VIJETNAM

 

 

NOJ – THO HA – HALONG – SAPA – LAO CAI – TA VAN – HUE – HOI AN – DA NANG –MY SON – DELTA MEKONGA – HO ŠI MIN

 

U PRIPREMI..

 

Pođimo na putovanje tokom koga ćemo upoznati Vijetnam, biser dalekog istoka koji u sebi spaja egzotiku istoka, francusko kolonijalno nasleđe, duh revolucije, prefinjenost gastronomije, raskošnu prirodu i dinamično društvo u pokretu.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN/ BEOGRAD – MOSKVA – HANOJ Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Nikola Tesla u Beogradu tri sata pred let. Prijava za let (SU2091, 13:30). Dolazak u Moskvu u 12:15 i čekanje na vezu za Hanoj. Nastavak putovanja letom SU290 u 19:50. Obroci u avionu.

2. DAN/ HANOJ Sletanje ne međunarodni aerodrom Noibai u 8:55 po lokalnom vremenu. Po okončanju carinskih formalnosti, susret sa vijetnamskim domaćinima, transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme za odmor od dugog interkontinentalnog leta i vreme za individualno upoznavanje sa prestonicom Vijetnama.

 3. DAN/ HANOJ Doručak. Posle doručka vreme je za celodnevno upoznavanje prestonice Vijetnama tokom koga čemo posetiti najimpozantnije znamenitosti. Obilazak uključuje obilazak Celokupnog kompleksa mauzoleja Ho Ši Mina, Predsedničke Palate i pagode na jednim stubom. Obilazak se nastavlja posetom jednom od najstarijih univerziteta u Vijetnamu, Hramu Literature koji datira iz 11. veka. Ovaj impozantni kompleks ne pruža samo mogućnost upoznavanja sa kulturno istorijskim nasleđem Vijetnama nego ostavlja u mogućnost odmora i mira u svojim vrtovima građenim po tradicionalnim principima. Obilazak pagoda pored jezera. U nastavku je planirana poseta Etnološkom muzeju. Po završetku obilaska povratak u Staru četvrt tokom koje ćemo šetati uskim uličicama prepunih zanatskih radnji po kojima su poznati. Ulice u ovom delu grada su najčešće imenovane po esnafima koji u njima obavljaju svoju proizvodnju. Potom sledi poseta vodenom lutkarskom pozorištu, jednoj od specijalnosti vijetnamske kulture i tradicije. Povratak u hotel. Noćenje. Današnji obroci obuhvataju doručak I ručak.

4. DAN/ HANOJ – THO HA Doručak. Posle doručka predviđen je polazak za idilično vijetnamsko selo Tho Ha, prepoznatljivo po svojoj slikovitosti i idiličnosti I daje izvrnu priliku za upoznavanje sa ćivotom u ruralnom Vijetanmu. Selo je poznato po svojim veštim zanatlijama I tokom posete ćemo se upoznati sa umetnošću pravljenja minijaturnih kutija I pirinčanog papira. Ukrcaj na jednu od poslednjih preostalih barki-skela I prelazak preko Reke Cau. Upoznaćemo se sa jedinstvenm tehnikom pravljena papira od pirinča. Po završetku predviđenih obilazaka povratak u Hanoj na kasni ručak I slobodno vreme za samostralno istraživanje. Današnji obroci obuhvataju doručak I ručak. Noćenje.

5. DAN/ HANOJ – HALONG Posle ranog doručka, polazak prema zalivu Ha Long. Po dolasku u Ha Long ukrcavanje na brdo, te uživanje u slasnom ručku od tradicionalnih specijaliteta tokom krstarenja zalivom tokom dana. Ovaj neverovatni zaliv jedinstven je u sveu i na listi je UNESCO kulturne baštine prepoznatljiv po svojim krečnjačkim formacijama koje se iz mora izdižu kao zmajevi zubi. Po okončanju krstanje predviđena je poseta okolnim ribarskim selima i upoznavanje sa lokalnim stanovništvom koje živi nepromenjenim načinom života preko tri generacije. Vraćamo se na brod i uživamo u koktelima i zalasku sunca pre nego što dođe vreme za večeru na brodu. Današnji dan je predviđen na uživanje u prirodi I gastronomiji. U kasnim večernjim časovima moguće je moguće je birati između gledanja filmova, socijalizacije uz društvene igre ili individualnog odmora u spa. Noćenje. Današnji obroci obuhvataju doručak, ručak i večeru. Noćenje.

6. DAN/ HALOG – HANOJ – SAPA Vreme je za buđenje uz zvuk morskih talasa i povetarac koji donosi dobrodošlicu novom danu. Posle dočuka predviđena je poseta impozantnoj krečnjačkoj pećini , potom povratak na brdo i uživanje u poslednjem pogledu na zaliv Halong dok polako klizimo prema doku. Brod uplovljava u luku oko 11:30. Posle čega sledi povratak u Hanoj. Po dolasku u Hanoj večera posle čega odlazimo na železničku stanicu i ukrcavamo se na noćni voz te u nastavku sledi noćna voćnja za Lao Cai – Sapa. Današnji obroci uključuju doručak i večeru.

7. DAN/ LAO CAI – SAPA Dolazak u Lao Cai predviđen je za 6 časova izjuta. Transfer u hotel i smeštaj. Po smeštaju u hotel – doručak. Slobodno vreme za odmor i samostalno istraživanje grada. U popodnevnim časovima polazimo na pešačku turu I polazimo. Laganom šetnjom prema selu Cat Cat poznatom po svojim plemenskim stanovnicima i manjinskom narodu H’mong. Vreme je za kulturološku imerziju I interakciju sa lokalnim stanovništvom, te saznavanje o njihovom načinu života. Kasno popodne predviđen je povratak u Sapu i noćenje. Današnji obroci uključuju doručak i ručak.

8. DAN/ SAPA – LAO CAI – TA VAN – LAO CAI – HANOJ Doručak. Posle doručka predviđen je obilazak Sape njene slikovite pijace prepune rukotvorina, boja I mirisa lokalnog kraja. Po obilasku Sape polazimo na tročasovno lagano pešačenje prirodom prema Dolini Muong Hoa. Putujemo prema selima Lao Chai i Ta Van, među čijim slikovitim stanovnicima se izdvajaju plemena H’mong I Dzay. Tokom puta imaćemo susret sa mnoštvom lookalnog stanovništva i upoznati se sa načinom njihovog života. Tokom dana predviđen je ručak u lokalnom restoranu. Po okončanju ture I razgledanja povratak u Sapu. Po dolasku u Sapu slobodno vreme do transfera na železničku stanicu oko 5 popodne. Ukrcavanje u voz i noćna vožnja prema Hanoju. Današnji obroci uključuju doručak i ručak.

9. DAN/ HANOJ – HUE VIJETNAM - KOLAŽ KULTURA Dolazak u Hanoj u ranim jutarnjim časovima i transfer na aerodrome u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku na aerodrome, prijava za let za Hue. Po dolasku u Hue transfer u hotel. Slobodno vreme za individualna razgledanja ovog sofisticiranog grada u centralnom Vijetanmu. U kasnim popodnevnim časovima odlazimo na zajedničku glamuroznu večeru tokom koje ćemo se upoznati sa svim čarima vijetnamske kuhinje. Povratak u hotel i noćenje. Današnji obroci uključuju doručak i večeru.

10. DAN/ HUE Doručak. Posle doručka polazimo na celodnevno intenzivno istraćivanje Huea, jednog od najprijatnijih gradova centralnog vijetnama. Današnji obilazak uključuje posetu Citadeli, bivšem carskom gradu Vijetnama i njegovoj purpurnoj pagodi. Ukrcavanje nab rod I krtko krstarenje Rekom Huong sa koje se pruža impresivan pogled na grad sa reke. Tokom puta predviđeno je zaustavljanje I poseta Pagodi Thien Mu. Po završetku krstarenja obilazak Grobnice Tu Duc. U popodnevnim časovima obilazak Citadele, Zabranjenog purpurnog grada i pijace Dong Ba. Povratak u hotel. Noćenje. Današnji obroci uključuju doručak i ručak.

11. DAN/ DA NANG – HOI AN Doručak. Posle doručka polazak prema Hoi An-u. Tokom voćenje prolazak preko slikovitog Planinskog venca Okeanski oblaci (Hai Van pass) sa zaustavljanejm i razgledanjem Muzeja Cham i Mramorne Planine u Danangu. Po dolasku u Hoi An, vreme je za ručak u lokalnom restoranu. Potom transfer i smeštaj u hotel. Popodne za rezervisano za turu po Hoi Anu i razgledanje. Razgledanje uključuje obilazak Starog Grada, Stare kineske ambasade, Japanskog pokrivenog mosta, Pagode Phuc Kien I kuće Tan Ky. Predvečerje je planirano za slobodno vreme i kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje. Današnji obroci uključuju doručak i ručak.

12. DAN/ HOI AN – MY SON Doručak. Posle doručka odlazimo u poludnevno ragledanje i obilazak My Sona, prestonice Cham kulture. Tokom posete ćemo obići ostatke drevnom My Sona I pogledati ostatke Chan carstva koje je bilo izrazito preosperitetno u period od 4 do 13 veka. Popodne je predviđeno za individualno razgledanje ili kupovinu suvenira I umetničkih predmeta po brojnih zanatskim i umetničkim radionicama Hoi Ana ili odmor u nekom od prijatnih kafea i restorana kraj reke kako ćete možda I najbolje steći uticaj o nekadašnjoj važnosti ovog lučkog grada. Povratak. Noćenje. Današnji obroci podrazumevaju doručak.

13. DAN/ HOI AN – DA NANG – HO ŠI MIN Doručak. Posle doručka vreme je za transfer na aerodrom i let za Ho Ši Min. Po dolasku u Ho Ši Min transfer i smeštaj u hotel. U ranim popodnevnim časovima polazimo u obilazak Ho Ši Mina, tokom koga ćemo videti Zgradu Stare Pošte, Katedralu Notre Dame, Salu Nezavisnosti, Muzej rata. Takođe ćemo se upoznati sa Pijacom Ben Thanh koja će očarati svojom živahnošći u bojama, te retkim istočnjačkim proizvodima. Veče je predviđeno za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje. Danas je od obroka predviđen doručak.

14. DAN/ HO ŠI MIN – DELTA MEKONGA Doručak. Posle doručka polazimo prema jućnom Sajgonu i približavamo se region Delte Mekonga, doma farmera I ribara i plodnog regiona koje hrani veći deo jugoistočne Azije. Tokom današnjeg dana ćemo posetiti fabriku kokosa, krstariti kanalima I lagunama istraćujući ostrva delte, posetiti farmu orhideja, ućivati u tradicionalnim plesovima i osetiti puls jednog dinamičnog dela sveta prepunog boja, hramova, začina I gostoljubivih lokalaca. Tokom posete delti Mekonga predviđen je ručak. U popodnevnim časovima povratak u Ho Ši Min. Noćenje.

15. DAN/ HO ŠI MIN Doručak. Posle doručka još malo slobodnog vremena za istraćivanje centralne Ben Thanh zone I poslednju kupovinu. Transefr na aerodrom u Ho Ši Minu i prijava za let. Let SU 293 u 10:05 za Moskvu. Dolazak u Moskvu u 17.45 Čekanje na vezu i poletanje za Beograd (SU 2092, 21:05). Obroci u avionu. Povratak u Beograd u večernjim časovima. Kraj programa.

 

U PRIMERI...

Uslovi plaćanja:

Prilikom prijavljivanja plaća se 400 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji, u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslvone banke na dan uplate, a najkasnije 30 dan apred put. Mogućnost plaćanja preko računa I karticama Visa, Master, Maestro I Dina.

 Prijavljivanje:Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost odštampanja aviokarata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.

 

Aranžman obuhvata :

 •  - Kompletnu organizaciju I vođenje puta
 • - Smeštaj u hotelima 3*/4*na bazi noćenja sa doručkom 3BB HANOJ 1BB NA BRODU U ZALIVU HA LONG 2 NOCENJA U VOZU 1 BB SAPA 2 BB HUE 2 BB HOI AN 2 BB HO SI MIN  NAPOMENA: Ostali obroci predvidjeni programom (rucak vecera) naznaceni su na kraju programa svakog dana.
 • Povratnu aviokartu
 • -Docek na aerodromu
 • -Transfere prema planu I program puta u Vijetnamu autobus A/C Lokalne vodiče /Licenciranocg nacionalnog vodiča tokom cele ture
 •  -Ture obuhvacene programom koje ukljucuju prevoz, , ulaznice za sve navedene lokalitete + obroke naznacene u program + vodu I maramice u autobusu Dragon boat – brod u Hueu Krstarenje I smestaj na brodu u zalivu Halong Putovanje brodom od delti reke Mekong
 • Voznu kartu za Laocai / Sapa- povratnu Dimace avio letove prema programu
 • Državne takse

Aranžman ne obuhvata :

 • Obroke koji nisu predvidjeni programom
 •  Individualne troškove za vreme putovanja
 • Troskove vize oko 45 USD placa se na aerodromu
 •  Troskove viziranja pasosa I Vijetnamskog pozivnog pisma 35 Eura
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Aerodromske takse u iznosu od oko 350 € ( podložne promeni I zavise od datuma kupovine aviokarte)  

POSEBNE NAPOMENE: KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU JE 30 DANA PRE PUTOVANJA KRAJNJI ROK ISPLATE ARANŽMANA JE 30 DANA PRE PUTOVANJA

Opšte napomene: Organizator putovanja je sa licencom OTP 17/2013. Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u program Organizator putovanja nije ovlašćeni ne ceni valjanost putnih I drugih isprava Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja I viziranjai OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA agencije. Punic  su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važećez akonske carinskepropise U prevoznimsredstvima je najstrožezabranjenopušenje, konzumiranjealkoholaiopojnihsredstava Putnikkojisvojimneadekvatnimponašanjemuznemiravadrugeputnikeiliometavozačeipratioca u poslu, bićeodmahisključensaputovanjaisvaodgovornostprelazinanjega bez pravanažalbuipovraćajnovca. Putnik je dužan da poštujesatnicuodređenuodstranepredstavnikaagencijenaputovanju, u suprotnom predstavnikagencijeimapravo da putnikaisključisaputovanja.Uturističkimautobusimanijemoguća upotrebatoaleta; u skladusaplanomiprogramomputapauze se pravena 3-4 sata (u zavisnostiodlokacijeiopremljenostibenzinskestanice) kojeputnicimoguiskoristitizaupotrebutoaleta.Agencijaodređujerasporedsedenja, mestopolaska, mestazapauzuidužinuiste; uplatomprevoza, putnikprihvatasve gore navedeno, bez pravanaprigovorižalbu Aranžman je rađennabaziodminumum 15putnikazadalekaputovanja U slučajunedovoljnogbrojaputnikazarelizacijuaranžmanailidrugihobjektivnihokolnosti, organizatorputovanjaobaveštavaputnike o otkazuaranžmananajkasnije 10 dana pre datumapolaskazadalekaputovanja. Kodaranžmanakojiuključujuprevozavionom, nakonkupovineaviokaratanemoguće je refundiranjeistihi u tom slučajuvažeusloviaviokompanija Agencija ne snosiodgovornostusledpromenaaviokonekcijaodstraneaviokompanije Agencijazadržavapravoodabiraprevoznogsredstvazatransfereivršiih do smeštajaukoliko je to fizičkimoguće Organizatorputovanjazadržavapravokorekcijeugovorenecene pre početkaputovanjausledpromene u kursurazmenevaluteilipromene u tarifamaprevoznikai u zakonompredviđenimslučajevima [Pick the date] 4 Zaovajaranžmanprimenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjenisa YUTA standardom Napomene u vezisasmeštajem: U smeštajneobjekte se ulaziprvogdanaboravka u skladusapravilimatogsmeštajnogobjekta. Najčešće je check-in u popodnevnimčasovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjegdanaboravkanajčešće do 10h ili 11h. Opisismeštajnihobjekatasuinformativnogkaraktera.Zaeventualnaodstupanjaikvalitetusluge u okvirusmeštajnihobjekata, organizatorputovanja ne snosiodgovornost, jer to isključivozavisiodsmeštajnihobjekata Nekioddopunskihsadržajasmeštajnihobjektasudostupniuzdoplatu. Postojimogućnostodstupanjaipromenaokodostupnostinekihsadržaja, jerisključivozaviseodsmeštajnihobjekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klimauređaj...) Putnik je dužan da poštujepravilasmeštajnogobjektaisamsnosiodgovornostusledsankcionisanjaodstraneosobljasmeštajnogobjekta Napomene u vezisafakultativnimizletima: Sviizleti I obilascisuukljuceni u cenuaranžmana KORISNE INFORMACIJE: Vijetnam, službeno Socijalistička Republika Vijetnam je država je u jugoistočnoj Aziji na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaliva. Graniči se na severu sa Kinom, na zapadu sa Laosom i na jugozapadu s Kambodžom. Sa procenjenih 90,5 milion stanovnika 2014, on je 13. zemlja po broju stanovnika, i osma je najmnogoljudnija zemlja u Aziji. Ime Vijetnam u prevodu znači „južni Vijet“ (što je sinonimno sa znatno starijim terminom Nam Vijet). Ono je prvi put zvanično prihvaćeno 1802. od strane imperatora Gia Longa, i ponovno je ušlo u upotrebu 1945. sa osnivanjem Demokratske Republike Vijetnama pod Ho Chi Minhom. Glavni grad je Hanoj od ujedinjenja Severnog i Južnog Vijetnama 1976. Vijetnam je bio deo Imperijalne Kine više od hiljadu godina, od 111. p.n.e. do 938. Vijetnamci su postali nezavisni od Kineske imperije 938. godine, nakon Vijetnamske pobede u Bici na Bạch Dangu. Niz Vijetnamskih kraljevskih dinastija je prosperirao sa geografskim i političkim rastom ove nacije u jugoistočnoj Aziji, dok Indokinesko poluostvo nisu kolonizovali Francuzi sredinom 19. veka. Nakon Japanske okupacije iz 1940, Vijetnamci su se suprotstavili Francuskoj vlasti u Prvom Indokineskom ratu, konačno proterujući Francuze 1954. Nakon toga, Vijetnam je bio politički podeljen u dve rivalske države, Severni i Južni Vijetnam. Konflikt dve strane se pojačao, sa teškom intervencijom Sjedinjenih Američkih Država, tokom poznatog Vijetnamskog rata. Rat je završen pobedom Severnog Vijetnama 1975. Vijetnam je bio ujedinjen pod komunističkom vladom, ali je ostao osiromašen i politički izolovan. Godine 1986, vlada je inicirala seriju ekonomskih i političkih reformi čime je počeo Vijetnamski put integracije u svetsku ekonomiju. Do 2000, zemlja je uspostavila diplomatske odnose sa svim nacijama. Od 2000, Vijetnamska stopa ekonomskog rasta je bila među najvišim u svetu, i 2011. godine Vijetnam je imao najviši globalni indeks generatora rasta među 11 glavnih ekonomija. Uspešne ekonomske reforme dovele su do njegovog pristupanja Svetskoj trgovinskoj organizaciji 2007. godine. Vijetnam sa površinom od 331.688 km² spada u grupu srednje velikih zemalja jugoistočne Azije. Oko 20% površine čine ravnice, dok je ostatak planinskog (40%) i brežuljkastog karaktera (40%). Sever zemlje se sastoji iz ušća Crvene reke i planinskog područja sa Pan Si Pangom (sa 3.143 metara nadmorske visine) na severozapadu. Jug zemlje sačinjavaju ravničarski predeli oko ušća Mekonga i planinski delovi oko visoravni Taj Nujen. Klima je tropska, obeležena čestim monsunima. Na severu je izražen pad temperature između novembra i aprila. Temperature se kreću između 5 i 37 °C, prosek padavina između 1200 i 3000 centimetara, dok je prosečna vlažnost vazduha oko 84%. Važniji gradovi su Hanoj, Ho Ši Min, Kan To, Da Nang, Hajfong, NJa Čang i Hue, a najveće ostrvo je Fukvok. VIJETNAM Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam Geografski položaj: jugoistočna Azija, na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva Površina: 331.690 km2 Broj stanovnika: oko 90.550.000 Glavni grad: Hanoi Jezik: vijetnamski Religija: budisti 85%, katolici 8%, ostali 7% Vremenska razlika: +5/+6 sati Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND), 10000 VND = oko 0.5 eur Kupovina: ručno rađeni suveniri, ratni suveniri (većina su plagijati), autentična vijetnamska odeća (odeća od svile, tradicionalne haljine, cipele, japanke i ručne torbice napravljene od svile i bambusa), antikviteti i dragulji. Odeća i obuća: na jugu, zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odeća i lagana obuća. U klimatizovanim prostorijama i prevoznim sredstvima te pri poseti planinskim područjima ili nacionalnim parkovima potreban je lagani džemper. Pri poseti hramovima i svetim mestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim pantalonama ili suknjama. U hladnoj sezoni potrebna je jakna. Hrana: riblji umak, soja i pirinač glavni su sastojci vijetnamske kuhinje. Tu su takođe razna bilja, poput limunske trave, vijetnamske mente, korijandera, lišća tajlandskog bosiljka i sl. Vijetnamska kuhinja smatra se jednom od najzdravijih u svijetu te je izrazito cenjena zbog minimalne upotrebe ulja i velike upotrebe lekovitog bilja i povrća. Od mesa najčešće se koriste riba, piletina, svinjetina, govedina te razne vrste plodova mora. Napon struje: 220V (potreban je adapter) Vakcinacija: nije potrebno Viza: potrebna, mogućnost posredovanja Pozivni broj zemlje: +84 Korisna web stranica: www.vietnamtourism.com Klima: klima u Vijetnamu varira od severa prema jugu. HANOJ je glavni grad državeVijetnam.LežinaCrvenojrijeci (Song-Koi), 130 km udaljen od mora. Posjedujeuniverzitetiz 1956.tepoznatuBudinupagoduiz 11. veka. 1408. suVijetnamokupiraliKinezi pod dinastijom Ming. 1428. suVijetnamciproteraliKineze, a grad sunazvaliĐôngKinh (od tog imenadolazinaziv Tonkin koji se koristiozasevernidioVijetnama). Odpočetka 19. veka grad se zoveBắcThành, a od 1831. dobijadanašnjeimeHàNội. 1873. suFrancuziokupiraliVijetnamiuspostavilikolonijuFrancuskuIndokinu. Hanoj je od 1887. glavni grad FrancuskeIndokine. Tokom 2.svj. ratasu grad okupiraliJapanci.Nakon rata je Hanoi postaosjedištevladenezavisnogVijetnamakojuvodivođasocijalističkogpokreta Viet Minh, Ho Chi Minh. Od 1946. suVijetnamponovookupiraliFrancuzi, a nakonborbi s njima je od 1954. Hanoi glavni grad SevernogVijetnama.Grad je bio višeputarazarantokomVijetnamskog rata 1955.-1975.Nakonzavršetka rata 1976.je Hanoi glavni grad ujedinjenogVijetnama. Grad Ho Ši Min, nekadaSajgon je najveći grad u Vijetnamu.Premapodacimaiz 2007.godine u njemu je živelooko 6,35 milionastanovnika. Grad se nalazinaobalirekeSajgon u deltiMekonga, oko 60 kilometaraodJužnokineskogmorai 1.760 kilometarajužnoodHanoja, glavnoggradaVijetnama. Pod imenomSajgon bio je glavni grad francuskekolonijeKohinhinaikasnijenezavisnedržaveJužniVijetnam u razdobljuod 1955. do 30. aprila 1975. Godinudanakasnijepripojen je provincijiGiaĐinkojaga je okruživalate je dobioslužbeninaziv Ho Ši Min, popreminulomvođiSevernogVijetnama. Smešten je u jezgruušćaMekonga, Ho Ši Min je drugipovažnostiposleHanoja u Vijetnamu, ne samokaotrgovačkicentarnegoinaučni, industrijskiituristički.Imanekolikorekaikanala, a najveća je rekaSajgon.Luka u graduosnovana je 1862.godine, pristupna je zabrodoveteške 30,000 tona, što je retkaosobinazarečneluke. U gradu je vrućeivlažna je klima.Postojedvesezone: kišnaodmaja do novembraisušnaoddecembra do aprila. Prosečnatemperatura je 27 stepeni.Najtoplijimesec je april, a najhladnijidecembar. Vrućinesuinačetokomčitavegodine.Pre mnogovekovaSajgon je već bio trgovačkicentar.TrgovciizKine, Japanaimnogihevropskihzemaljaputovalibiuzvodnorekom Sajgon do ostrva Pho, trgovačkogcentra. Cho Lon se 1864.spojio se saSajgonomitako je nastaonajveći grad u Indokini. Mnogoputa je slavljenkaolukaistoka.Danas je Ho Ši Min važanzaturističkicentar u Vijetnamukojiprivlačivelikibrojturista. Imapunoatrakcijapoput Ho ŠI Min muzejanekadapoznatogkaopristanište u zmajevukuću, Cu Chi tunela, sistemamuzeja, teatara, kućakulture. Ho Ši Min privlačivelikibrojturistasasvojimprekrasnimzgradama.OneuključujuNhaRong (pristanište u zmajevukuću), Quoc To hram (hrampredaka), XaTay (gradskukuću), Ho Ši Min gradskiteatarkaoivelikibroj pagoda icrkvi (Vinh Nghiem, GiacVien, Giac Lam, Phung Son pagode…). Nakonvišeod 300 godinarazvoja Ho Ši Min možeponuditivelikibrojgrađevina. Neverovatan je posvojimtradicionalnimvrednostimakojeuključujuisevernjačkuijužnjačkukulturu.

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata


rent a car beograd iznajmljivanje automobila

Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 226

Danas: 226

Juče: