VIJETNAM

 

 

HO ŠI MIN – HOI AN – HUE – HANOJ 

 

14.11 - 29.11.2020.

 

 

Blagosloven zanosnom obalom, smaragdno zelenim planinama, dahom nacionalnih parkova, dinamičnim gradovima, izuzetnim kulturnim nasleđem, jednom od najboljih svetskih kuhinja, Vijetnam ima sve. Ovo je drsko zabavna zemlja za istraživanje. Njeni ljudi su energični, meštani vole smeh i piće, a Vi ćete imati mnogo prilika da se družite sa njima i saznate njihove priče.

Hanoj je grad živopisnih pagoda i jezera. Njegove ulice prepune su skutera koji se uz konstantan zvuk sirena probijaju kroz gužvu, a burna istorija otkriće vam periode francuske i kineske okupacije gde god da krenete. Hanoj je grad koji pokušava da nadoknadi vreme izgubljeno u strahotama Vijetnamskog rata i izolacije i to čini sa mnogo strasti. Opustite se pored nekog od brojnih jezera. Najveće je Hoan Kiem na kojem lokalci svakog jutra u zoru vežbaju tai či. Probajte neki egzotični specijalitet koji možete da nađete na svakom koraku, otkrijte umetničku scenu u usponu ili prespavajte u luksuznom butik hotelu po niskoj ceni. Upoznajte ove hrabre ljude, zaronite u prošlost, a budite i svedok buđenja Hanoja koji gleda u budućnost.

Hue nekadašnja kraljevska prestonica, skrivena pod krilima planinskog masiva Anamese, je mesto u kome se i dalje može osetiti duh vijetnamskih kraljeva. Pored impresivne lokacije, imperijalne istorije i prelepe arhitekture očaraće vas i jedinstvena atmosfera grada. 

Hoi An  je mali, atmosferičan, nestvaran i najatraktivniji grad u Vijetnamu. Šarm i harizmu ovog grada čine hramovi, pagode i razigrane fasade drevnih kuća. 

Ho Ši Min ili popularno Sajgon je grad trgovine i kulture, koji svojom nesputanom energijom vodi zemlju putem progresa. Ovaj haotični megalopolis diše životom i vitalnošću, a njegovi stanovnici i posetioci ne mogu da se odupru njegovom vetru promena. Prošetajte kroz bezvremene uličice pre nego što vas vas opiju intenzivni mirisi raskošnih hramova ili krenite u šoping centre koji se nalaze pored solitera iz 21. veka. Duhovi pršlosti i dalje žive u građevinama koje su pre samo jedne generacije svedočile o strahotama rata, ali danas lepota starog Sajgona predstavlja urbani kolaž dva sveta uklopljenih u jednu uzbudljivu celinu.

 


Plan i program puta:

1. dan (14.11.): Beograd – Doha 

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Dohu u 11:40h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 18:30h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 7h i 45 min. 

2. dan (15.11.): Doha – Ho Chi Minh

Poletanje aviona iz Dohe u 02:15h, broj leta QR970. Dolazak u Ho Chi Minh u 13:30h po lokalnom vremenu i transfer do smeštaja. Nakon kratkorajnog odmora, sledi fakultativno razgledanje grada koji je dugo godina nosio atribut bisera Indokine. Danas je to najveći grad i ekonomski centar Vijetnama. Videćemo katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, muzej rata, markete Ben Tan i Saigon Skver. Po završenom razgledanju, slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (16.11.): Ho Chi Minh – Cu Chi tuneli 

Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Cu Chi tunele, koji predstavljaju najverniji primer snalažljivosti Vijetnamaca u ratu koji su vodili protiv okupatora. Više od 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prodjete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Po završenom obilasku vraćamo se u Ho Ši Min i nastavljamo da istražujemo ovaj grad. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (17.11.): Ho Chi Minh – Delta reke Mekong 

Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu deltom reke Mekong – najdužom rekom u Jugoistočnoj Aziji i 7. najdužom rekom na svetu. Ova reka svojim tokom od blizu 4500km prolazi kroz 6 zemalja, a njen sliv obuhvata neverovatnu površinu od 795.000km2. U ovom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa, šećera i tropskog voća u Vijetnamu. Ukrcavamo se na brodić i iz glavnog toka reke prelazimo u manje kanale, krstarimo kroz autentična sela, posećujemo farmu meda, učimo kako se prave bombone od kokosa i degustiramo nesvakidašnje lokalne specijalitete – pirinčano i zmijsko vino. Povratak u Ho Ši Min. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan (18.11.): Ho Chi Minh – Hoi An 

Budjenje. Odjavljivanje iz smeštaja i polazak na aerodrom, odakle se leti za Hoi An. Lampionima osvetljene ulice, ulični prodavci, krojači, zanatske radnje, šareni hramovi i prekrasni osmesi Hoi An čine nezaobilaznim vijetnamskim gradićem. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u ukusima vijetnamskih gastronomskih specijaliteta. Povratak u smeštaj. Noćenje.

6. dan (19.11.): Hoi An – My Son

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni poludnevni izlet do arheološkog nalazišta My Son. Pre nego što je narod Južnih Vijeta krenuo da širi svoje teritorije na jug, u ovim krajevima se nalazilo hinduističko kraljevstvo Čama, sa svojim sedištem u Mi Sonu. Spiritualni koreni ovog naroda dolaze iz Hinduizma i sa indijskog subkontinenta. Hramovi Mi Sona su posvećeni hinduističkim božanstvima kao što su Krišna, Višnu i Šiva. Hramovi kraljevstva Čampa su i najznačnajnije građevine njihove civilizacije i spomenici ne samo božanstvima kojima su posvećena već i majstorima svog zanata čije tajne ni do dana današnjeg nisu otkrivene. Nalazište su pronašli Franczi u periodu kolonije, a teško je oštećeno tokom Amerićkog rata, tako je danas od nekadašnjih 68 preostalo svega 20ak struktura. Istražujemo ovo nalazište koje se nalazi na UNESCO-voj listi kulturne baštine i uživamo u inetereasntnim pričama o ovoj prezanimljivoj staroj civilizaciji. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. 

7. dan (20.11.): Hoi An – Hue 

Ujutru se polako spremamo, napuštamo sobe i autobusom polazimo ka Hoi (Hue), staru kraljevsku prestonicu Vijetnama. Ukoliko nam vremenske  i organizacione prilike dozvole možemo organizovati fakultativnu posetu Ba Na Hills. Ovo je jedan od novijih i interesantnijih projekata u Vijetnamu. Ovo staro turističko odmaralište iz francuskog kolonijalnog perioda danas je preuređeno u rizort-tematski park koji svoje posetioce lansira u najraznovrsnije delove Francuske – od bašti Versaja, preko Notr Dama, Mon Martra. Ukoliko vam se čini da fale francuski Alpi, ne zaboravite da iste žičare kojima se po Alpima vozite, to ćete činiti i ovde. Zlatni most – most koji drže dve šake polako postaju jedan od zaštitnih znakova turističke posete Vijetnamu, pa je mi svakako nećemo propustiti. Skup grupe u vreme dogovoreno sa vodičem kod parkinga i nastavak putovanja prema finalnoj destinaciji. Dolazak u hotel. Smeštamo se i potom imamo slobodno vreme. Noćenje. 

8. dan (21.11.): Hue 

Dan rezervisan za odmor ili za fakultativno obilaženje i uživanje u znamenitostima ovog magičnog gradića, čiji su mnogi delovi zaštićeni od strane UNESCO-a. Istražujemo ruševine zabranjenog ljubičastog grada, nekada rezervisanog za ličnu upotrebu cara i njegovih konkubina, gotovo potpuno uništenog tokom Vijetnamsko-Američkog rata. Posetićemo budistički manastir  iz 17. veka – Thien Mu Pagoda. Tokom posete videćemo i automobil bivšeg monaha kojim se vozio u Sajgonu 1963. da bi se zapalio u znak protesta zbog lošeg tretmana prema budistima od strane južnog Vijetnamskog režima. Uživaćemo u kratkom krstarenju niz reku pre ručka u manastiru. Posetićemo i  grob cara Tu Duk pre polaska nazad za Hue. Napomena: čamci možda neće biti dostupni ako putujete u periodu festivala. Tokom ovog vremena putovanje će se odvijati kopnenim delom. Noćenje.

9. dan (22.11.): Hue – Hanoi 

Budjenje. Odjavljivanje iz smeštaja i polazak na aerodrom, odakle se leti za Hanoi. Dolazak u glavni grad Vijetnama. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za prvo upoznavanje sa lokalnim životom i kulturom jednog od najstarijih gradova jugoistočne Azije. Mnoštvo restorana i barova, haotični saobraćaj, domišljati prodavci suvenira i nasmejani prolaznici, u vrlo kratkom roku pokazaće nam sve čari starog dela grada i vijetnamske prestonice.  Noćenje.

10. dan (23.11.): Hanoi 

Dan u Vijetnamu počinje ispijanjem jedne od najboljih kafa na svetu. Vijetnam je drugi najveći svetski izvoznik kafe i ovaj napitak i način na koji se služi je nešto što ne smete propustiti. Krećemo u fakultativnu poludnevnu šetačku turu prestonicom Vijetnama. Polazna stanica je novi deo grada: Mauzolej Ho Ši Mina, ključne ličnosti  vijetnamske istorije i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar Pagoda, predsednička palata, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, Trg Ba Djin… Obilazak nastavljamo u starom delu grada: uske ispresecane ulice, brojni kafei i bistroi nalik onim u Francuskoj, Stara gradska kapija, gradska katedrala, Ngok sok hram, Hoan Kiem jezero. Nakon završenog obilaska, u večernjim časovima isprobavamo specijalitete lokalne kuhinje u nekom od živopisnih restorana Starog Grada. Slobodno vreme. Noćenje.

11. dan (24.11.): Hanoi – Ha Long Bay 

Slobodni dani u Hanoju ili vam možemo preporučiti odlazak na dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag krečnjačkih stena koje vertikalno izranjaju iz mora je čudo prirode koje ćete svakako dugo pamtiti. U jutarnjim časovima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gde se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2000 ostrva, zaštićenog od strane UNESCO-a, obilazimo brojne uvale i mini zalive kojima smo okruženi.  Zalazak sunca na ovoj lokaciji predstavlja fantastično iskustvo.  Noćenje na brodu.

12. dan (25.11.): Ha Long Bay – Hanoi 

Budjenje, povratak u luku i transfer do Hanoja. Odmaramo se i prikupljamo snagu za nastavak putovanja. Slobodno vreme za šetnju i  kupovinu suvenira. Slobodno vreme. Noćenje.

13. dan (26.11.): Hanoi 

Slobodan dan ili fakultativna poseta Nin Binu. Kolevka vijetnamske civilizacije potiče sa Crvene reke. Sama reka prolazi kroz nekoliko provincija, a Nin Bin je jedan od istorijskih i prirodnih dragulja severnog Vijetnama. Uživamo u neverovatnim predelima – pirinčanim poljima, impozantnim planinama koje krase ovu provinciju. Upoznaćmo se sa drevnom vijetnamskom prestonicom – Hoa Lu koja je bila središte moći za tri vijetnamke sdinastije, dok se konačno nije preselila u Hanoj. Imaćemo priliku da posetimo hram Kralja Dina, koja nam pruža uvid u umetničke slojeve Vijetnamskih umetnika u prethodnih 1000 godina. Nakon uživanja u tipičnoj hrani severnog Vijetnama, krećemo na plovidu sampan čamcima. Reka, pećine, nestvarne kraške planine nas okružuju dok mi uživamo u plovodbi. Po pristizanju u luku za čamce penjemo se na bicikle i vozimo se lokalnim putevima dok uživamo u nestvarnom ambijentu. Povratak u Hanoj. Slobodno vreme. Noćenje

14.dan (27.11.): Hanoi

Slobodno vreme za istraživanje grada, kupovinu suvenira. Noćenje

15. dan (28.11.): Hanoi – Doha 

Odjavljivanje iz smeštaja. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Poletanje iz Hanoi-a u 18:20h, let broj QR977. Sletanje u Dohu u 22:35h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 8h i 25 minuta. 

16. dan (29.11.): Doha – Beograd 

Nastavak puta ka Beogradu u 07:00h, broj leta QR231. Dolazak u Beograd u 10:40h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

 

 

SMEŠTAJ :

 

HO CHI MINH od 15.11. do 18.11.2020.

Dragon Palace III Hotel 3* ili sl. – nalazi se u centru turističkog dela Ho Chi Minha (District 1). Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Hotel poseduje: internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove i restoran. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinetalni).

HOI AN od 18.11. do 20.11.2020.

Atlas Hotel 4* ili sl. – nalazi se na 900 metara od centra grada. Hotel poseduje dvokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom i klimom. U okviru hotela nalazi se restoran, bazen i bar. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U sobi se nalazi sef i ketler. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni)

HUE od 20.11. do 22.11.2020.

Alba Spa Hotel 4* ili sl. – nalazi se na 600 metara od centra grada. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Svaka soba poseduje klima uredjaj, tv uredjaj, ketler. U okviru hotela nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinetalni).

HANOI od 22.11. do 28.11.2020.

Hanoi Chic Boutique Hotel 3* ili sl. – nalazi se u starom delu grada na 900 metara od centra. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klimu. U okviru hotela nalazi se restoran. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinetalni).

 

 


CENA ARANŽMANA

 1399 €

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi+vodič)

 

 


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen.

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po najpovoljnijim uslovima potrebno je da:

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

 

Aranžman obuhvata:
–Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Ho Ši Min/Hanoi-Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
–Avio prevoz redovna linija (Ho Ši Min – Hoi An – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija (Hue – Hanoi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Prevoz autobusom (klima, video, audio) na relaciji Hoi An – Hue
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Ho Chi Minh-u u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom  (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Hoi An-u u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Hue-u u hotelu  4*  na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Hanoi-ju u hotelu 3* na bazi 6 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

 

Aranžman ne obuhvata:
-Pozivno pismo i vizu za Vijetnam (40€ + 25 usd)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje


NAPOMENE:

U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.

Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.

Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.

Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.

Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze

Organizator putovanja licenca 36/2020

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 09-18h
SUBOTOM: OD 10-14 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 685

Danas: 685

Juče: