Japan

12 dana, avionom

 

Japan 1.jpg  japan 2.jpg

 

Polasci:     12.10.2015.

 

 

Plan i program puta:

 

1.dan: Okupljanje na aerodromu ”Nikola Tesla” u Beogradu. Priče o egzotičnom krajevima i smeškanje dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Suncu.  Let za Japan sa presedanjem.

 

2.dan: Dolazak u Tokio, transfer do smeštaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

3.dan: Krećemo u obilazak prestonice „Zemlje izlazećeg sunca". Prvo obilazimo Carsku palatu, koja nije otvorena za posetioce, ali se nalazi u veoma lepom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Zatim šetnju nastavljamo do Tokyo Towera – tornja visokog 332 metra, a  koji je inspirisan Ajfelovim tornjem. Obilazak velikog svetilišta u parku Meiji Shrine (Meiđi hram), građenom u klasičnom šinto stilu. Zatim ćemo otići njihovim super-brzim metroom do vrlo živopisnog dela grada koji se zove Ašakuša gde još može da se oseti atmosfera starog Japana. Tu razgledamo jedan od najvažnijih hramova edo perioda, Ašakuša Kanon. Fakultativna vožnja po Sumida reci. Za kraj dana ostavljamo Hama Rikyu vrt, smešten u središtu Shiodome, delu grada gde ćemo uživati u pogledu na nepregledne krošnje trešanja nežno roze boje,gde ćemo doživeti ceremoniju ispijanja čaja u skladu sa japanskim tradicionalnim običajuma, i odmoriti se u miru i zelenilu. Noćenje.

 

4.dan: Fakultativni odlazak u grad Nikko lokalnim vozom. Grad je riznica kako kulturno- istorijskih sadržaja tako i prirodnih lepota. Ovde se nalazi mauzolej Tōshōgū, grobno mesto osnivača dinastije Tokugawa Ieyasu i jedan je od najlepših dvorskih kompleksa u Japanu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu. U okviru njega se nalaze brojne prostorije sa umetninama i rezbarijama od drveta od kojih su svakako najpoznatiji tri mudra majmuna (jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi). Pored ovog možemo videti brojne pagode kao i “tajni most” preko reke Daija. U blizini se nalazi i Rinnō-ji Budin hram kao i nacionalni park Niko, jedan od najlepših u Japanu poznat po brojnim kanjonima i vodopadima. Povratak u Tokio u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

 

5.dan: Fakultativni obilazak Nacionalnog parka Fudži – Hakone. Moguće je popeti se do pete stanice planine Fudži (ukoliko dozvoljavaju vremenski uslovi) odakle je vidikovac nešto što će vas sigurno ostaviti bez daha. Posetićemo još i dolinu Owkudani (u prevodu - dolina velike vode koja ključa), epicentar vulkanskih aktivnosti i tu se nalazi mnogo  izvora kipuće vode. Poći ćemo na kraju na krstarenje brodom po jezeru Aši, na čijoj se površini ocrtavaju konture planine Fudži. Povratak u Tokio u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

 

6.dan: Polazak za Kjoto u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku u Kjoto smeštaj u hostel i razgledanje. Celodnevni obilazak ovog izuzetnog grada koji zajedno sa 17 velikih hramova predstavlja deo svetske kulturne baštine. Obilazak hrama Kiđomizu, zamka Niđo, hrama Sanjusangen-do, hrama Heian, građenog 1895. god. u čast 1100-godišnjice Kjota, kao i hrama Kinkakuju ili Zlatnog paviljona, sa baštom koja je klasični primer baštenske kulture iz 14. veka i spada među najpoznatije hramove u Kjotu. Vožnja metroom do hotela. Organizovani obilazak sa vodičem grupe šinto svetilišta Fushimi Inari Taisha. U popodnevnim satima idemo do okrugu Gion u Kjotu, tradicionalnom japanskom mestu gde dominiraju lokalni restorani, čajdžinice i gde rade gejše. Tu je i sniman film „Mermoari jedne gejše“. Noćenje.

 

7.dan: Fakultativni izlet za Osaku. Poludnevno razgledanje ove interesantne metropole, sa preko hiljadu godina dugom istorijom. Čak je i čuveni „Put svile" vodio do Osake. Danas je treći po veličini grad u Japanu. Možemo videti zamak Osaka, građenom u 16. veku, u kome je danas smešteno nekoliko muzeja. Poseta visećoj bašti i zgradi Umeda. Povratak za Kjoto. Noćenje.

 

8.dan: Fakultativni odlazak u Naru. Celodnevno razgledanje nekadašnje prestonice Japana, koja je poznata i po tome što je budizam prvi put počeo da se propoveda u njoj i odatle se raširio po celoj zemlji. Obilazak hrama Todaiđi iz 8.veka,  građenog u cilju zaštite zemlje i prosperiteta nacije (hram se još uvek sastoji od nekih tridesetak paviljona iz različitih perioda i stilova), svetilišta Kasuga, pravog nacionalnog bogatstva iz 8.veka i Parka jelena. Povratak u Kjoto. Noćenje

 

9.dan: Fakultativni celodnevni izlet do Hirošime, koja se nalazi na 300km od Kjota. Obilazak parka i Memorijalnog muzeja mira, u spomen na 6. avgust 1945. godine i pogibiju više od 100.000 ljudi stradalih u eksploziji atomske bombe. Odlazak do Mijađime i poseta crvenim Torii vratima u vodi na ovom ostrvu. Povratak u Kjoto u kasnim večernjim satima. Noćenje.

 

10.dan: Slobodno vreme u Kjotu do polaska za Tokio. Transfer do smeštaja. Noćenje.

 

11.dan: Slobodan dan u Tokiu do polaska na aerodrom.Transfer do aerodroma I let za Beograd sa presedanjem.

 

12.dan: Dolazak u Beograd i kraj putovanja.

 

 

CENA PO OSOBI: 1590eur

 

Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 50% od ukupne cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate, ostatak najkasnije 20 dana pred put.Mogućnost plaćanja preko računa.


Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.

 

Cena aranžmana obuhvata:

  • Povratnu avio kartu Beograd-Tokio sa svim taksama
  • Noćenja u hostelima u višekrevetnim sobama po planu i programu puta
  • Lokalne transfere i transfere između gradova prema planu i programu puta
  • Sedmodnevnu kartu za shinkansen brze vozove
  • Kompletnu organizaciju i vođenje puta

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • Doplatu za smeštaj u hotelu u Tokiju 1/2 sobe i u Kjotu ( 210eur po osobi)
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje
  • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
  • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
  • Troškove vađenja vize za putnike koji nisu državljani Republike Srbije

 

 

Hostel je smeštajni kapacitet namenjen pre svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mestu. Sobe su višekrevetne 1/6, 1/8, 1/10, 1/12 sa etažnim kupatilima. Usluga u hostelima je na bazi noćenja. Imena hostela bice potvrdjena najkasnije nedelju dana pred put.

Hotel (2*)  je smeštajni objekat kojiraspolaže 1/2 i 1/3 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela biće potvrđena najkasnije nedelju dana pred put.  

 

Uz ovaj program važe opšti ulsovi agencije OTP 266/2010

 

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata


rent a car beograd iznajmljivanje automobila

Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 495

Danas: 495

Juče: