ostrva maksimalne nadmorske visine od 1,8 m smeštenih oko ekvatora u Indijskom okeanu. Od ukupnog broja, samo je 202 ostrva naseljeno lokalnim stanovništvom, a 80 nenaseljenih ostrva je pretvoreno u letovališta. Ovaj tropski raj, poznat po netaknutoj prirodi, tropskoj vegetaciji, biserno belim peščanim plažama, skrivenim lagunama prepunim živih korala, predstavlja turističku destinaciju iz snova. Za one koji nisu baš vični ronjenju, dovoljna je samo maska da bi moglo da se posmatra više od 600 vrsta riba koje nastanjuju ove predele, a iznad vode se pruža predivan svet koji treba otkriti. Sela na ostrvima nemaju ništa zajedničko sa turističkim mestima na koja ste navikli, zbog toga bez sumnje treba posetiti neko ostrvce na kom žive urođenici. Prema Islamskom zakonu koji ovde vlada, ni jedan stranac se ne sme zadržati u selu posle zalaska sunca.

 

Dragulj jugoistočne Azije, Tajland nudi zadivljujuću raznolikost i istinski fascinantnu i pristupačnu kulturu koja ga, zajedno sa čuvenom tajlandskom gostoljubivošću, čini neverovatno popularnom destinacijom.
Za ronioce manjih i većih dubina, kao i za one koji prosto vole da se opuštaju na mekom, belom pesku, tu su plaže, savršene kao plaže sa razglednica, i izvanredna metropola Bangkok na jugu, dok sever nudi predivne uživancije kulturnog središta Čijang Maija, sa svojim starim gradom ukrašenim hramom, i osvežavajućim šumama i planinskim odmaralištima.

 

Smešten na Arabijskom poluostrvu, Dubai je drugi grad na svetu po brzini kojom se razvija.
Predstavlja sinonim za luksuzan život, centar međunardnog poslovanja i skrovište za slavne ličnosti, rok zvezde i sumnjive milionere koji dolaze tu zbog hedonistickog zivota.Grad ima zadivljujuću modernu arhitekturu, prelepe plaže i nudi zabavu na visokom nivou. Turisti nepropustaju da vide da vide Burdž el Arab, arhitektonsko remek delo, džamiju Jumeirah, Deira Souk, četvrt s pijacama začina i zlata, Mardžlis Gorfat Um el Sif, velelepnu restauriranu šeikovu rezidenciju. Takođe možete posetiti i vodeni park Wild Wadi, pravo mesto za porodičnu zabavu i naravno najvisu zgradu na svetu Burdž Kalifu, 826m, sa koje možete da posmatrate prelepu panoramu Dubaija. Klima je suptropska, povremeno vlažna, pri čemu nekoliko meseci godišnje temperatura prelazi 40 stepeni.

 

Bele peščane plaže, impresivni planinski lanci isprepleteni spektakularnim rekama i vodopadima, jezera sa slanom vodom i egzotični biljni i životinjski svet samo su deo atrakcija Dominikanske Republike. Bilo da tražite zabavu, odmor ili nešto novo, Dominikana nudi sve. Egzotična, tropska i prirodna, Punta Cana, smeštena na istočnoj strani ostrva, je pravi raj za zaljubljenike u prirodu i jedna od najpopularnijih destinacija za odmor.

 

Sejšeli predstavljaju arhipelag legendarne lepote na zapadnoj obali Afričkog kontinenta, sačinjen od 115 što granitnih, što koralnih ostrava u zapadnom Indijskom Okeanu. Najveće je centralno ostrvo Mahe sa glavnim gradom Viktorijom , a slede ga ostrva Praslin i La Digue. Ovaj rajski arhipelag nudi nezaboravan odmor na jedinstvenim plažama sa karakteristicnim kontrastom belog peska i tirkiznog mora. Tropska klima sa rasponom temperatura od 24 do 32 *C daje mogućnost jednako atraktivnog odmora tokom cele godine.

 
 

Republika Mauricijus, ostrvo vulkanskog porekla, jedno je od najpoznatijih u Indijskom okeanu. Odlikuju ga duge peščane plaže, bogata vegetacija, koralni grebeni koji formiraju bezbedne i kristalno čiste lagune... Boravak na ostrvu upotpunjuje ljubaznost stanovnika, odlični gastronomski specijaliteti i hoteli visokog kvaliteta. Ukoliko tražite miran odmor, netaknutu prirodu i romantične pejzaže, Mauricijus je pravi izbor za Vas.

 

   

 Japan.jpg

Tokio (Tokyo) je glavni grad Japana, a Tokio Metropolis oblast je najveća aglomeracija na svetu i sastoji se od preko 26 gradova i 8 sela koji su vremenom srasli u jedan grad. U njoj živi preko 35 miliona ljudi. Mnogobrojni muzeji, kultura i religija su jedan od razloga zbog kojih ovaj grad poseti preko 5 miliona stranih turista. Kjoto (Kyoto) je grad koji se nalazi u centralnom delu ostrva Honšu, i ima oko 2000 hramova i svetilišta, a veći deo grada se nalazi na UNESKO-voj listi Svetske baštine od 1994. godine.

 

 Meksiko.jpg

 

Meksiko Siti je najveći i glavni grad države Meksiko. Ima oko 28 miliona stanovnika i jedan je od najposećenijih turističkih centara u Srednjoj Americi. Ima bogato kulturno istorijsko nasleđe, a poznat je kao grad koji se nalazi na vodi i konstantno tone. Grad Tenočtitlan čije se ruševine nalaze u samom centru je bio prestonica carstva Asteka. Isla Muheres je malo ostrvo koje se nalazi u Karipskom moru preko puta poznatog turističkog centra Kankuna. Mirno ribarsko naselje je vremenom postalo raj za ronioce i mlade putnike iz celog sveta. Plaja del Karmen je jedno od najpoznatijih i najlepših letovališta u Meksiku. Nalazi se na čuvenoj Rivijeri Maja, a od aerodroma u Kankunu je udaljena svega 45 minuta vožnje. Prelepe plaže, savršeno toplo more, bogata ponuda hotela i restorana, a zanimljivi izleti u okolini su glavni razlog zašto je Plaja del Karmen glavna baza mnogih putnika.

 

 

 Kina.jpg

 

Peking - glavni grad najmnogoljudnije države na svetu. Glavni je kulturni, politički i prosvetni centar zemlje. Grad bogate kraljevske prošlosti, aristokratskih hramova, parkova i palata.

Šangaj - grad sa preko 23 miliona stanovnika, urbana džungla, mesto susreta istoka i zapada, kontrast modernog i starog dela grada.

Hong Kong - je posebni administrativni region Narodne Republike Kine, nalazi se u jugoistočnom delu zemlje. Naziv Hong Kong znači mirisna luka i poznat je kao grad koji ima najviše oblakodera na svetu.

 

 

 Hong Kong.jpg

 

Hong Kong - je posebni administrativni region Narodne Republike Kine, nalazi se u jugoistočnom delu zemlje. Naziv Hong Kong znači mirisna luka i poznat je kao grad koji ima najviše oblakodera na svetu.

Borakaj je malo ostrvo čije su plaže dobile mnogobrojne svetske nagrade, a samo ostrvo je 2012. godine proglašeno za najlepše na svetu.

  

 

 USA.jpg

 

Njujork je grad koji mnogo smatraju centrom sveta. Svi narodi sveta i mnogobrojne kulture spojene u velikom megalopolisu daju jedinstvenu energiju. Ima oko 20 miliona stanovnika, a glavne atrakcije u gradu su ostrva Elis i Liberti, zgrada Empajer stejta i Krajslera, mnogobrojni muzeji i Zoo vrtovi, Central Park...

Veliki kanjon (Grand Canyon) je kanjon veoma strmih litica koji je milionima godina dubila i izdubila reka Kolorado u američkoj saveznoj državi Arizoni i sastavni je deo istoimenog nacionalnog parka, jednog od najstarijih u SAD-u. Nacionalni park Grand Canyon (Grand Canyon National Park) je jedan od 58 nacionalnih parkova Sjedinjenih Američkih Država i UNESCO-va je svetska baština još od 1979. godine. Naziv je dobio zahvaljujući svojoj veličini, duljini i izrazito dubokim ponorima. Grand Canyon se zbog svoje veličine smatra jednim od sedam svetskih čuda prirode.

 

 

 Indija.jpg

 

Nju Delhi (New Delhi) je glavni grad Indije. Predstavlja drugi po velicini grad po broju stanovnika u Indiji i osmi u svetu. U njemu zivi oko 22 miliona stanovnika. Grad je bogat kulturno istorijskim nasledjem, među kojima su i neka pod zaštitom UNESCO-a, kao npr. Qutub kompleks i Humajanov grob.

Puškar (Pushkar) je jedan od najstarijih gradova u Indiji. Nalazi se u državi Radžastan, na obali jezera Puškar, a prema legendi stvorio ga je Lord Brama, kojem su posvećeni mnogobrojni hramovi u ovom gradu.

Džaipur (Jaipur) je grad u državi Radžastan. Poznat je kao roze grad, pošto je većina građevina u njemu okrečeno ružičastom bojom. Najznačajnije znamenitosti ovog grada su tvrđava Amber, Gradska plata, Džantar Mantar i Hava Mahal.

 

 

 

 vijetnam.jpg

Vijetnam, službeno Socijalistička Republika Vijetnam država je u jugoistočnoj Aziji na obaliJužnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva. Ime Vijetnam u prevodu znači „južni Vijet“ (što je sinonimno sa znatno starijim terminom Nam Vijet).Glavni grad je Hanoj od ujedinjenja Severnog i Južnog Vijetnama 1976.

Postoje tri glavne sezone, topla, kišovita i hladna, sa varijacijama u temperaturi i padavinama širom različitih regiona u zemlji. Vijetnam je zemlja sa široko rasprostranjenim razlikama u nadmorskoj visini i zbog toga nastaju temperaturne i sezonske varijacije. Tako u planinskim delovima zemlje imate relativno hladniju klimu, a temperature u toku zime mogu da se spuste i ispod nule. U severnom delu Vijetnama, u zimskim mesecima, od novembra do aprila je hladno i vlažno, a leta, od maja do oktobra, su topla. Ako ste izabrali južni deo zemlje za odmor, izbegavajte sparnu letnju sezonu od kraja februara do maja. Na jugu, najvlažniji meseci su od juna do avgusta i to definitivno nije najbolje vreme za posetu Vijetnamu. U ovom delu je suvo od decembra do aprila. Period tajfuna je od jula do novembra i ako možete zaobiđite Vijetnam u ovo vreme.

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas


Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/web009/public_html/count.php on line 7