POKLONIČKO PUTOVANJE OSTRVO EGINA

SVETI NEKTARIJE EGINSKI

 

 Sv Nektarije.jpg

 

Sveti Nekatrije Eginski je grčki monah koji je bio nastojnik manastira na ostrvu Egina pored Atine. Živeo je polovinom 19 veka a preminuo 1920 godine. Mole mu se posebno bolesnici koji boluju od kancera, raka i malignih bolesti.

Odlazi se kod njegovih svetih moštiju (netruležne kosti koje imaju blagodatan miris) u crkvu na ostrvu Egini,u manastire koji imaju česticu Svetog Nektarije Eginskog (deo svetih moštiju) ili se celivaju njegove ikone, pomazuje se osvećenim uljem Svetog Nektarija Eginskog  i svaki dan se čita Akatist i molitva Svetom Nekatriju Eginskom za isceljenje.

 

  

 

Sveti Nektarije Eginski 

 

Egina.jpg Solun.jpg

 

 

 

30.09.-05.10.2020.

 

1. dan-Beograd

Polazak iz Beograda u 19:00 h. Lagana noćna vožnja i usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan-Evia

Dolazak u Glifu i plovidba trajektom na ostrvo Evia. Odlazak u mesto Rovijes u manastir prepodobnog Davida, gde ćemo imati priliku da celivamo Njegove Svete mošti. U manastiru se nalazi i grob Sv.Jakova Calikisa. Odlazak u gradić Prokopi gde se nalazi poklonički hram Sv. Jovana Rusa i celivanje Njegovih Sv. moštiju.  Odlazak u Edipsos. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan-Evia-Atina

Doručak. Polazak za Nea Makri u manastir Sv. Jefrema gde ćemo imati priliku da celivamo Njegove Svete mošti. Odlazak u manastir Pantokrator. U manastirskoj riznici imaćemo priliku da celivamo mošti monaha koji su mučenički nastradali prilikom turske najezde na manastir. Оdlazak u poklonički hram Sv. Nektarija u Kamarizu. Pokloniti se svetinji i održati parastos blaženo usnulom arhimandritu Nektariju Vitalisu. Sveti Nektarije javio se starcu Nektariju Vitalisu 1980. godine i iscelio ga od raka pluća (pominje se u Akatistu ovaj događaj). Smeštaj u Atini, u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

4. dan-Atina-Egina

Doručak. Odlazak u luku Pirej i plovidba trajektom na Eginu. Dolazak u  manastir Sv. Nektarija. U manastiru ćemo imati priliku da celivamo Njegove Sv. mošti koje se nalaze u crkvi Sv. Trojice, grobno mesto svetitelja, sobu u kojoj se čuvaju njegove lične stvari i ostali predmeti koje je koristio. Obilazak novoizgradjenog spomen-hrama posvećenog Sv. Nektariju. Smeštaj u manastirski konak i noćenje.

5. dan-Egina

Sveta Liturgija u manastiru Sv. Nektarija. Obilazak manastira Sv.velikomučenice Ekaterine. U riznici manastira se čuva delić njenih Sv. moštiju i čudotvorna ikona Sv. Spiridona Trimituskog. Odlazak trajektom sa ostrva u luku Pirej i polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju.

6. dan-Beograd

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

Cena: 179 EUR

 

Cena  aranžmana je izražena u eur po osobi, plaća se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

Aranžman obuhvata

 • prevoz autobusom turističke klase (visokopodni,klima,audio/video oprema) na navedenim relacijama
 • smeštaj na bazi 2 noćenja (Evia-Edipsos, Atina hotelski smeštaj  sa 3* u ½, ½ + 1 standardnim  sobama) sa doručkom
 • Egina manastriski konak (višekrevetne sobe)
 • razgledanja i obilaske po programu
 • troškove organizacije i vođstva puta
 • usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

Aranžman ne obuhvata

 • putno osiguranje 
 • individualni troškovi
 • doplata za 1/1 (Evia,Atina) iznosi 70 eur

Način plaćanja:

 • 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak na četiri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja

 

 

 

 

KALKULACIJA JE RAĐENA ZA NAJMANJE 35 PUTNIKA

 

 

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE , LICENCA OTP 219/2020

 

 

NAPOMENA:
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 2151

Danas: 515

Juče: 1636