DVORCI BAVARSKE

 

   

 

Prelepo šestodnevno putovanje u Bavarsku obuhvata obilaske dvoraca kralja Ludviga II. Ovi dvorci su poznati po svojoj bajkovitoj arhitekturi koja je inspirisala i samog Volta Diznija... Stari srednjovekovni gradovi, lepi pejsaži i dvorci, već godinama muze maštu milionima turista... Preko Mocartovog grada Salcburga, do bavarske prestonice Minhena, magičnih predela Bavarskih Alpa i začuđujućih dvoraca... Sve to neće nikoga ostaviti ravnodušnim...

Minhen je osnovao Henri Lav, saksonski vojvoda, u 12. veku, kao centar trgovine i kovanja novca. Bavarska vojvodska porodica Vitelsbah je vladala iz ovog grada. Grad je uništio veliki požar u 14. veku ali ga je obnovio Luj IV koji je tada bio car Svetog rimskog crastva. Minhen su u 17. veku zauzeli Šveđani, a najviše se razvio dok su njime vladali bavarski kraljevi Makslimilijan I, Luj I i Luj II. Grad je bio teško oštećen za vreme drugog svetskog rata ali je kasnije obnovljen.

 

 

 

DVORCI BAVARSKE  PUTOVANJE 2017


     

 

OBILASCI: Salzburg, Minhen, dvorci Nojšvanštajn, Linderhof i Herenhimze, Fisen

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan BEOGRAD

Polazak iz Beograda oko 20:00 sa Lastine autobuske stanice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju prema Nemačkoj.

 

2. dan SALZBURG – MINHEN

Dolazak u jutarnjim časovima u poznati austrijski grad Salzburg. Po dolasku obilazak grada: Katedrala, Glokenšpil, Nadbiskupska palata, Mocartova kuća, Getraidegase, Mirabel dvorac i vrt... Slobodno vreme. Nastavak putovanja prema Minhenu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

3. dan Minhen

Doručak. Panoramski obilazak Minhena: dvorac Nimfenburg – letnja rezidencija dinastije Vitelsbah, kraljevska rezidencija, Nacionalna opera i pozorište, galerija nove i stare Pinakoteke, glavni trg Marienplac sa starom i novom zgradom opštine i čuvenim Glokenšpilom (zvona), pijaca Viktualienmarkt... Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti (preporuka: pinakoteke, muzej BMW, Olimpijsko selo...). Povratak u hotel. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na večeru u jednu od najpoznatijih pivnica. Noćenje.

 

4. dan Minhen – DVORAC NOJŠVANŠTAJN – DVORAC LINDERHOF  FISEN – MINHEN

Doručak. Odlazak do dvorca Nojšvanštajn, koji je podignut na nepristupačnoj litici u stilu staronemačkih viteških zamkova. Inspirisao je Volta Diznija na izradu prepoznatljive “špice” za brojne crtane filmove. Nastavak putovanja do gradića Fisen, koji se nalazi na najvišoj tački u Bavarskoj (808m nadmorske visine). Nakon obilaska, nastavak putovanja do dvorca Linderhof, palate bavarskog kralja Ludviga II (druga polovina XIX veka). Prvobitno je izgrađen za potrebe lova a za Ludvigovog oca Maksimilijana II, kasnije ga je Ludvig II preuredio, u skladu sa svojim ukusom za ekscentričnost i pozlatio njegove odaje. Povratak u Minhen u večernjim časovima. Noćenje.

 

5. dan MINHEN - DVORAC HERENHIMZE

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Polazak prema najvećem bavarskom jezeru Himze. Po dolasku vožnja brodom do ostrva na kojem se nalazi prelepi dvorac Herenhimze. Obilazak dvorca, koji je podignut poslednji, u rokoko stilu, po uzoru na Versaj. Nakon obilaska povratak brodom sa ostrva. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

 

6. dan BEOGRAD – Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. ( Kraj usluga )

 

C E N A :

Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci, cena iz tabele je u evrima

SPECIJALNA PONUDA: Ograničen broj soba!

Opis

Termin putovanja

Hotel

Ukupna cena po osobi

Dan žena

07.03 – 12.03.2017.

Hotel 3*

SPECIJALNA PONUDA

169 €

Hotel 3*

179 €

Uskrs

13.04 – 18.04.2017.

Zur Post 3*

SPECIJALNA PONUDA

155 €

Zur Post 3*

175 €

Leonardo & Residenz

195 €

Dan rada

28.04 – 03.05.2017.

Zur Post 3*

SPECIJALNA PONUDA

155 €

Zur Post 3*

175 €

Mercure Ost Messe

189 €

Proleće

16.05 – 21.05.2017.

Hotel 3*

SPECIJALNA PONUDA

169 €

Hotel 3*

179 €

Leto

20.06 – 25.06.2017.

Hotel 3*

SPECIJALNA PONUDA

169 €

Hotel 3*

189 €

Leto

18.07 – 23.07.2017.

Hotel 3*

SPECIJALNA PONUDA

159 €

Hotel 3*

179 €

Leto

18.08-23.08.2017.

Hotel 3*

SPECIJALNA PONUDA

159 €

Hotel 3*

179 €

Jesen

06.10 – 11.10.2017.

Hotel 3*

SPECIJALNA PONUDA

159 €

Hotel 3*

179 €

Jesen

10.11 – 15.11.2017.

Hotel 3*

SPECIJALNA PONUDA

165 €

Hotel 3*

185 €

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Minhenu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu (Minhen, Salzburg)
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
 • troškove rezervacija, ulaznica i prevoza za dvorce Linderhof, Nojšvanštajn i Herenhimze – 40 € (plaćanje na licu mesta)
 • vožnju brodom do zamka Herenhimze (povratna karta, plaća se na licu mesta) – 7 € odrasli / 3,5 € deca od 4 – 12 godina / besplatno deca od 0 – 4 godine
 • ulaznice i fakultativne izlete

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika , deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno ):

 • Večera u pivnici – 27 €

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana

 

POPUSTI:

 • deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju pomoćni ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

 

SOPSTVENI PREVOZ:

 • NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama, čekovima građana (obavezna je doplata od 2% po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:

 

Za polaske od 01.10.2016. do 01.02.2017……………....…….15.04.2017.

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Smeštaj je u Minhenu (Nemačka) u hotelu sa 3*. Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenom hotelu do popune mesta:

 

HOTEL ZUR POST 3* - www.hotelzurpost-muenchen.de

Hotel se nalazi u širem centru grada, na desetak minuta vožnje do centra. Na 2 minuta hoda od hotela se nalazi stanica gradskog prevoza. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba ima tuš/WC, telefon, TV i mini bar. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

ACOMHOTEL MUNCHEN - HAAR 3* www.acomhotels.de

Hotel je udaljen 30 minuta vožnje od centra Minhena i nalazi se na liniji gradskog prevoza. Hotel ima 106 modernih, komfornih soba, restoran, bar, parking i besplatan internet. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, telefon, TV i klimu i Wi-Fi (uz doplatu). Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici agencije.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
 • Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
 • Organizator putovanja licenca OTP br.61/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

 

 

10003412-10202790841187599-1130917271-n.jpg 

 

 

DVORCI BAVARSKE

5 DANA – AUTOBUSOM

Paket aranzman: smeštaj i prevoz

 

1 DAN - BEOGRAD- Polazak autobusa u 20.00 h sa parkinga preko puta »Buvlje pijace« na Novom Beogradu,  ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke Borbe. Noćna vožnja preko  Mađarske I Austrije, uz kraće pauze.

2 DAN  – MINHEN DVORAC HERENKIMZE – dolazak u prepodnevnim časovima na najveće Bavarsko jezero Kimze. Odlazak brodom do ostrva na kojem se nalazi dvorac Herrenchiemsee. Jedini dvorac kralja Ludviga drugog koji nije završen. Građen po Versajskom uzoru na najvećem ostrvu na jezeru Kimze. Obilazak dvorca . . . Nakon obilaska dvorca povratak brodom sa ostrva. Nastavak pitovanja za Minhen. Smeštaj u hotel, slobodno vreme. Noćenje

3 DAN – MINHEN – DVORAC NYMPHENBURG – Doručak. Posle doručka Panoramsko razgledanje Minhena autobusom. Fakultativni Obilazak  dvorca Nymphenburg. Rezidencije Bavarske kraljevske porodice Wttelsbach. Građen nekoliko vekova u kojoj I danas živi poslednji izdanak te kraljevske porodice slobodno vreme. Noćenje

 

4 DAN – MINHEN – BEOGRAD – Doručak. Fakultativni obilazak dvorca Neuscwanstain. Možda I najlepši dvorac na svetu , plod mašte Bavarskog kralja Ludviga Drugog Bavaskog. Dvorac je postavljen na litici iznad jezera I  poslužio je  Dizniju za dvorac Uspavane lepotice u istoimenom crtanom filmu. I Liderhof Vila kraljevske porodice Vimelsbah inspirisane Mavarskim I Italijanskim uticajima u podnožju najvećeg vrha u Nemačkoj Cugšpica u blizini kojeg je bilo Orlovsko gnezdo u Drugom svetskom ratu Slobodno vreme. Polazak za Beograd u poslepodnevnim časovima

 

5 DAN – BEOGRAD – Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima

 

DATUMI POLASKA

06.04.2017

04.05.2017

CENA

119€

129€

 

 

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke  , na dan uplate.

 

NAČIN PLAĆANJA:

40% po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana: gotovinski najkasnije 10 dana pre početka aranžmana . Putem administrativne zabrane ili čekovima građana do Juna 2017 uz uvećanje od 2% na mesečnom nivou. Potrošačkim kreditima Alfa banke do 60 meseci odlozenog plaćanja

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

-          Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti) 

-          smeštaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama Ili trokrevetnim sobama, na bazi dva noćenja sa doručkom u Minhenu ,

-          usluge vodiča pratioca za vreme trajanja aranžmana,

-          troškove organizacije putovanja.

-           

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

-          Lične troškove putnika,

-          Troškovi rezervacije I  ulaznice za dvorce  (3 dvorca Herenkimze, Neuscwanstain, Liderhof ) 40€,

-          Vožnja brodom do dvorca Herenkimze (povratna karta plaća se na licu mesta) 7€, Deca 3,5€

-          Nymphenburg  15€

-          međunarodno putno osiguranje.

 

POPUSTI ZA DECU: Dete do 2 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20% ima svoje mesto u autobusu

 

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU 40€

 

REZERVACIJA MESTA U AUTOBUSU 10€

 

-          POLAZAK I POVRATAK AUTOBUSA JE SA TAČNO ODREĐENIH PARKINGA NAZNAČENIM U PROGRAMU PUTOVANJA.

-          PREDVIĐENE PAUZE TOKOM PUTOVANJA SU NA 3 DO 4 SATA VOŽNJE I ZAVISE OD USLOVA NA PUTU

-          POTPISIVANJEM UGOVORA PUTNIK JE DUŽAN DA PRIHVATI MESTO U AUTOBUSU KOJE MU DODELI AGENCIJA. NAKNADNE IZMENE NISU MOGUĆE. 

-          ORGANIZATOR PUTOVANAJ ZADRŽAVA PRAVO IZMENE PROGRAMA PUTOVANAJA (RASPORED POJEDINIH SADRŽAJA USLED OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI)

-          SVI PUTNICI PRE POLASKA MORAJU SE UPOZNATI SA PRAVILIMA PONAŠANJA U ZEMLJE U KOJE PUTUJU

-          ZA SVE FAKULTATIVNE IZLETE NEOPHODAN JE MINIMUM PUTNIKA DA BI SE REALIZOVALI

-          U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTENJE O OTKAZU ARANŽMANA JE 5 DANA PRED PUT

-          BLUE TRAVEL WORLD NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA OD RADNIKA AGENCIJE KAO NI RADNIKA OVLAŠĆENJIH SUBAGENATA KOJI NISU U SKLADU SA ELEMENTIMA ZAKLJUČENIH U UGOVORU O PUTOVANJU

-          PUTNICI SAMI SNOSE ODGOVORNOST U SLUČAJU DA NE POSEDUJU VALIDNU POLISU ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA

-          AGENCIJA NEMOŽE GARANTOVATI TAČNE SATNICE DOLASKA NA ODREĐENE DESTINACIJE KAO NI SATNICE POVRATKA U SRBIJU USLED OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI (STANJA NA PUTU, ČEKANJA NA GRANICI I OSTALIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI)

-          PUTNICI SU DUŽNI DA SE PRIDŽAVAJU DOGOVORENIH SATNICA SA VODIČEM TOKOM BORAVKA U INOSTRANSTVU

 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM:Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Putnici koji nameravaju da putuju sa starim plavim pasošima u obavezi su da individualno pribave italijansku turističku vizu. Molimo putnike da se blagovremeno informišu o potrebnoj dokumentaciji kod Ambasade Republike Italije. U slučaju ne dobijanja individualne italijanske vize, smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema Opštih uslova putovanja agencije OTP 19/2014

 

NAPOMENE: Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.Za ovaj program ne postoji mogućnost korisćenja sopstvenog prevoza. 

  

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata


rent a car beograd iznajmljivanje automobila

Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 5442

Danas: 29

Juče: 3359