Drakula Tura 2017.

 

  


 TRANSILVANIJA 5 DANA-AUTOBUSOM

PAKET ARANŽMAN:SMEŠTAJ I PREVOZ

 

 

   


Transilvanija... toliko misteriozna, tajnovita, nestvarna... Karpatski šumoviti brežuljci, pun mesec, izmaglica, neki čudni zvuci... Sve je to bio preduslov da se ukroje legende međ' zvezde... Legende o vampirima i Drakuli oživljene i dramatizovane zahvaljujući brilijantnom Bramu Stokeru koji je vlaškog vojvodu Vlada Cepeša proslavio širom sveta... Istina, ili fikcija? E to će te otkriti na ovom sjajnom putovanju jer ćemo pokušati da ispričamo priču o Vladu na sasvim drugačiji način.

 

 

1 DAN - Polazak Polazak autobusa u 21.00 h sa parkinga preko puta »Buvlje pijace« na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke Borbe. Nastavak putovanja: Temišvar - Arad - Deva - Sibiu - Sigišoara.

 

2 DAN - Pre podne dolazak u Sigišoaru (Sighişoara), najočuvaniji srednjovekovni grad Rumunije,I rodno mesto Vlada Cepeša (Vlad Ţepeş), poznatijeg kao Drakula (Dracula). Obilazak starog centra grada iz 14 veka, rodna kuda Drakule, crkve u kojoj je kršten. Fakultativni obilazak stare kule I muzeja mučenja. U popodnevnim časovima nastavak putovanja za Brašov obilazak grada : SvetoNikolajevska crkva van zidina grada, Glavni gradski trg, Stara gradska vednica, Crna crkva, Sveto Nikolajevska crkva unutar zidina grada. Smeštaj u hotel. Noćenje

 

 3 DAN – Doručak Fakultatini obilazak pograničnog utvrđenja dvorca Bran iz XIII veka. Odlazak za Sinaju. Fakultativni obilazak kraljevog dvorca Peleš I manastira Sinaja. Odlazak do Brašova,. Noćenje

 

4 DAN - Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak do jezera Snagov. Fakultativna poseta manastiru Snagov u kome je Drakula sahranjen. U poslepodnevnim časovima odlazak za Bukurešt glavni grad Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Trijumfalna kapija, palata parlamenta, bivša Kraljevska palata, Kraljevska zadužbina, zdanje senata . . . slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Srbiju.preko Slatine – Krajove – Đerdapa – Velikog Gradišta – Požarevca do Beograda.

 

 5 DAN – Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima

 

Termin 23.03. 06.04. 04.05.
hotel 3*  75 89 89

 

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA: 40% po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana: gotovinski najkasnije 10 dana pre početka aranžmana . Putem administrativne zabrane ili čekovima građana do juna 2017 uz uvedanje od 2% na mesečnom nivou.

 

Aranžman obuhvata:

 • · Prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti)

 · Smeštaj Poiana Brasov u hotelu 3*ili više u dvokrevetnim sobama Ili trokrevetnim sobama, na bazi dva nodenja sa doručkom

 • · Usluge vodiča pratioca za vreme trajanja aranžmana

 · Troškove organizacije putovanja.

 

 Aranžman ne obuhvata:

 · Lične troškove putnika

 • Fakultativne obilaske: Muzej I soba za mučenje 7€, Zamak Bran 9€, Manastir Sinaja 3€, Dvorac Peleš 9€
 • ·Međunarodno zdravstveno osiguranje –

 

POLAZAK I POVRATAK AUTOBUSA JE SA TAČNO ODREĐENIH PARKINGA NAZNAČENIM U PROGRAMU PUTOVANJA. - PREDVIĐENE PAUZE TOKOM PUTOVANJA SU NA 3 DO 4 SATA VOŽNJE I ZAVISE OD USLOVA NA PUTU - POTPISIVANJEM UGOVORA PUTNIK JE DUŽAN DA PRIHVATI MESTO U AUTOBUSU KOJE MU DODELI AGENCIJA. NAKNADNE IZMENE NISU MOGUDE. - ORGANIZATOR PUTOVANAJ ZADRŽAVA PRAVO IZMENE PROGRAMA PUTOVANAJA (RASPORED POJEDINIH SADRŽAJA USLED OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI) - SVI PUTNICI PRE POLASKA MORAJU SE UPOZNATI SA PRAVILIMA PONAŠANJA U ZEMLJE U KOJE PUTUJU - ZA SVE FAKULTATIVNE IZLETE NEOPHODAN JE MINIMUM PUTNIKA DA BI SE REALIZOVALI - U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTENJE O OTKAZU ARANŽMANA JE 5 DANA PRED PUT - BLUE TRAVEL WORLD NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA OD RADNIKA AGENCIJE KAO NI RADNIKA OVLAŠDENJIH SUBAGENATA KOJI NISU U SKLADU SA ELEMENTIMA ZAKLJUČENIH U UGOVORU O PUTOVANJU - PUTNICI SAMI SNOSE ODGOVORNOST U SLUČAJU DA NE POSEDUJU VALIDNU POLISU ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA - AGENCIJA NEMOŽE GARANTOVATI TAČNE SATNICE DOLASKA NA ODREĐENE DESTINACIJE KAO NI SATNICE POVRATKA U SRBIJU USLED OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI (STANJA NA PUTU, ČEKANJA NA GRANICI I OSTALIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI) - PUTNICI SU DUŽNI DA SE PRIDŽAVAJU DOGOVORENIH SATNICA SA VODIČEM TOKOM BORAVKA U INOSTRANSTVU UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. VAŽNO: Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju ili kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemogude putniku ulaz na teritoriju EU. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogudnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeda na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i ino partnera,te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisi poznate ne mogu biti relevantne. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije otp 19/2014.

 

 

 

 

 

 

DRAKULA TURA

 

Program putovanja:


1.dan

BEOGRAD …

Polazak u 17 h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u 19 h iz Beograda (sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu, preko puta otvorenog-tržnog centra – tzv „buvljak”, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). 

Nastavak putovanja: Temišvar – Deva Sigišoara. - Sibiu


2.dan

SIGIŠOARA – BRAŠOV – SINAJA/ POJANA BRAŠOV

Pre podne dolazak u Sigišoaru, najočuvaniji srednjovekovni grad Rumunije, u kojem je 1431. godine, rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula. Fakultativna poseta Istorijskom muzeju i Sobi za mučenje. Razgledanje vrlo atraktivnog starog gradskog jezgra Sigišoare, koje se nalazi na Listi svetske kulturne baštine UNESCOa. Posle podne dolazak u Brašov, centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva iz XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), stara gradska većnica... Slobodno vreme. Uveče dolazak u Pojanu Brašov ili Sinaju. Smeštaj u hotel. Noćenje.


3.dan

SINAJA/POJANA BRAŠOV – BRAN – MANSTIR SINAJA – DVORAC PELEŠ

Doručak. Dolazak do zamka Bran iz XIII veka, u kojem je Vlad Cepeš Drakula bio zatvoren. Tokom prve polovine XX veka zamak Bran bio je, inače, rezidencija Ferdinanda i Marije, drugog rumunskog kraljevskog para (roditelja Marije, kraljice Jugoslavije). Fakultativna poseta zamku. Fakultativna poseta manastiru Sinaja (XVII vek) i dvorcu Peleš, jednom od najlepših dvoraca Evrope, letnjoj rezidenciji prvog rumunskog kraljevskog para. Slobodno vreme. Noćenje.

 

4.dan

SINAJA/ POJANA BRAŠOV – JEZERO i MANASTIR SNAGOV – BUKUREŠT – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Dolazak do jezera Snagov. Fakultativna poseta manastiru Snagov, u kojem je Drakula sahranjen.Posle podne dolazak u Bukurešt, glavni grad Rumunije, koji nosi epitet „mali Pariz“. Panoramsko razgledanje grada: Trijumfalna kapija, Palata Parlamenta (po zapremini, druga građevina sveta)… Kratka šetnja najužim centrom grada, u kojem se nalaze Rumunski ateneum, bivša Kraljevska palata (danas Muzej umetnosti), Kraljevska zadužbina (danas Centralna univerzitetska biblioteka), zdanje Senata, crkva Kreculesku... Poseta Patrijaršiji. Slobodno popodne.

Uveče polazak za Srbiju. Ruta: Pitešti- Krajova - Drobeta Turnu Severin...

 

5.dan

… BEOGRAD

Nastavak putovanja kroz Đerdapsku klisuru. Povratak u Beograd i Novi Sad do 12 h.

Termin Cena po osobi
09.03.-13.03.2017. 120 eur
13.04.-17.04.2017.
28.04.-02.05.2017.
24.05.-28.05.2017.
12.07.-16.07.2017.
16.08.-20.08.2017.
20.09.-24.09.2017.
25.10.-29.10.2017.
08.11.-12.11.2017.

ARANŽMAN SADRŽI:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audio- i video-opremom);
 • Smeštaj u hotelu „Sinaia“ ***+ (www.hotelsinaia.ro) u Sinaji, u hotelu „Poiana Ursului“ *** (http://poianaursului.ro)  u Pojani Brašov ili u hotelu „ Carpati” *** (http://hotelcarpatipredeal.ro) u Predealu; ili nekom drugom iste kategorizacije, na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto); evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe;
 • Razgledanje Sigišoare, Brašova i Bukurešta;
 • Pratnju agencije

 

ARANŽMAN NE SADRŽI:

 • Komplet ulaznica za sve objekte predviđene programom, sa uslugom vodiča (30 €) ili pojedinačne ulaznice u objekte, sa uslugom vodiča: Muzej i Soba za mučenje u Sigišoari (7 €); zamak Bran (9 €); manastir Sinaja (3 €); dvorac Pelišor (9 €); manastir Snagov (7 €); U terminu od 08 – 12.11.2017 predviđena je poseta dvorcu Pelišor
 • Doplata za 1/1 sobu – 30 €
 • Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna sa pomoćnim ležajem) ostvaruje popust 20 €

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu na dan uplate.

Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.Organizator putovanja licenca 007/2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata


rent a car beograd iznajmljivanje automobila

Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 5442

Danas: 29

Juče: 3359