LETOVANJE ITALIJA 2018

LETO 2018  ITALIJA

Italija-država se nalazina Apeninskom poluostrvu. Graniči se sa Francuskom, Švajcarsom, Austrijom i Slovenijom. Na severu zemlje proteže se jedan deo Alpa a sa severozapada ka jugoistoku pružaju se Apenini. Veći gradovi pored Rima su Milano, Torino i Napulj. Država izlazi na Ligursko, Tirensko i Jadransko more.

Lido di Jesolo je primorski deo grada Jesolo. Nalazi se na severo-istočnom delu Italije na Jadranskom moru u blizni Venecije. Postao je jedan od vodećih letovališta u Italiji. Obzirom da leži na kilometrima dugoj peščanoj plaži imao je potencijal da se razvije u ono što danas i jeste. Danas kada se kaže Lido misli se upravo na ovo mesto. Fokusiran samo na turizam, Lido se razlikuje od rugih gradova u Italiji. Njegov izgled, prodavnice i usluge su podređene isključivo turistima. Na plažama se nalaze čuvari, obezbeđeni su suncobrani i ležaljke,
snack barovi, tuševi. Iako je mesto vrlo aktivno ovde baš i nema puno kulturno-istorijiskih znamenitosti. Ono što vam predlažmo je da odete na jednodnevni izlet do Venecije.

 
23795_16064-rimini-2.jpg

Rimini je grad u centralnoj Italiji, na obali Jadranskog mora, koji je u isto vreme industrijski i turistički centar. Rimini su osnovali Rimljani pod imenom Ariminium, a u više navrata je bio deo vatikanskih poseda.

 

Nedaleko od Riminija, nalazi se Riccione, gradić koji je takođe poznat po dugim peščanim plažama zlatne boje, čuvenom vodenom parku „Aquafun" i dobroj zabavi. Svake godine Rimini i Riccione poseti više hiljada turista zbog njihovih dugih peščanih plaža, mediteranske klime, kulinarstva i kulture.

 

Grad je idealno smešten na obali zaliva Amalfi na Sorentinskom poluostrvu, između Napuljskog zaliva na severu i puta za Salerno na jugu. Hiljade turista ga poseti svake godine u toku leta. Okolina Sorenta ostavlja posetioce bez daha.Korak od mora, bogate kulture i istorije, uvek je bio destinacija nezaboravnih odmora u Italiji i jedan je od najatratraktivnijih destinacija u Kampanji.

 

Sicilijа, ostrvo u Itаliji, je nаjveće ostrvo u Sredozemnom moru i jedno od nаjgušće nаseljenih. Nаlаzi se oko 160 km severostočno od Tunisа (Severnа Afrikа). Ostrvo je odvojeno od kopnа Mesinskim moreuzom 3 km širokim nа severu i 16 km širokim nа jugu. Glаvni grаd je Pаlermo. Sicilijа je ostrvo bogаte i jedinstvene kulture, posebno u umetnosti, kulinаrstvu, аrhitekturi, pа čаk i jezikа

  

san remo letovanje

San Remo je mondensko letovalište koje se nalazi na severozapadu Italije u pokrajini Ligurija, i predstavlja prestonicutzv.Cvetne rivijere. Okružuju ga Mediteranska obala i Alpi, a najviši vrh je Monte Bignone sa 1.300 m/nv. Od Đenove je udaljen 155 km, od Nice 55 km, Monaka 30 km,… Predstavlja jedno od najluksuznijih Italijanskih letovališta i stecište je svetskog džet-seta koji dolazi u San Remo da bi bio viđen. Najpoznatiji je kao luksuzna turistička destinacija zahvaljujući povoljnoj klimi tokom čitave godine, ali i kao muzički centar Italije, jer se u njemu održavaju najvažnija takmičenja ovog tipa u zemlji i Evropi.San Remo je udaljen od Beograda 1274 km.

 

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 762

Danas: 762

Juče: