WELLNESS SLOVENIJA 2021

 

 

 

Terme Snovik su novoizgrađen banjsko-termalni kompleks koji sadrži apartmansko naselje  "Hiške na robu gozda" ili- "Kućice na kraju šume", otorene bazene i vodeni park, zatvorene termalne bazene i izuzetan welness centar. Kompleks se nalazi u Tuhinjskoj dolini. Terme Snovik su banja na najvišoj nadmorskoj visini i ujedno najmalđa banja u Sloveniji, udaljena od Ljubljane samo 30 km, u podnožju planina, usred netaknute prirode. Razvoj projetka pomogla je Evropska Unija, a naselje i teme koje su izgrađene i konačno završene 2007. godine posebnu pažnju posvećuju ekologiji i održivom razvoju. Svi apartmani su rađeni od prirodnih materijala, izuzetno su prostrani i kvalitetno opremljeni, a karakteriše ih što imaju ugrađene sistme pametnih kuća. Apartmansko naselje se sastoji iz osam apartmanskih kuća, koje nose imena po vrstama drveća (Bor, Smreka, Vrba..).

bt.jpg
 

Bioterme – smeštene su u mestu Mala Nedelja koje je 11 km udaljeno od Ljutomera, 20 km od Ptuja, 31 km od Maribora. U skladu sa prirodom i pružanjem kvalitetnih usluga Bioterme premašuju postojeću ponudu i postavljaju nove standarde na području zelenoga turizma. Područje je zbog svoje prirodne lepote 1976. godine proglašeno kao prirodni park. Specijalnost Bioterme mineralne vode dolazi iz dva bunara, sa dubine od 2.273 metara i 1.537 m I temperature između 42°C i 51°C. Voda je čista, bistra, visokog kvaliteta, topla, bogata natrijumom, kalijumom i bikarbonatom. Voda je pogodna za rekreaciju, sport, a naročito za medicinske svrhe, jer ima blagotvorno dejstvo na očuvanje funkcionalnosti motornog sistema i kičme. Bioterme se preporučuju svima koji žele provesti vreme u skladu sa prirodom, izvanrednom termalnom vodom, uz mogućnost zdravog i ponajprije mirnog boravka koji nam je potreban na našem odmoru i u svakodnevnom životu.

Terme Čatež sa ponudom Termalne rivijere- kompleks spoljnih i unutrašnjih bazena na više od 12.000 kvadratnih metara termalnih vodenih površina- postale su idealna destinacija za kraći ili duži odmor tokom cele godine. Raznoliki zdravstveni programi,wellnes ponuda, kongresni centar, sportsko-rekreativna ponuda, bogata ponuda smeštajnih objekata ( hoteli, apartmani, kamp, indijansko selo) i ostale delatnosti koje se temelje na upotrebi termalne vode, predstavljaju široku paletu ponude za sve generacije. Sve tri lokacije – Čatež, Mokrice i Koper uvest će Vas u svet koji vas neće ostaviti ravnodušne. Prepustite se kraljevstvu termalnih užitaka.

   

Terme Olimia nalaze se uz samu reku Sutlu na samoj granici sa Hrvatskom. Prirodno bogatsvo je ter malna voda koja izvire sa temperaturom 30-37°C. Lečenja se vrše hidroterapijom, kineziterapijom, elektroterapijom, termoterapijom kao i individualnim zdravstenim uslugama. Danas su Terme Olimia omiljeno odredište za one koji žele nešto više od samog uživanja u termalnim vodama. Zimski „wellness centar” Termalia sa vodenim površinama i velikim izborom različitih sauna, kao i letnji termalni park Aqualuna predstavljaju vrhunsku atrakciju.

 

U središtu Slovenije, 85 km udaljeno od Ljubljane i 10 km od Celja, uz donji tok reke Savinje nalazi se živopisno mesto Laško, poznato po termalnim izvorima, čarobnoj okolini i proizvodnji piva.
Izvore termo-mineralne vode koristili su još stari Rimljani. Ovo mesto je prava turistička atrakcija koju upotpunjuju i brojne crkve, dvorci i Kartuzijanski manastir.
Prirodno bogatsko je termalna voda koja izvire sa temperaturom 32-35°C, a programi su predviđeni za sve one koji osećaju posledice savremenog i stresnog načina života. 
Atraktivan turističko-smeštajni kompleks THERMANA LAŠKO smešten je pored reke Savinje i raspolaže sa 3 hotela : Zdravilišče Laško 4*, Welneass Park Laško 4* i Hotel Hum 3*. Na raspolaganju su vam Wellness spa centar, termalni centar sa unutrašnjim i spoljašnjim bezenima i sauna centar. Ljubiteljima skijanja i zimskih sportova svakoga dana je na raspolaganju celodnevna karta za boravak na Golteu, Celjskoj koči i Mariborskom Pohorju.

 

RIMSKE TERME

Rimske terme.jpg

Rimske Terme smeštene su u mestu Rimske Toplice, 489km od Beograda i 95km od Ljubljane. Termalnu vodu kao izvor zdravlja ovde su znali da iskoriste još stari Rimljani. Oni su još tada znali da su drevni mislioci bili u pravu kada su govorili da „samo oni koji znaju da vrednuju svoje zdravlje, umeće stazama da hodaju ponosno i čvrsto“. Ovde ćete ojačati svoje telo i duh kroz programe centara koji prate filozofiju starih Rimljana: Zemlja sauna Varinia, Fitness centar Spartakus i jedinstveni ambijent Rimskog termalnog bazena.

 

ROGAŠKA SLATINA

Rogaška Slatina

Rogaška Slatina se nalazi u istočnom delu Slovenije u Savinjskoj regiji. Opština izlazi na granicu sa Hrvatskom. Na severu opštine nalazi se planina Plešivec i južni obronci Haloza. Na jugu se nalazi dolina reke Sotle. Rogaška Slatina ima umereno kontinentalnu klimu. Ovo je jedna od najpoznatijih banja u Sloveniji. Pored lekovite mineralne vode poznata je i po kristalnom staklu. Voda ovih prostora je bogata magnezijumom. Neki rimski natpisi iz rimskog doba ukazuju na banjski turizam na ovim prostorima još u to doba. U gradu se nalazi parohijska katolička crkva posvećena Svetom Raspeću. Izgrađena je između 1864. i 1866. godine u neoromanesknom stilu.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas


Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 72 bytes) in /home/web009/public_html/count.php on line 7