SEJŠELI  2020

  

 

 

Sejšeli predstavljaju arhipelag legendarne lepote na zapadnoj obali Afričkog kontinenta, sačinjen od 115 što granitnih, što koralnih ostrava u zapadnom Indijskom Okeanu. Najveće je centralno ostrvo Mahe sa glavnim gradom Viktorijom , a slede ga ostrva Praslin i La Digue.

Ovaj rajski arhipelag nudi nezaboravan odmor na jedinstvenim plažama  sa karakteristicnim kontrastom  belog peska i tirkiznog mora. Tropska klima sa rasponom temperatura od 24 do 32 *C daje mogućnost  jednako atraktivnog odmora  tokom cele godine.

 

 

SEJŠELI

MAHE

 

10 dana

 

23.10. - 01.11.2020.

 

 

Plan i program puta:

1. dan (23.10.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…) Let za Dohu u 12:05h, broj leta QR 232. Sletanje u Dohu u 17:55h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 8h i 5 minuta.

2. dan (24.10.): Doha – Mahe

Poletanje aviona iz Dohe u 02:00h, broj leta QR678. Sletanje na ostrvo Mahe u 08:35h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja na ostrvu Mahe. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na najveće ostrvo Sejšela, Mahe. Info – sastanak sa vodičem radi upoznavanja sa kreolskim specijalitetima, običajima i kulturom. Noćenje.

Bez obzira na krajnje odredište, čim sletite u najmanji glavni grad na svetu, Viktoriju, shvatićete da svi putevi prvo vode u Mahe, najveće i jedinstveno ostrvo u arhipelagu, sa drvenim kreolskim kućama, kolonijalnim zgradama, francuskog i britanskog duha, malim radnjama, usamljenim plažama i luksuznom vegetacijom u srcu svega toga. 

Gusta džungla ostrva Mahe izdiže se iznad nestvarnog Indijskog okeana, slikovite plaže mekog, puderastog peska pozivaju vas na apsolutnu relaksaciju, dok će izolovane uvale, čiste tirkizne vode,  koje svetlucaju u pozadini moćnih granitnih kula učiniti da se osećate kao da ste u raju. 

3. dan (25.10.): Mahe – Viktorija – Petite Anse

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet do najmanje prestonice na svetu šarmantne Viktorije. Krećemo na istorijsku turu po gradskom jezgru gde ćemo videti zaštitni znak Sejšela simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Podignut je 1903. godine u čast Kraljici, guverner iz tog perioda na svom putovanju u London video je Big Ben i naredio da se i u Viktoriji napravi mala replika. Nastavljamo dalje ka šarenolikom Hindu hramu posvećenom Hindu Bogu sigurnosti i prosperiteta, najvećoj Katoličkoj crkvi na Sejšelima okruženoj prelepim dvorištem, nadbiskupiji Domus sagradjenoj od granita za koju može da se kaže da je najimpresivnija gradjevina na Sejšelima, Prirodnjačkom muzeju Sejšela. Pauzu za užinu pravimo na lokalnoj pijaci Selwin Clark – društveno srce Viktorije  gde ćemo zadovoljiti sva čula i imati priliku da se upoznamo sa kreolskim običajima i svakodnevnim životom. Slobodno vreme za istraživanje grada. Nakon toga nastavljamo do jedne od najlepših plaža Petite Anse. Uživamo u kupanju. Povratak u smeštaj. Noćenje.

4. dan (26.10.): Mahe – Morne – Port Lunay – Lilot

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet do najvećeg Nacionalnog parka na Sejšelima Morne uz upoznavanje lokalne flore i faune sa odmaranjem na spektakularnim vidikovcima ostrva. Nacionalni park pokriva više od 20% područja ostrva. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji dostiže visinu od 905 metara odakle se pruža prelep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva, obilazimo vodopad uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Uz malo sreće možemo videti najmanju žabu na svetu, veliku čitav centimetar. Nakon toga nastavljamo do plaža Port Lunay i Lilot i uživamo u zalasku Sunca. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje

5. dan (27.10.): Mahe – Eden vidikovac – Takamaka destilerija – Anse Soleil – Anse Royale

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet na kojem ćemo obići jedne od najlepših plaža Sejšela i pronaći naš raj pod suncem. Krećemo u vožnju po ostrvu, zastajemo kod Eden vidikovca odakle se pruža spektakularan pogled na šarmantnu Viktoriju, a zatim idemo do Takamaka destilerije gde ćemo se upoznati sa procesom pravljanje najpoznatijeg Sejšelskog ruma. Kasnije produžavamo do plaža Anse Soleil i Anse Royale koje će Vam zasigurno izmamiti osmeh na lice. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (28.10.): Mahe – Marine park – Moyaine island – Surf island

Slobodan dan za odmaranje, kupovinu suvenira, kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativni obilazak nacionalnog parka koji se nalazi u blizini Viktorije. Dan počinjemo vožnjom brodićem i odlaskom na pravi mali tropski raj, ostrvo Mojen. Nakon obilaska ostrva imaćemo slobodno vreme za plažu i uživanje. Zatim odlazimo na snorkling na kom ćemo uploviti u sasvim novi svet pun raskošnih boja i oblika. Imaćemo priliku da posetimo centar za zaštitu ugrožene vrste kornjača i da slobodno šetamo sa ovim divnim životinjama. Izlet ćemo završiti ručkom na plaži na Surf ostrvu, nakon čega ćemo se uputiti nazad ka smeštaju. Slobodno vreme, povratak u smeštaj. Noćenje.

7. dan (29.10.): Mahe – Sunset plaža

Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Predlažemo vam individualni odlazak do plaže Anse Major brodićem koji redovno isplovljavaju sa plaže Beau Vallon. Ukoliko ste avanturista, spremni ste i volite treking, do plaže se može stići i kozjom stazom kroz gustu šumu. Pejzaži koji se smenjuju su veličanstveni. Anse Major je zaliv na severu ostrva sa divnom, belom koralnom plažom koje granitne stene dele na dva dela. Iza plaže nalazi se laguna. Savršeno mesto za sunčanje i snorkeling u kristalno čistoj tirkiznoj vodi. U popodnevnim satima organizovan je fakultativni odlazak na plažu Sunset, gde ćemo uz svež kokos, koktele dočekati spektakularni zalazak sunca, kakav se samo na Sejšelima može doživeti. Kupanje i chill na belom, brašno pesku. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj. Savršeno mesto za sunčanje i snorkeling u kristalno čistoj tirkiznoj vodi. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan (30.10.): Mahe

Slobodan dan. Predlažemo vam da iznajmimo automobile i krenemo u obilazak najlepših plaža Sejšela i pronadjemo naš raj pod suncem. Sejšeli nude puderast beli pesak, kristalno čistu vodu, bogat morski svet i beskrajan plavi horizont. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Police Bay i Baie Lazare izmamiće Vam zasigurno osmeh na lice. Ukoliko ste pak za avanturu predlažemo vam trekinge Cassedent, Copolia ili Vacoa, iznajmite bicikle ili se priključite lokalcima i u ranim jutarnjim časovima krenite na pecanje. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan (31.10.): Mahe – Doha

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme za kupanje na plaži Beau Vallon i kupovinu suvenira. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Dohu u 18:35h, broj leta QR 679. Sletanje u Dohu u 23:10h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 7h i 35 minuta.

10. dan (01.11.): Doha – Beograd

Nastavak leta za Beograd u 06:45h, broj leta QR231. Sletanje u Beograd u 11:05h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

 

 

 

SMEŠTAJ :

Mahe od 24.10. do 31.10.2020. – Coco D Oro hotel 3* ili sl.: Nalazi na 400m (2 minuta) od plaže. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Svaki soba poseduje balkon, tv sa kablovskom , ormar. U okviru smeštaja postoji restoran, bazen, bar i WiFi internet.

 

 

 

CENA PAKETA ARANŽMANA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)

1599€ 1499€

 

 

USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA

 

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

 

Aranžman obuhvata:
-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Mahe – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj na ostrvu Mahe u hotelu 3* na bazi 7 noćenja (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

 

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Sejšele (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana na Sejšelima)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje


 

NAPOMENE:
U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.
Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.
Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.
Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

 

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

 


 

Viktorija + plaža Petite Anse 

 

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet – obilazak najmanje prestonice na svetu šarmantne Viktorije. Krećemo na pešačku turu po gradskom jezgru, videćemo zaštitni znak Sejšela simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Podignut je 1903. godine u čast Kraljici, guverner iz tog perioda na svom putovanju u Londonu video je Big Ben i naredio da se i u Viktoriji napravi mala replika. Nastavljamo dalje ka šarenolikom Hindu hramu posvećenom Hindu Bogu sigurnosti i prosperiteta, najvećoj Katoličkoj crkvi na Sejšelima okruženoj prelepim dvorištem, nadbiskupiji Domus sagradjenoj od granita za koju može da se kaže da je najimpresivnija gradjevina na Sejšelima, Prirodnjačkom muzeju Sejšela. Muzej je domaćin izložbama koje ne samo da ilustruju floru, faunu i geološku istoriju Sejšela već podseća posetioce na velike ekološke probleme u cilju kako bi se promovisale aktivnosti čuvanja prirodnog nasledja.  Pauzu za užinu pravimo na lokalnoj pijaci Selwin Clark – društveno srce Viktorije  gde ćemo zadovoljiti sva čula i imati priliku da se upoznamo sa kreolskim običajima i svakodnevnim životom. Izlet nastavljamo do po nama najlepše plaže na ostrvu Mahe – Petite Anse. Kupanje u kristalno čistoj vodi i sunčanje na plaži nestvarne lepote. Za one koji žele da se sklone od sunca zaklon mogu potražiti u hladu tropskog rastinja i palmi. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj.

 

Izlet obuhvata: povratni autobuski transfer i vodiča.

 


 

Nacionalni park Morne + vodopad + Port Launay + Lilot beach 

 

Krećemo se putem kroz najveći Nacionalni park na Sejšelima Morne uz upoznavanje lokalne flore i faune sa odmaranjem na spektakularnim vidikovcima ostrva. Nacionalni park pokriva više od 20% područja ostrva. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji dostiže visinu od 905 metara odakle se pruža prelep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva i uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Zatim se spuštamo na vodopad Sauzier gde ćemo uzivati u prelepoj prirodi i zvucima vode. Dolazak do plaže Port Launay gde ćemo se opustiti i uživati u nestvarnom krajoliku. Za kraj uživamo u zalasku Sunca na maloj, ušuškanoj plaži Lilot beach. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj.

 

Izlet obuhvata: povratni autobuski transfer ulaznicu za vodopad i vodiča.

 


 

Marine park + Moyaine island + Surf island (ručak) 

 

Na 20 minuta od glavnog ostrva Mahe nalazi se prvi nacionalni park u zapadnom Indijskom okeanu, Sainte Anne. Osnovan 1973. ovaj dragulj prirode poznat je kako po širokoj paleti boja podvodnog sveta tako i po prelepim smaragdnim plažama. Park obuhvata šest malih ostrva, među kojima su Cerf i Mojen svakodnevno dostupna za posetioce. Veličanstveni koralni vrtovi, polja morske trave i ribe najrazličitijih boja, šara, oblika i veličina privlače ljubitelje ronjenja i snorklinga iz celog sveta. Dan počinjemo vožnjom brodićem i odlaskom na pravi mali tropski raj, ostrvo Mojen. Nakon obilaska ostrva imaćemo slobodno vreme za plažu i uživanje. Zatim odlazimo na snorkling na kom ćemo uploviti u sasvim novi svet pun raskošnih boja i oblika. Imaćemo priliku da posetimo centar za zaštitu ugrožene vrste kornjača i da slobodno šetamo sa ovim divnim životinjama. Izlet ćemo završiti ručkom na plaži na Surf ostrvu, nakon čega ćemo se uputiti nazad ka smeštaju.

 

Izlet uključuje: povratni autobuski transfer, povratni brodski prevoz izmedju ostrva (glass bottom), dve flašice vode, ulaznice za Moyenen ostrvo, opremu za snorkling, ručak na bazi švedskog stola na ostrvu Cerf i vodiča.

 


 

Eden vidikovac + Takamaka destilerija + Anse Royale + Anse Soleil

 

Dan započinjemo spektakularnim pogledom na Eden ostrvo i Viktoriju. Nastavljamo dalje do destilerije Takamaka ruma, nacionalnog pića Sejšela. Obilazak destilerije u pratnji vodiča i degustacija ruma. Zatim dan provodimo na dvema predivnim plažama Anse Royale i Anse Solei. Obe plaže su ukrašene granitnim stenama, belim peskom, smaragdnom bojom mora i raskošnim zelenilom. Osim kupanja i opuštanja ovde ćemo napraviti i fenomenalne fotografije.

 

Izlet obuhvata: povratni autobuski transfer, ulaznicu za destileriju i vodiča. Degustacija više od 2 vrste ruma se dodatno naplaćuje.

 


 

Sunset plaža

 

U popodnevnim satima fakultativni odlazak na plažu Sunset, gde ćemo uz svež kokos, koktele dočekati spektakularni zalazak sunca, kakav se samo na Sejšelima može doživeti. Kupanje i chill na belom, brašno pesku. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj.

 

Izlet obuhvata: povratni autobuski transfer i vodič

 

 

Organizator putovanja je licenca 36/2020

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 09-18h
SUBOTOM: OD 10-14 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 593

Danas: 593

Juče: