RUSIJA 2018

 

 


MOSKVA


I SANKT PETERBURG


7 dana, 6 noćenja


AVIO

 

 

 

 

 

RUSIJA

 Jedna od najpopularnijih destinacija na svetu. Privlači svake godine milione turista iz celog sveta svojom lepotom, prelepim građevinama i fenomenalnim mestima za zabavu i nezaboravan provod.

   

MOSKVA

 Moskvu je 1147. g. osnovao Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu od 1.000 km2. Smeštena je na 7 brežuljaka.

   

SANKT PETERBURG

 St. Peterburg, jedan od najlepših gradova na svetu, broji oko 5 miliona stanovnika, nalazi se na obali Finskog zaliva, delti reke Neve. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712 - 1918. godine bio je glavni grad Rusije.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan  BEOGRAD – MOSKVA

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “NikolaTesla”. Let aviokompanije Air Serbia za Moskvuu 06:30 časova (let JU 650). Dolazaknamoskovskiaerodrom u 10:15časova. Panoramskorazgledanje grada autobusom: centar grada, Crvenitrg, Kremlj, CrkvaVasilijaBlaženog, Boljšojteatar, HramHristaSpasitelja, Novodevičjimanastir, vidikovacVrapčevabrda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonajagora (Park Pobede) i dr. (bezulaska u objekte).Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodnovreme. Obilazak Moskovskog metroa(fakultativno) u pratnji vodiča, posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje, bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima, portretima nacionalnih heroja. Slobodno vremeNoćenje.

 

2. dan   MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazakteritorije, Uspenske i Arhangelskecrkve, Car zvono, Car top i Oružanapalata,riznicacarskeRusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružanapalata, koji se nalazi pod zaštitom Unesko-a.Slobodno vreme. Fakultativni program:Vecernja Moskva, sa reke– voznja ekskluzivnim brodom-restoranom „Radison“. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3. dan  MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Izlet u Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture.Fakultativni program:Muzej Kosmonautike, jedan od najposećenijih muyeja u Moskvi, poseduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koje su između ostalih kosmonauta nosili i koristili Jurin Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. Muzej poseduje i sve,irske i satelite, rakete, munrover robotsko vozilo, kao i maketu svemirke stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak.Slobodnovreme. Nocenje.

 

4. dan MOSKVA - ST. PETERBURG

Doručak.Transfer do zeleznicke stanice. Putovanje za Sankt Petersburg u 09:30 casova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:20 casova.Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaz, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik...(bez ulaska u objekte). Transfer u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme.Noćenje.

 

5. dan   ST. PETERBURG 

Doručak.Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Fakultativni program: Isakijevska saborna crjkvanajveća pravoslavna crkva u Rusiji, ali i jedna od najlepših građevina Sankt Peterburga kako zbog svoje spoljne tako i unutrašnje dekoracije. Zvanični naziv je Sabor prepodobnog Isakija Dalmatskog, a građena je od 1815. do 1858. Godine, prema projektu arhitekte Ogista Menferana, Slobodno vreme. Noćenje.

 

6. dan    ST. PETERBURG 

Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog. ObilazakGornjeg i Donjeg parka i čuvenihfontanasa 250 pozlaćenihskulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Izlet u Puškin-Carsko Selo - letnja rezidencija Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 - godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme.Noćenje.

 

7. dan   ST. PETERBURG 

Doručak.Slobodno vreme. Fakultativni program: Ermitaz, obilazak jednog od najvecih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vincija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela... Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 casova (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20 casova. Kraj usluge.

 

   C E N A :

 

Paket aranžman  / avionski prevoz, smeštaj i obilasci

 

Opis

Termin putovanja

Ukupna cena po osobi

SEPTEMBAR

16.09. – 22.09.2018.

639 €

589 € LAST MINUTE

SEPTEMBAR

23.09. – 29.09.2018.

DODATNI TERMIN

588 €

OKTOBAR

07.10. – 13.10.2018.

539 €

489€ LAST MINUTE

 

Aranžman  se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

Cene iz tabele su u evrima.

 

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 

 • Povratni avionski prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia
 • Prevoz vozom Sapsan Moskva – Sankt Peterburg
 • Transferi prema programu
 • Smeštaj u Moskvi (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 sobama
 • Smeštaj u St. Peterburgu (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 i 1/2+1sobama
 • Panoramsko razgledanje Moskve i St. Peterburga
 • Troškove organizacije aranžamana
 • Usluge pratioca grupe
 • Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

 

 

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 

 • Avionske takse u zemlji i inostranstvu – oko 121EUR-a(avionske takse se plaćaju  u agenciji i podložne su promenama)
 • Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA.
 • Fakultativni programi u Moskvi i St. Peterburgu
 • Individualne troškove

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI(podložne su promenama; u sve cene je uračunat vodič, autobus i ulaznice; realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika; za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom. Fakultativniizleti su organizovaniodstranelokalneagencije, ino-partneraOrganizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner):

 • ST.PETERBURG

Isakijevskasabornacrkva- –25 €, Ermitaž– 40 €,Puškin (Carskoselo)55 €, vožnja kanalima i Nevom - 30 €, Peterhof, park sa fontanama - 45 €

 • MOSKVA

Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata 55 €, Sergijev pasad  (bivši Zagorsk) – 40 €, Muzej Kosmonautike - 30 €, Krstarenje rekom Moskvom – 35€,  obilazak Moskovskog metroa – 10 €

NAPOMENA ZA IZLETE:Izleti: Puškin (carskoselo) uSt.Peterburgu i Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve) i Oružana palata u Moskvi moraju biti najavljeni i uplaćeni u agenciji pre polaska na put. Na licu mesta uplate nisu moguće.

 

DOPLATE ZA 1/1 SOBU:-155€ (SEPTEMBAR), 125 € (OKTOBAR)

 

POPUSTI:

Decaod 2 – 12godina -  plaćaju 589€ (SEPTEMBAR),538€ (SEPTEMBAR DODATNI TERMIN) 489€ (OKTOBAR) u pratnjidvepunoplatežneosobe (imasedište u avionu, imadopunskilezaj u hotelima)

Trećaodraslaosoba –cena je istakao za mesto u dvokrevetnojsobi, u hotelu u St.Peterburguimaćedopunskilezaj u 1/2+1 sobi, a u hotelu u Moskvi ili u dvokrevetnoj i jednokrevetnojsobi ili dvosobnomapartmanu (Junior suite)- dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe.

 

Stranke imaju mogućnost da uplate i ostale fakultativne izlete iz programa u agenciji.

 

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:smeštaj je u St. Peterburgu i Moskvi (Rusija) u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim:

HOTELMOSKVA 4*, St.Peterburgwww.hotel-moscow.ru

Hotel se nalazi u centru grada, na krajuNevskogprospekta, na obaliNeve. Ulaz u stanicumetroa se nalazi u zgradihotela, štodajemogucnost da se bezmnogonapora i gubljenjavremenastigne do glavnihznamenitosti grada.  Hotel je kompletnorenoviran 2007. godine, a od 2008. jedobiokategoriju 4*. U sadržajuhotela je nekolikorestorana: pivni, restoransagruzijskomkuhinjom, bar “Panorama” sapredivnimpogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holuhotela je pozorišnakasa, štodajemogucnostkupovineulaznica za koncertni i pozorišniprogramSt.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitskiprogrami), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Dorucakšvedski sto

 

VEGA HOTEL & CONVENTION CENTER 4*, Moskva  www.hotel-vega.ru

Hotel je u sastavunekadašnjegkompleksahotelaIzmailovo, danas u sklopulancahotelaBest Western. Metro stanica je na 70-80m odhotela, vožnja do Sajma traje 30 minuta i imajednopresedanje. U neposrednojblizinihotelanalazi se velikibrojrestorana, tržni centar, kao i velikapijacasuvenira. Sama vožnjametroom do Crvenogtrga traje 15 min (odhotelasapesacenjembukvalno 25 min), što je važno za slobodnovreme. U ovomhotelusvevišeodsedajunašiposlovniljudi, jer je cena povoljna, a usloviodlični. 2012. godine, hotel je potpunorenoviran. Doručak - švedskisto.

 

HOTEL DELTA 4*, Moskvawww.izmailovo.ruza polazak 12.08.18.

Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pešačenjem 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korisćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira.Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 

 1. 30% prilikomrezervacije, a ostatakod 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
 2. 30% prilikomrezervacije, a ostatakod 70% u jednakimmesečnimratamačekovimagrađana(uz doplatu od 1.5 %  po mesecu, na deo koji se plaća odloženo)

Za polaske od 01.04. -  01.06.2018……….…………....najkasnje  do 15.08.2018.

Za polaske od 01.06. - 01.10.2018...........................najkasnije do 15.12.2018.

Za polaskeod 01.10. -  01.02.2019……………....…...najkasnije do 15.04.2019.

platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)

 

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel imarestoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštajiz ove ponuderegistrovan je, pregledan i standardizovanodstraneNacionalneturističkeasocijacijezemlje u kojoj se nalazi. Opisdestinacija i smeštajadostupan je u agenciji ili na web-stranici agencije
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalnišvedskisto – manjiizbornamirnica i uglavnom je slatkidoručak. Uglavnom je zastupljenainternacionalnakuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...)

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
 • Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg)  i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanuminimum 4 – 8 nedeljaunapred
 • Maloletniputniciprilikom putovanja morajuimatioverenusaglasnostroditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data polokalnomvremenuzemlje u kojoj se boravi
 • Putnicikojiposeduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišukodnadležnogkonzulata o uslovimakojivaže za odredišnu ili tranzitnuzemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i urednoobezbedepotrebneuslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • Zbogpoštovanjasatnicapredviđenihprogramomputovanja, kaoipoštovanjavremenaostalihputnikaizgrupe, negarantujemomogućnost zadržavanja na granicikojapredstavljaizlazakizEvropskeUnije, radiovereračunaipovraćajaporezaizEvropskeUnije (TAXFREE)
 • Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.

 

V A Ž N A    N A P O M E N A:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona.

Postoji mogućnost večernjih i noćnih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.

Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

 

 • Molimo Vas da pažljivopročitateOpšteuslove putovanja
 • Organizator putovanja je  licenca licenca OTP br. 107/2016.Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja orgnizatora.Aranžman je rađen u saradnji sa partnerom iz Moskve APELSIN Travel Agency, Rusija, Moskva. Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnikaorganizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promeneu kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 762

Danas: 762

Juče: