MEKSIKO

 

 

 

 

Mexico
Playa del Carmen i Tulum

Termin putovanja: 29.01. - 09.02.2023.
12 dana/ 9 noćenjaMeksiko je zemlja čiji se raznoliki pejzaži i etnografsko šarenilo prožimaju sa bogatom istorijom i tradicijom starih civilizacija. Na ovom proputovanju imaćete priliku da vidite bisere karibske obale Meksika i poluostrva Yucatan, gde se priroda igrala stvarajući neobične pećine, prelepe lagune, egzotične plaže i unikatnu vegetaciju. Yucatan je sedište starih civilizacija koje su obojile jednu eru svojim genijalnim otkrićima i koje su misteriozno nestale: Maja i Asteka. Maje su jedna od najnaprednijih kultura koje istorija pamti. Oni su, posmatrajući zvezde, razlikovali različite cikluse Zemlje bili detaljne arhitekte, precizni matematičari i izvrsni umetnici. Maje su svojom mističnom mudrošću obeležili jugoistok Meksika, a njihovi tragovi  izazivaju divljenje svakog ko kroči u  magične gradove koji su ostali za njima. Istražite tajne Meksika sa Big Blue Explore. 

DAN 1
BEOGRAD
(29.01.2023): BEOGRAD – CANCUN Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u večernjim časovima. Let do Cancuna sa presedanjem u Istanbulu.
DAN 2
KANKUN
(30.01.2023.): CANCUN – PLAYA DEL CARMEN Dolazak u Cancun u podnevnim časovima i transfer do Playe del Carmen (2h vožnje). Playa Del Carmen je egzotično letovalište američkog tipa koje je poslednjih godina sve popularnije među turistima prvenstveno zbog noćnog života i prelepih peščanih plaža. Dugo šetalište uz plažu, pristupačne cene i predivna boja mora čini Playu del Carmen nezaobilaznom tačkom u Meksiku. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za plažu. Noćenje.
DAN 3
PLAYA DEL CARMEN
(31.01.2023.): PLAYA DEL CARMEN Doručak. Slobodan dan za plažu .Noćenje.
DAN 4
PLAYA DEL CARMEN
(01.2.2023.) PLAYA DEL CARMEN – CHICHEN ITZA – VALLADOLID Doručak. Fakultativni izlet u Chicen Itzu, najpoznatije arheološko nalazište Meksika gde ćemo u pratnji lokalnog vodiča čuti neverovatne priče o Majama i njihovoj kulturi. Chichen Itza je pod zaštitom UNESCO-a od 1988. godine , a 2007. godine našla se među „Novih sedam svetskih čuda“. Dominantna građevina ovog lokaliteta je masivna stepeničasta piramida „El Castillo“ koja je posvećena majanskom Bogu „Kukulcan“-u. Najpoznatiji fenomen vezan za piramidu se dešava dva puta godišnje na prolećnu i jesenju ravnodnevnicu. Sa početkom zalaska sunca na severnim stepenicama se stvara senka koja liči na telo zmije, sačinjena od po sedam obrnutih trouglova. Figura zmije formira se u toku celog dana, počinjući od repa na vrhu piramide pa ka podnožju, na kome se nalazi skulptura glave zmije. U proleće izgleda kao da se zmija spušta prema zemlji, a u jesen kao da se penje ka nebu. Ova igra geometrije, arhitekture i naprednih naučnih otkrića govori o genijalnosti majanske civilizacije. Pored piramide tu su još i brojni hramovi, igrališta, astronomska opservatorija...Nakon Chicen Itze sledi pauza za ručak posle koje ćemo osveženje pronaći u kristalno čistoj vodi cenote Ik Kil. Kada je smrtonosni asteroid potresao obalu Yukatana pre 66 miliona godina, kreirao je preko 6000 jama, udubljenja u krečnjačkim stenama i pećinskim sistemima sa svežom slatkom vodom koje se zovu cenote. Ovi kristalno čisti bazeni slatke vode služili su Majama kao specijalna mesta za rituale. Danas su cenote otvorene za plivanje, istraživanje i ronjenje. Jedna od najlepših je upravo cenota Ik-Kill. Ova cenota podseća na prizore kakve smo videli u filmu „Avatar". Dubina Ik-Kill cenote je oko 70m, a prečnik iznosi 60m. U povratku obilazimo kolonijalni gradić Valladolid i njegove glavne znamenitosti. Povratak u Play-u u večernjim časovima. Noćenje.
DAN 5
XCARET
(02.02.2023.): PLAYA DEL CARMEN - XCARET Doručak. Slobodan dan na plaži ili fakultativni odlazak u najpopularniji eko zabavni park na Yucatanu- Xcaret. Xcaret je eko zabavni park sa desetinama razlizitih vrsta prirodnih atrakcija u okviru eko parka koji se prostire na 80 ha koji je inspirisan prirodom i istorijom. Preplitanje kulture , istorije , prirode i nauke predstavlja priliku da svako nešto nauči u ovoj brilijatnoj ideji ekološkog parka. Ovde ćete imati priliku da vidite mnoštvo životinja, da plivate u podzemnoj reci, da posmatrate ribice sa koralnog grebena kao i da naučite mnogo toga o Majanskoj kulturi. Najzanimljivija atrakcije kreće u popdnevim časovima kada preko 300 izvođača obucenih u jarke odore majanakih plemena izvode predstavu , ples, ceremonije i igre i kroz sve to nas upoznaju sa najgenijalnijom civilizaciom koja je misteriozno nestala. Povratak u Palay-u u večernjim satima. Noćenje.
DAN 6
HOLBOX
(03.02.2023.): PLAYA DEL CARMEN – HOLBOX Doručak. Nakon doručka predlažemo izlet na ostrvo Holbox koje se nalazi u Meksičkom zalivu. Transfer u trajanju od 2h ka severu, do malog ribarskog mesta Chiquila gde se ukrcavamo na brodić za Holbox. Uživajte u ovom očuvanom komadiću tropskog raja na kome nema puteva ni vozila. Zemljani putevi, šarene kuće i bujna vegetacija čine da se ovde osećate kao na drugoj planeti. Po dolasku na ostrvo moguće je iznajmiti bicikle koji će olakšati kretanje po ostrvu na kojem nema saobraćaja. Ostrvo Holbox sa svojom neverovatnom uličnom umetnošću, opuštenom atmosferom i veličanstvenim krajolikom savršeno je mesto za opuštanje. Slobodno vreme. Povratak u Playu u poslepodnevnim satima. Noćenje.
DAN 7
MEXICO TULUM
(04.02.2023.): PLAYA DEL CARMEN – TULUM Doručak. Polazak u Tulum u prepodnevnim časovima. Pored egzotičnog okruženja i raskošnih plaža, Tulum ima neverovatan šarm boemskog grada. Ovaj gradić, okružen džunglom, proglašen je eko-frendly destinacijom i poslednjih godina je prepoznat kao omiljeno letovalište zaljubljenika u prirodu, gurmana, jogista i umetnika. Mnoštvo atraktivnih barova, unikatnih restorana, kurseva kuvanja meksičke hrane i odličan noćni provod postali su zaštitni znak Tuluma. Tulum se sastoji od „Tulum Puebla“ , zanimljivog grada u zaleđu džungle, na 4km od plaže i „Zone Hoteliere“- hotelske zone na plaži. U okviru Tuluma se nalazi i arheološka znona jer je za vreme Maja Tulum bio najmoćniji grad – država u okolini. Na steni viskoj 12m uz samu obalu nalaze se ostaci tvrđave „El Castillo“, a na samom lokalitetu nalazi preko 60 hramova i kuća koji svedoče o činjenici da je Tulum u prošlosti bio vrlo napredan grad i zauzimao važno mesto u civilizaciji Maja. U blizini Tuluma se nalazi preko 20 cenota, a neke od njih možete obići biciklom. Pošto je Tulum eco-friendly destinacija bicikl možete iznajmiti na svakom koraku. Najpoznatija plaža Tuluma je „Playa Paraiso“: fantastični beach barovi, puderasti pesak i kristalno čista voda. Po mnogima plaže u Tulumu nadmašuju sve plaže u Meksiku. Smeštaj u Tulum Pueblu. Obilazak grada. Noćenje
DAN 8
BACALAR
(05.02.2023.) : TULUM – BACALAR Doručak. Mogućnost ranojutarnjeg polaska na fakultativni izlet u Lagunu Bacalar. Gradić Bakalar je mesto, na nekih 5h vožnje od Playe del Carmen i na svega 30km od granice sa Belizeom. Njegovo originalno ime na jeziku Maja je „Siian Ka'an Bakjalal“ i prevodi kao „mesto okruženo trskom gde se rađa nebo“. Bakalar još zovu „Laguna sedam boja“. Neobičnu boju laguni zapravo daju različite vrste peska i minerala na dnu kao i kristalno čista voda. Boja vode varira od tirkizno do indigo plave u zavisnosti od sunčeve svetlosti. Vožnja brodićem po laguni. Povratak u Tulum u kasnim večernjim satima. Noćenje.
DAN 9
MEXICO TULUM
(06.02.2023.): TULUM Doručak. Slobodan dan za plažu. Noćenje.
DAN 10
COBA
(07.02.2023.): TULUM - COBA Doručak. Posle doručka predlažemo fakultativni izlet do arheološkog nalazišta Coba. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maja. Coba je drevni majanski grad koji se nalazi usred džungle i nekada je bio prestonica civilizacije sa preko 50.000 stanovnika. Coba na jeziku Maja znači „voda pomešana vetrom“, a grad datira iz prvog veka nove ere. Karakteriše ga najviša Majanska piramida, visoka 42m do čijeg vrha vodi 120 stepenica kojima se možete popeti na piramidu. U okolini Cobe se nalazi mnoštvo cenota, a mi obilazimo najpoznatiju cenotu Meksika „Grand Cenote“. Grand Cenota je po mnogima najlepša, a predstavlja sistem pećina i otvorenih bazena povezan drvenim stazama gde se možete kupati, roniti ili posmatrati životinje poput kornjača, šarenih ribica i iguana koje žive u bujnom parku koji okružije ovo područje. Voda u cenoti je osvežavajuće temperature i kristalno je čista. U povratku iz Cobe odlazimo do ruševina drevnog grada Tuluma. Tulum je bio jedan od posljednjih gradova koji su podigle Maje, svoj je vrhunac imao u periodu od 13. do 15. veka i uspeo preživeti čak 70 godina španske kolonizacije i osvajanja. Njegove ruševine smeštene su na visokim stenama, odakle se prostire jeidnstven pogled na Karipsko more. Povratak u Playu u večernjim satima. Noćenje.
DAN 11
MEXICO TULUM
(08.02.2023.):TULUM - CANCUN- AERODROM Ranojutarnji polazak za Cancun. Dolazak na aerodrom i let za Beograd sa presedanjem.
DAN 12
BEOGRAD
(09.02.2023) BEOGRAD Dolazak u Beograd u večernjim časovima . Istražite svet sa Big Blue Explore! Čekamo vas na sledećem putovanju.
 
      

CENA ARANŽMANA: 1570 EUR
FIRST MINUTE: ZA UPLATE DO 1. NOVEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDE

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Povratnu avio kartu u ekonomskoj klasi na relaciji : Beograd – Cancun – Beograd (sa jednim presedanjem i uračunatim svim taksama i prtljagom)
- Sve transfere prema planu i programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
- Smeštaj u Playi del Carmen u hotelu sa 3 *na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
- Smeštaj u Tulumu u hotelu sa 4*na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
- Troškove organizacije putovanja
- Licenciranog vodiča sve vreme putovanja i lokalnog vodiča na izletima prema planu i programu

U cenu putovanja nisu uračunati:

- Viza za Meksiko  (za drzavljane Srbije viza je besplatna)
- Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
- Individualni troškovi
- Fakultativni izleti i obilasci
- Doplata za hotel na plaži u Tulumu , na upit
- Doplata za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (možete uplatiti u agenciji)

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: Uplata akontacije od najmanje 15%  od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put uplata još 35% , 45 dana pred put još 20% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• - administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa BIG BLUE GROUP).

Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.


SMEŠTAJ:     

HOTEL CASA DE LAS FLORES  3*                                                                                  www.hotelcasadelasflores.com.mx/en
Okružen tropskom baštom na samo 450 metara od plaže, moderni hotel Casa De Las Flores  nudi odličnu lokaciju i divan ambijent. U okviru hotela se nalazi otvoreni bazen okružen egzotičnom baštom. WiFi je dostupan u javnim prostorijama i na recepciji. Sobe u hotelu su klimatizovane i dekorisane minimalistički u meksičkom stilu. Sobe poseduju TV, ventilator i sef. U okviru privatnog kupatila se nalaze tuš kabine i fen.  Hotel Casa de las Flores se nalazi u centru Playe . Oko nje se nalaze brojni restorani i šopovi.

KAAB TULUM HOTEL 4*                                                                                                                              www.kaabhotels.com                                     

Ovaj pansion se nalazi u Tulum Pueblu na samo 3km od plaže i arheološke zone Tulum. Hotel kaab Tulum je smeštaj koji poseduje restoran , privatni parking , bar i egzotični vrt. Recepcija radi 24/7, room service takođe dok je WiFi obezbeđen u javnim prostorijama. Sve sobe poseduju klima uređaj , sef, LCDTv i privatno kupatilo sa tušem. U okviru sobe nalazi se i garderober. Sobe su uređene minimalistički. U restoranu se svako jutro služi doručak.

FAKULTATIVNI IZLETI:
CHICHEN ITZA                                                                                                                    CENA: 110 EUR
Rani jutarnji polazak na izlet privatnim prevozom. Pitanja poput: na koji način su masivni  blokovi od 3.500 tona pomerani u vreme Maja bez dizalica i točkova, kako je oblikovan granit koji je po tvrdoći jedan od materijala koje samo dijamantsko sečivo može obrađivati, kako se kameni klipovi uklapaju do perfekcije, za savremenu nauku, antropologiju i istoriju je jednostavno misterija, kao i razlog zašto su Maje misteriozno odlučile da napuste svoje velelepne gradove. Maje su najpoznatija i jedna od najstarijih civilizacija na prostorima Južne Amerike. Poreklo im seže u vreme oko 2600. godine pre nove ere, a kolevka njihove civilizacije je poluostrvo Yukatan. Najbolje očuvane građevine civilizacije Maja nalaze se u Chichen Itz-i. Grad je osnovan u 6.veku i bio je poznat kao “grad hramova” jer je, kao i većina gradova drevnih Maja, grad pre svega bio svetilište.
Chichen Itza  je od 2007. godine pod zaštitom UNESCO-a, a godišnje je poseti milion turista. Iako Yukatan nema klasične reke, mesto je ipak bilo pogodno za stanovništvo, jer je grad izgrađen u blizini tri prirodna izvora. Chichen Itza je zauzimala površinu od preko pet kvadratnih kilometara, što ga je činilo jednim od najvećih majanskih gradova.

Najvažnija građevina ovog grada je hram Kukulkan, koji je nastao između 9.i 13.veka naše ere. Hram je visok 24m i sastoji se od devet stepenasto poređanih spratova. Na vrhu hrama se nalazi opservatorija. Unutar ove stepenaste piramide se nalazi manja piramida u koju se može ući uz pomoć tunela. Nakon razgledanja Chichen Itze odlazak na ručak u obližnji restoran. Posle ručka kupanje u kristalno čistoj cenoti IL - Kill.  Zatim sledi obilazak glavnih znamenitosti  kolonijalnog grada Valjadolida. Povratak u Playu u večernjim satima.

Cena izleta obuhvata: prevoz, ulaznice za arheološki kompleks i cenotu, lokalnog vodiča i ručak.

BACALAR                                                                                                                                            CENA: 160 EUR

Polazak na izlet u ranim jutarnjim časovima. Vožnja od 4 h do Bacalara sa uslutnim pauzama. Po dolasku šetnja kroz gradić i ukrcavanje na brod . Gradić Bakalar je mesto na nekih 5h vožnje od Playe del Carmen i na svega 30km od granice sa Belizeom. Vožnja brodom po laguni je posebno interesantna U laguni žive neke od endemskih vrsta ptica, a posebna atrakcija su stormatoliti koji predstavljaju stenovitu tvorevinu sačinjenu od modrih algi, a koje su zapravo najstariji živi organizmi na zemlji. Plovidba po „Piratskom zalivu“, obilazak „Black cenote“ i kupanju na vrlo atraktivnim plažama. Povratak u Playu u kasnim večernjim satima.
Cena izleta obuhvata: povratni transfer do Bacalara , vožnju brodom po laguni, pratnju vodiča

OSTRVO HOLBOX                                                                                                                                CENA: 90 EUR

Polazak na izlet u jutarnjim časovima. Isla Holbox se nalazi severno od Playe del Carmen. Vožnja u trajanju od  2h do luke Chikil gde se brzim čamcima, za 25 min, stiže na ostrvo. Ostrvo Holbox je deo prirodnog rezervata Yum Balam i kao takvo je pod zaštitom države. Ovde živi oko 500 vrsta ptica i velika kolonija flamingosa. U periodu od maja do septembra u vodoma oko Holboxa sklonište pronalazi najveća zajednica kit-ajkula na svetu. Slobodno vreme možete iskoristiti u vožnji bicikla koja se na ostrvu mogu iznajmiti za simboličnu svotu novca jer je pored golf-kola to jedino prevozno sredstvo. Uživanje u prelepim prizorima ovog egzotičnog ambijenta. Povratak sa ostrva u popodnevnim časovima.
Cena izleta obuhvata prevoz, brodić, ulaznice, vodiča .

COBA I GRAND CENOTA                                                                                                                        CENA: 80 EUR

Polazak na izlet nakon doručka. Coba se nalazi na sat vremena vožnje od Tuluma. Ovaj drevni grad koji je dugo bio skriven u šumama, prekriven zemljom, obrastao gustom tropskom vegetacijom pronađen je tek krajem 19. veka. Do sada je iskopan samo mali deo lokaliteta, a arheološka istraživanja se nastavljaju. Prema nekim ekspertima, ukupna površina Cobe pokrivaja površinu od oko 120 kvadratnih kilometara. Coba je jedan od najbolje očuvanih majanskih gradova zahvaljujući egzotičnoj šumi eukaliptusa koja ga okružuje. Nekada je Coba bilo prestonica civilizacije sa preko 50.000 stanovnika. U okolini Cobe se nalaze prekrasne cenote koje ćemo imati prilike da posetimo. U povratku obilazimo „Grand Cenota“ koja je po mnogima najlepša u Meksiku gde pravimo pauzu od sat vremena za kupanje i istraživanje. Na kraju izleta odlazak u majanski grad Tulum, arheološki lokalitet koji je svojevremeno bio jedan od najjačih gradova Maja. Jedinstvenost drevnog grada Tuluma je što se jedini nalazi u blizini mora, dok su svi ostali gradovi Maja izgrađeni u unutrašnjosti. Na ovom lokalitetu ćemo videti ostatke hramova, piramidu i kuće. Po dolasku konkvistadora, ovaj majanski grad je teško uništen, a krajem 16. veka potpuno napušten.
Cena izleta obuhvata: prevoz, ulaznice za arheološka nalazišta i cenotu, vodiča

XCARET                                                                                                                                             CENA: 165 EUR

U okviru parka izuzetno je zabavan snorkeling na koralnom grebenu kao i kupanje u podzemnoj reci  i morksim bazenima . U jednom delu parka su akvarijum na koralnom grebenu gde možete videti unikatne primere šarenih ribica  kao i centar z a spašavanje morksih kornjača. Bogatstvo flore i faune u ovom parku su izuzetne pa će te imati priliku da vidite mnoštvo životinja uljučujući jaguare , lenjivce , papagaje , flamingose ..tu se nalazi i paviljon leptira kao i „Green house“ ili bašta orhideja sa preko 80 vrsta ovog egzotičnog cveta. U okviru parka moguće je plivanje sa nurse sharks kao i sa delfinima (nije uključeno u cenu ulaznice). Pored ovih prirodnih atrakcija imaćete priliku da kroz razne aktivnosti upoznate bolje Majansku kukturu. Najveći utisak nosi predstava u majanskom selu gde ćete videti majanske običaje, igre i ples.  Puno dobre zabave , fantastičnih utisaka i celodnevno kupanje na izletu su ono što Xcaret izdvaja od drugih zabavnih parkova.
Uračunato : transfer, ulaznica za Xcaret, ručak , oprema za snorkeling

VAŽNE NAPOMENE:

Što se tiče ulaska u Meksiko u uslovima COVID 19  prema trenutnim uslovima državljani R. Srbije mogu, uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja da uđu u Meksiko. Meksiko nije usvojio ograničenja ulaska stranaca u zemlju, ali se preduzimaju odgovarajuće mere ukoliko osobe ispoljavaju simptome na korona virus.
Za putnike koji imaju važeću američku vizu viza za Meksiko nije potrebna (za putnike koji imaju važeću američku vizu u poništenom pasošu, moraju da ponesu i taj pasoš uz važeći pasoš.)
Svako zainteresovano lice mora lično da zakaže termin za viziranje u ambasadi Meksika a preko linka Maksičke ambasade.

OSTALE NAPOMENE:

•  Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP DOO licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
•Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
• Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi nikakvu odgovornost.
• Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
• Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
• Prilikom prijavljivanja putnici dostavljaju kopiju prve strane pasoša sa fotografijom. U suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
• Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje. Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
• Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju. U slučaju da putnik ne dobije vizu, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.
• Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
• Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
• Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
• U prevoznim sredstvima, kao i u smeštajnim objektima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Putnici će biti pismeno obavešteni (mailom) par dana pred kupovinu avio karte.
• Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrđuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obično kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaže putovanje, dužan je da plati troškove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gorepomenuta obaveza je istaknuta u člana 71. Zakona - ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane).
• Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija i satnica od strane avio kompanije.
• Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.
• Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere na destinaciji i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
• Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
• Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
• Oko odlaska na fakultativne izlete putnici su u obavezi da se izjasne pre polaska na putovanje . Minimalan broj prijavljenih za organizovanje fakultativnih izleta je 10 osoba.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. U slučaju primedbi i žalbi odmah se obratiti predstavniku Organizatora putovanja
• U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđeni ulasci u javne institucije, sakralne objekte i spomenike kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
• Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati peške, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
• Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
• Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Organizator putovanja ne može odgovarati u slučaju nestanka ličnih stvari , krađe i nepredviđenih okolnosti.
• Kategorizacija smeštaja je određena prema lokalnoj kategorizaciii zemlje u kojoj se smeštaj nalazi, a koja se obično dosta razlikuje od kategorizacije smeštaja na koju su putnici navikli u Evropi.
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka, najčešće do 9-10h. Datum početka i završetka putovanja utvrđen Programom ne podrazumeva celodnevni boravak putnika u smeštajnom objektu, odnosno destinaciji. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme polaska aviona i drugog prevoznog sredstva na koje organizator ne može da utiče, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost. Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično.
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Svi objekti zadržavaju pravo izmene načina pružanja usluga ili ukidanje pojedinih usluga koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
• Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
• Putnici koji putuju sami imaju mogućnost da uz doplatu budu u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 10 dana pre puta.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
Molimo sve putnike da prilikom polaska na putovanje provere informacije o uslovima putovanja na portalima Ministarstva zdravlja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.
Organizator putovanja BIG BLUE GROUP zadržava pravo da usled promene epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Srbije, kao i država tranzita ili krajnje destinacije izvrši promenu programa putovanja. Državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo preporučujemo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati. Od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja, moguće su izmene uslova za realizaciju putovanja, ukidanja pojedinih mera ili uvođenja novih. S obzirom da se uslovi putovanja mogu menjati na dnevnoj bazi za realizaciju putovanja, merodavni su uslovi putovanja vazeći na dan početka putovanja. Uvođenje eventualnih novih epidemioloških mera koje ne utiču na realizaciju ugovorenog putovanja ne može biti osnov za otkaz putovanja od strane putnika.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group doo.

OTKAZ PUTOVANJA :

Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove,
• 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
• 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
• 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
• 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0012287, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA 

 

 

MEKSIKO- FEBRUAR

 

 

Mexico -Yucatan
Playa del Carmen, Bacalar i Tulum
Termin putovanja: 11 - 24.02.2023.
14 dana/ 11 noćiMeksiko je zemlja velikih kontrasta čiji se raznoliki pejzaži i etnografsko šarenilo prožimaju sa bogatom istorijom i tradicijom starih civilizacija. Na ovom proputovanju imaćete priliku da vidite bisere karibske obale Meksika i poluostrva Yucatan, gde se priroda igrala stvarajući neobične pećine, prelepe lagune, egzotične plaže i unikatnu vegetaciju. Yucatan je sedište starih civilizacija koje su obojile jednu eru svojim genijalnim otkrićima i koje su misteriozno nestale: Maja i Asteka. Maje su jedna od najnaprednijih kultura koje istorija pamti. Oni su, promatrajući zvezde, razlikovali različite cikluse Zemlje bili detaljne arhitekte, precizni matematičari i izvrsni umetnici. Maje su svojom mističnom mudrošću obeležili jugoistok Meksika, a njihovi tragovi  izazivaju divljenje svakog ko kroči u  magične gradove koji su ostali za njima. Istražite tajne Meksika sa Big Blue Explore.  

 

DAN 1
BEOGRAD
(11.02.2023): BEOGRAD – CANCUN Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u večernjim časovima. Let do Cancuna sa presedanjem u Istanbulu.
DAN 2
KANKUN
(12.02.2023.): CANCUN - PLAYA DEL CARMEN Dolazak u Cancun u podnevnim časovima i transfer do Playe del Carmen (2h vožnje). Playa Del Carmen je egzotično letovalište američkog tipa koje je poslednjih godina sve popularnije među turistima prvenstveno zbog noćnog života i prelepih peščanih plaža. Dugo šetalište uz plažu, pristupačne cene i predivna boja mora čini Playu del Carmen nezaobilaznom tačkom u Meksiku. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za plažu. Noćenje.
DAN 3
PLAYA DEL CARMEN
(13.02.2023.): PLAYA DEL CARMEN Doručak. Slobodan dan za plažu. Noćenje.
DAN 4
PLAYA DEL CARMEN
(14.02.2023.) PLAYA DEL CARMEN – CHICHEN ITZA – VALLADOLID - PLAYA DEL CARMEN Doručak. Fakultativni izlet u Chicen Itzu, najpoznatije arheološko nalazište Meksika gde ćemo u pratnji lokalnog vodiča čuti neverovatne priče o Majama i njihovoj kulturi. Chichen Itza je pod zaštitom UNESCO-a od 1988. godine , a 2007. godine našla se među „Novih sedam svetskih čuda“. Dominantna građevina ovog lokaliteta je masivna stepeničasta piramida „El Castillo“ koja je posvećena majanskom Bogu „Kukulcan“-u. Najpoznatiji fenomen vezan za piramidu se dešava dva puta godišnje na prolećnu i jesenju ravnodnevnicu. Sa početkom zalaska sunca na severnim stepenicama se stvara senka koja liči na telo zmije, sačinjena od po sedam obrnutih trouglova. Figura zmije formira se u toku celog dana, počinjući od repa na vrhu piramide pa ka podnožju, na kome se nalazi skulptura glave zmije. U proleće izgleda kao da se zmija spušta prema zemlji, a u jesen kao da se penje ka nebu. Ova igra geometrije, arhitekture i naprednih naučnih otkrića govori o genijalnosti majanske civilizacije. Pored piramide tu su još i brojni hramovi, igrališta, astronomska opservatorija...Nakon Chicen Itze sledi pauza za ručak posle koje ćemo osveženje pronaći u kristalno čistoj vodi cenote Ik Kil. Kada je smrtonosni asteroid potresao obalu Yukatana pre 66 miliona godina, kreirao je preko 6000 jama, udubljenja u krečnjačkim stenama i pećinskim sistemima sa svežom slatkom vodom koje se zovu cenote. Ovi kristalno čisti bazeni slatke vode služili su Majama kao specijalna mesta za rituale. Danas su cenote otvorene za plivanje, istraživanje i ronjenje. Jedna od najlepših je upravo cenota Ik-Kill. Ova cenota podseća na prizore kakve smo videli u filmu „Avatar". Dubina Ik-Kill cenote je oko 70m, a prečnik iznosi 60m. U povratku obilazimo kolonijalni gradić Valladolid i njegove glavne znamenitosti. Povratak u Play-u u večernjim časovima. Noćenje.
DAN 5
ISLA MUJERES
(15.02.2023.): PLAYA DEL CARMEN - ISLA MUJERES Doručak. Fakultativni izlet na egzotično ostrvo u Karibskom moru – Islu Mujeres. Na putu za Islu prolazimo kroz Cancun, dolazimo do luke gde se ukrcavamo na trajekt za Islu. Isla Mujeres je ostrvo dugačko 8km preko puta Cancuna koje je zadržalo svoju jedinstvenost i šarm. Ono što najviše privalači turiste su mogućnosti za ronjenje u najpoznatiem podvodnom muzeju na svetu ”MUSA” (El Museo subaquàtico de Arte), gde možete videti realistične skulpture umetnika duboko pod morem. Zaštitni znak ostrva je majanska Boginja Ixchel, boginja plodnosti i bogatstva, meseca, ljubavi i zdravlja. Prema legendi na ovom ostrvu su živele samo žene koje su bile sveštenice boginje Ixchel pa je ostrvo dobilo ime po njima. Isla Mujeres je svakako sjajna prilika za beg od urbanog Cancuna i Playe del Carmen. Biljni i životinjski svet Isle je izuzetno bogat u šta ćete se uveriti u običnoj šetnji kada budete videli mnoštvo iguana, endemskih vrsta ptica i egzotične cvetove jarkih boja. Povratak u Play-u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.
DAN 6
ISLA HOLBOX
(16.02.2023.): PLAYA – ISLA HOLBOX Doručak. Nakon doručka predlažemo izlet na ostrvo Holbox koje se nalazi u Meksičkom zalivu. Transfer u trajanju od 2h ka severu, do malog ribarskog mesta Chiquila gde se ukrcavamo na brodić za Holbox. Uživajte u ovom očuvanom komadiću tropskog raja na kome nema puteva ni vozila. Zemljani putevi, šarene kuće i bujna vegetacija čine da se ovde osećate kao na drugoj planeti. Po dolasku na ostrvo moguće je iznajmiti bicikle koji će olakšati kretanje po ostrvu na kojem nema saobraćaja. Ostrvo Holbox sa svojom neverovatnom uličnom umetnošću, opuštenom atmosferom i veličanstvenim krajolikom savršeno je mesto za opuštanje. Slobodno vreme. Povratak u Playu u poslepodnevnim satima. Noćenje.
DAN 7
BACALAR
(17.02.2023.) : PLAYA DEL CARMEN - BACALAR Doručak. Napuštamo Play-u del Carmen i privatnim prevozom krećemo ka jugu, u „Pueblo Magico“ (Magičan grad) kako još nazivaju gradić Bacalar. Gradić Bakalar je mesto na nekih 5h vožnje od Playe del Carmen i na svega 30km od granice sa Belizeom. Njegovo originalno ime na jeziku Maja je „Siian Ka'an Bakjalal“ i prevodi kao „mesto okruženo trskom gde se rađa nebo“. U ovom gradu se prepliću kolonijalna istorija Meksika, piratska era kao i neverovato bogatstvo prirode. Bakalar još zovu „Laguna sedam boja“. Neobičnu boju laguni zapravo daju različite vrste peska i minerala na dnu kao i kristalno čista voda. Boja vode varira od tirkizno do indigo plave u zavisnosti od sunčeve svetlosti. U laguni žive neke od endemskih vrsta ptica, a posebna atrakcija su stormatoliti koji predstavljaju stenovitu tvorevinu sačinjenu od modrih algi, a koje su zapravo najstariji živi organizmi na zemlji. Po dolasku smeštamo se u hotel i obilazimo grad u pratnji vodiča. Noćenje.
DAN 8
BACALAR
(18.02.2023.): BACALAR Doručak. Dan u Bacalaru možete iskoristiti na fakultativnom krstarenju brodom koje uključuje plovidbu po „Piratskom zalivu“, obilazak „Black cenote“ i kupanju na vrlo atraktivnim plažama ili možete jednostavno da uživate u kupanju u najslikovitijoj laguni sveta. Noćenje. (18.02.2023.): BACALAR Doručak. Dan u Bacalaru možete iskoristiti na fakultativnom krstarenju brodom koje uključuje plovidbu po „Piratskom zalivu“, obilazak „Black cenote“ i kupanju na vrlo atraktivnim plažama ili možete jednostavno da uživate u kupanju u najslikovitijoj laguni sveta. Noćenje.
DAN 9
MEXICO TULUM
(19.02.2023.): BACALAR - TULUM Doručak. Polazak u Tulum u prepodnevnim časovima. Pored egzotičnog okruženja i raskošnih plaža, Tulum ima neverovatan šarm boemskog grada. Ovaj gradić, okružen džunglom, proglašen je eko-frendly destinacijom i poslednjih godina je prepoznat kao omiljeno letovalište zaljubljenika u prirodu, gurmana, jogista i umetnika. Mnoštvo atraktivnih barova, unikatnih restorana, kurseva kuvanja meksičke hrane i odličan noćni provod postali su zaštitni znak Tuluma. Tulum se sastoji od „Tulum Puebla“ , zanimljivog grada u zaleđu džungle, na 4km od plaže i „Zone Hoteliere“- hotelske zone na plaži. U okviru Tuluma se nalazi i arheološka znona jer je za vreme Maja Tulum bio najmoćniji grad – država u okolini. Na steni viskoj 12m uz samu obalu nalaze se ostaci tvrđave „El Castillo“, a na samom lokalitetu nalazi preko 60 hramova i kuća koji svedoče o činjenici da je Tulum u prošlosti bio vrlo napredan grad i zauzimao važno mesto u civilizaciji Maja. U blizini Tuluma se nalazi preko 20 cenota, a neke od njih možete obići biciklom. Pošto je Tulum eco-friendly destinacija bicikl možete iznajmiti na svakom koraku. Najpoznatija plaža Tuluma je „Playa Paraiso“: fantastični beach barovi, puderasti pesak i kristalno čista voda. Po mnogima plaže u Tulumu nadmašuju sve plaže u Meksiku. Smeštaj u Tulum Pueblu. Obilazak grada. Noćenje.
DAN 10
MEXICO TULUM
(20.02.2023.): TULUM Slobodan dan za plažu.
DAN 11
MEXICO TULUM
(21.02.2023.): TULUM- COBA Doručak. Posle doručka predlažemo fakultativni izlet do arheološkog nalazišta Coba. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maja. Coba je drevni majanski grad koji se nalazi usred džungle i nekada je bio prestonica civilizacije sa preko 50.000 stanovnika. Coba na jeziku Maja znači „voda pomešana vetrom“, a grad datira iz prvog veka nove ere. Karakteriše ga najviša Majanska piramida, visoka 42m do čijeg vrha vodi 120 stepenica kojima se možete popeti na piramidu. U okolini Cobe se nalazi mnoštvo cenota, a mi obilazimo najpoznatiju cenotu Meksika „Grand Cenote“. Grand Cenota je po mnogima najlepša, a predstavlja sistem pećina i otvorenih bazena povezan drvenim stazama gde se možete kupati, roniti ili posmatrati životinje poput kornjača, šarenih ribica i iguana koje žive u bujnom parku koji okružije ovo područje. Voda u cenoti je osvežavajuće temperature i kristalno je čista. U povratku iz Cobe odlazimo do ruševina drevnog grada Tuluma. Tulum je bio jedan od posljednjih gradova koji su podigle Maje, svoj je vrhunac imao u periodu od 13. do 15. veka i uspeo preživeti čak 70 godina španske kolonizacije i osvajanja. Njegove ruševine smeštene su na visokim stenama, odakle se prostire jeidnstven pogled na Karipsko more. Povratak u hotel u poslepodnevnim satima. Noćenje.
DAN 12
MEXICO TULUM
(22.02.2023.): TULUM Doručak. Slobodan dan za plažu. Noćenje.
DAN 13
KANKUN
(23.02.2023.): TULUM- CANCUN- AERODROM Ranojutarnji polazak za Cancun. Dolazak na aerodorm i let za Beograd sa presedanjem.
DAN 14
BEOGRAD
(24.02.2023) BEOGRAD Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Istražite svet sa Big Blue Explore! Čekamo vas na sledećem putovanju.
 
FIRST MINUT CENA ARANŽMANA: 1799 EUR
 

FIRST MINUTE: ZA UPLATE DO 1. NOVEMBRA  ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Povratnu avio kartu u ekonomskoj klasi na relaciji : Beograd – Cancun – Beograd (sa jednim presedanjem i uračunatim svim taksama i prtljagom)
- Sve transfere prema planu i programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
- Smeštaj u Playa del Carmen u hotelu sa  3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2)
- Smeštaj u Bacalaru u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2)
- Smeštaj u Tulumu (Tulum Pueblo) u hotelu sa 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 )* mogućnost doplate za hotel u Zoni Hotelieri
- Troškove organizacije putovanja
- Licenciranog vodiča sve vreme putovanja i lokalnog vodiča na izletima prema planu i programu

U cenu putovanja nisu uračunati:
- Viza za Meksiko (svi putnici su dužni da se sami informišu o pribavljanju vize)
- Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
- Individualni troškovi
- Fakultativni izleti i obilasci
- Doplata za hotel u Zoni Hotelieri (na plaži) u Tulumu , na upit
- Doplata za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (možete uplatiti u agenciji)

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: Uplata akontacije od najmanje 15%  od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put uplata još 35% , 45 dana pred put još 20% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• - administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa BIG BLUE GROUP).
Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

SMEŠTAJ :     

HOTEL CASA DE LAS FLORES 3*                                                                                        www.hotelcasadelasflores.com.mx                                                                                           
Okružen tropskom baštom na samo 10-ak minuta hoda od plaže, moderni hotel Luna Sol nudi odličnu lokaciju i divan ambijent. U okviru hotela se nalazi veliki otvoreni bazen. Većina soba ima svoje balkone sa pogledom na prekrasnu baštu. Sobe su opremljene klima uređajima, mini barovima i TV-om. Sve sobe poseduju privatno kupatilo. Ovaj hotel se nalazi na samo par ulica od najpoznatijeg šetališta Playe del Carmen i od plaže.

AGAM HOTEL 3 *                                                                                                                www.agam.hotels-quintana-roo.com

Agam hotel se nalazi u samom srcu lagune Bacalar . U  okviru hotela se nalazi otvoreni bazen , bar i vrt. Wi Fi je dostupan na javnim površinama. U hotelu redi recepcija 24/7. Hotel je na 1km od centra Bakalara. Sve sobe su opremljene sa Tv-om , privatnim kupatilom , peškirima kao i klima uređajem. Takođe sve sobe imaju sef.

KAAB TULUM  4*                                                                                                                                          www.kaabhotels.com                                     

Ovaj pansion se nalazi u Tulum Pueblu na samo 3km od plaže i arheološke zone Tulum ,Hotel kaab Tulum je smeštaj koji poseduje restoran , privatni parking , bar i egzotični vrt. Recepcija radi 24/7, room service takođe dok je WiFi obezbeđen u javnim prostorijama. Sve sobe poseduju klima uređaj , sef, LCDTv i privatno kupatilo sa tušem. U okviru sobe nalazi se i garderober. Sobe su uređene minimalistički. U restoranu se svako jutro služi doručak.

FAKULTATIVNI IZLETI:
CHICHEN ITZA                                                                                                                                    CENA: 110 EUR
Rani jutarnji polazak na izlet privatnim prevozom. Pitanja poput: na koji način su masivni  blokovi od 3.500 tona pomerani u vreme Maja bez dizalica i točkova, kako je oblikovan granit koji je po tvrdoći jedan od materijala koje samo dijamantsko sečivo može obrađivati, kako se kameni klipovi uklapaju do perfekcije, za savremenu nauku, antropologiju i istoriju je jednostavno misterija, kao i razlog zašto su Maje misteriozno odlučile da napuste svoje velelepne gradove. Maje su najpoznatija i jedna od najstarijih civilizacija na prostorima Južne Amerike. Poreklo im seže u vreme oko 2600. godine pre nove ere, a kolevka njihove civilizacije je poluostrvo Yukatan. Najbolje očuvane građevine civilizacije Maja nalaze se u Chichen Itz-i. Grad je osnovan u 6.veku i bio je poznat kao “grad hramova” jer je, kao i većina gradova drevnih Maja, grad pre svega bio svetilište. Chichen Itza  je od 2007. godine pod zaštitom UNESCO-a, a godišnje je poseti milion turista. Iako Yukatan nema klasične reke, mesto je ipak bilo pogodno za stanovništvo, jer je grad izgrađen u blizini tri prirodna izvora. Chichen Itza je zauzimala površinu od preko pet kvadratnih kilometara, što ga je činilo jednim od najvećih majanskih gradova.
Najvažnija građevina ovog grada je hram Kukulkan, koji je nastao između 9.i 13.veka naše ere. Hram je visok 24m i sastoji se od devet stepenasto poređanih spratova. Na vrhu hrama se nalazi opservatorija. Unutar ove stepenaste piramide se nalazi manja piramida u koju se može ući uz pomoć tunela. Nakon razgledanja Chichen Itze odlazak na ručak u obližnji restoran. Posle ručka kupanje u kristalno čistoj cenoti IL - Kill.  Zatim sledi obilazak glavnih znamenitosti  kolonijalnog grada Valjadolida. Povratak u Playu u večernjim satima.
Cena izleta obuhvata: prevoz, ulaznice za arheološki kompleks i cenotu, lokalnog vodiča i ručak.

OSTRVO HOLBOX                                                                                                                                                      CENA: 90 EUR

Polazak na izlet u jutarnjim časovima. Isla Holbox se nalazi severno od Playe del Carmen. Vožnja u trajanju od  2h do luke Chikil gde se brzim čamcima, za 25 min, stiže na ostrvo. Ostrvo Holbox je deo prirodnog rezervata Yum Balam i kao takvo je pod zaštitom države. Ovde živi oko 500 vrsta ptica i velika kolonija flamingosa. U periodu od maja do septembra u vodoma oko Holboxa sklonište pronalazi najveća zajednica kit-ajkula na svetu. Slobodno vreme možete iskoristiti u vožnji bicikla koja se na ostrvu mogu iznajmiti za simboličnu svotu novca jer je pored golf-kola to jedino prevozno sredstvo. Uživanje u prelepim prizorima ovog egzotičnog ambijenta. Povratak sa ostrva u popodnevnim časovima.
Cena izleta obuhvata prevoz, brodić, ulaznice, vodiča .

ISLA MUJERES                                                                                                                                                            CENA: 90 EUR

Polazak za Islu Mujeres u jutarnjim satima. Putovanje do Cancuna i do luke (2h). Vožnja trajektom u trajanju od 30 min do ostrva. Ostrvo Isla Mujeres je dugačko 8 km i jedan i po kilometar široko tako da se može prepešačiti za jedno popodne. Ostrvo odiše harizmaričnom atmosferom, a na ostrvu se nalaze i prirodni rezervati životinja. Slobodno vreme na ostrvu za uživanje u rajskim plažama, palmama, beskrajnom plavetnilu i očaravajućoj prirodi. U povratku ćemo panoramski videti Cancun i Zonu Hotelijeru. Dolazak u Playu u večernjim časovima.
Cena izleta obuhvata prevoz do luke, vožnju katamaranom, vodiča.

COBA I GRAND CENOTA                                                                                                                                          CENA: 50 EUR

Polazak na izlet nakon doručka. Coba se nalazi na sat vremena vožnje od Tuluma. Ovaj drevni grad koji je dugo bio skriven u šumama, prekriven zemljom, obrastao gustom tropskom vegetacijom pronađen je tek krajem 19. veka. Do sada je iskopan samo mali deo lokaliteta, a arheološka istraživanja se nastavljaju. Prema nekim ekspertima, ukupna površina Cobe pokrivaja površinu od oko 120 kvadratnih kilometara. Coba je jedan od najbolje očuvanih majanskih gradova zahvaljujući egzotičnoj šumi eukaliptusa koja ga okružuje. Nekada je Coba bilo prestonica civilizacije sa preko 50.000 stanovnika. U okolini Cobe se nalaze prekrasne cenote koje ćemo imati prilike da posetimo. U povratku obilazimo „Grand Cenota“ koja je po mnogima najlepša u Meksiku gde pravimo pauzu od sat vremena za kupanje i istraživanje. Na kraju izleta odlazak u majanski grad Tulum, arheološki lokalitet koji je svojevremeno bio jedan od najjačih gradova Maja. Jedinstvenost drevnog grada Tuluma je što se jedini nalazi u blizini mora, dok su svi ostali gradovi Maja izgrađeni u unutrašnjosti. Na ovom lokalitetu ćemo videti ostatke hramova, piramidu i kuće. Po dolasku konkvistadora, ovaj majanski grad je teško uništen, a krajem 16. veka potpuno napušten.
Cena izleta obuhvata: prevoz, ulaznice za arheološka nalazišta i cenotu, vodič

VAŽNE NAPOMENE:
Što se tiče ulaska u Meksiko u uslovima COVID 19  prema trenutnim uslovima državljani R. Srbije mogu, uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja da uđu u Meksiko. Meksiko nije usvojio ograničenja ulaska stranaca u zemlju, ali se preduzimaju odgovarajuće mere ukoliko osobe ispoljavaju simptome na korona virus. Po dolasku u Meksiko, putnici su dužni da popune upitnik za identifikaciju faktora rizika https://afac.hostingerapp.com/.

Za putnike koji imaju važeću američku vizu viza za Meksiko nije potrebna (za putnike koji imaju važeću američku vizu u poništenom pasošu, moraju da ponesu i taj pasoš uz važeći pasoš.)

OSTALE NAPOMENE:
•  Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika
• Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP DOO licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021
• Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje, pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
•  Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi nikakvu odgovornost.
•  Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
• Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
• Prilikom prijavljivanja putnici dostavljaju kopiju prve strane pasoša sa fotografijom. U suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
• Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje. Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 10 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju. U slučaju da putnik ne dobije vizu, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.
• Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
• Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
• Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
• U prevoznim sredstvima I kao I u smeštajnim objektima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Putnici će biti pismeno obavešteni (mailom) par dana pred kupovinu avio karte.
• Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane).
• Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija i satnica od strane avio kompanije.
• Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.
• Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere na destinaciji i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
• Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
• Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
• Putnicima se preporučuje da uplate osiguranje od otkaza aranžmana.
•  Oko odlaska na fakultativne izlete putnici su u obavezi da se izjasne pre polaska na putovanje . Minimalan broj prijavljenih za  organizovanje fakultativnih izleta je 10 osoba.
•  Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta - čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. U slučaju primedbi i žalbi odmah se obratiti predstavniku Organizatora putovanja
• U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđeni ulasci u javne institucij,sakralne objekte  i spomenike kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
• Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
• Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
• Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Organizator putovanja ne može odgovarati u slučuaju nestanka ličnih stvari , kradje i nepredviđene okolnosti.
•  Kategorizacija smeštaja je odrežena prema lokalnoj kategorizacii zemlje u kojoj se smeštaj nalazi,a koja se obično dosta razlikuje od kartgorizacije smeštaja na koju su putnici navikli u Evropi.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 9- 10h. Datum početka i završetka putovanja utvrđen Programom ne podrazumeva celodnevni boravak putnika u smeštajnom objektu, odnosno destinaciji. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme polaska aviona i drugog prevoznog sredsta na koje organizator ne može uticati, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost. Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja-već samo označava kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično.
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)Svi objekti zadržavaju pravo izmene načina pružanja usluga ili ukidanje pojedinih usluga koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
• Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom.  Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
• Putnici koji putuju sami imaju mogućnost da uz doplatu budu u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
Molimo sve putnike da prilikom polaska na putovanje provere informacije o uslovima putovanja na portalima Ministarstva zdravlja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.
Organizator putovanja BIG BLUE GROUP zadržava pravo da usled promene epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Srbije, kao i država tranzita ili krajnje destinacije izvrši promenu programa putovanja. Državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo  preporučujemo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati. Od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja, moguće su izmene uslova za realizaciju putovanja, ukidanja pojedinih mera ili uvođenja novih. S obzirom da se uslovi putovanja mogu menjati na dnevnoj bazi za realizaciju putovanja, merodavni su uslovi putovanja vazeći na dan početka putovanja. Prilikom uvođenja eventualnih novih epidemioloških mera koje ne utiču na realizaciju ugovorenog putovanja, ne može biti osnov za otkaz putovanja od strane putnika.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group doo.

OTKAZ PUTOVANJA :

Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove, 
• 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
• 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
• 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
• 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja
       
U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0012287, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA,

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas


Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 72 bytes) in /home/web009/public_html/count.php on line 7