Osnovana 1989. godine, naša bolnica je prva privatna zdravstvena ustanova u zemlji, specijalizovana i godinama posvećena zdravlju i lepoti. U okviru bolnice nalazi se i sedište Evropskog predstavništva međunarodne konfederacije za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju (IPRAS), Centar za lečenje gojaznosti, kao i Srpsko udruženje za rekonstrukciju dojke. Bolnica “Dr Colić” jedina u našoj zemlji poseduje američku akreditaciju za obavljanje hirurških delatnosti. Bolnica se nalazi u centru Beograda i pruža potpuni komfor i privatnost.

Bolnica za Plastičnu, Rekonstruktivnu i Estetsku Hirurgiju Colić

U luksuznom prostoru od 400m2 sve je podređeno udobnosti i sigurnosti pacijenata - od najsavremenije medicinske opreme do posebnih prostorija za pripremu, operativne zahvate i oporavak. Bolnica “Dr Colić” ima preko 30 stalno zaposlenih, čija su stručnost i iskustvo naša najveća vrednost i garancija kvaliteta. Iza medicinskog tima naše bolnice je preko 20.000 zadovoljnih klijenata širom sveta. Princip rada bolnice “Dr Colić” je stalno usavršavanje i pomeranje granica. Ponosni smo što su brojne inovativne hirurške tehnike prvi put izvedene u našoj bolnici na ovim prostorima. Doktori iz našeg tima veoma su cenjeni kao stručnjaci, profesori i instruktori u zemlji, ali i u specijalizovanim krugovima i među istaknutim kolegama u svetu. Mnoga stručna usavršavanja, stotine objavljenih radova u zemlji i inostranstvu, kao i učešća našeg tima na kongresima i simpozijumima neki su od primera razvoja, napredovanja i kvaliteta koji negujemo. Obzirom na svoju posvećenost lepoti i očuvanju zdravlja, bolnica “Dr Colić” danas klijentima pruža i svoju posebnu liniju kozmetike Dr Colić Beauty Therapy, nagrađenu 2012. kao najbolji kozmetički brend u Srbiji od strane magazina Cosmopolitan.

 

POVEĆANJE GRUDI

Cilj Uvećanje volumena grudi i poboljšanje oblika, uz pomoć implantata sa silikonskim gelom.Operativna tehnikaNajčešće se koristi pristup ispod dojke, gde se plasira rez dužine do 4 cm, tako da bude sakriven u kožnom naboru i potpuno nevidljiv. U zavisnosti od implantata, formira se prostor iznad ili ispod grudnog mišića, u koji će se proteza smestiti, ostavljajući pri tom potpuno nedirnutu mlečnu žlezdu. Operativni pristup može takodje biti kroz bradavice ili iz pazušne jame. Ovaj poslednji koristi se kod osoba koje imaju skoro potpuno nerazvijene dojke i kod kojih bi svaki drugi rez bio primetan. Trajanje procedure i anestezijaProcedura traje od 1 do 1,5 časa i obavlja se u opštoj anesteziji.OporavakPovratak na uobičajene aktivnosti nakon nekoliko dana. Konci se skidaju posle dve nedelje. Preporučuje se nošenje grudnjaka.Retke komplikacijeProlazni poremećaj osetljivosti bradavica, blagi otok i osećaj napetosti, koji se povlače za 1-2 nedelje.

 

SMANJIVANJE I PODIZANJE GRUDI

CiljSmanjivanje, podizanje i preoblikovanje velikih i opuštenih dojki.Operativna tehnikaU zavisnosti od veličine i oblika dojki postoji veliki broj operativnih tehnika.Medju njima su najčešće sledeće:Obrnuto – T tehnika koja podrazumeva kružni ožiljak oko bradavice, jedan vertikalni i jedan horizontalni ožiljak, ovaj poslednji u brazdi ispod dojke. Vertikalna tehnika sa kružnim ožiljkom oko bradavice i samo vertikalnim ožiljkom od bradavice naniže, koji u prva dva meseca ima manje falte oko sebe i koje vremenom iščezavaju. Periareolarna tehnika nakon koje ostaje samo kružni ožiljak oko bradavice, koji u početku takodje ima falte oko sebe, ali koje pod pritiskom žlezde iznutra postepeno iščezavaju. Ova tehnika nije pogodna za veoma velike grudi. Trajanje procedure i anestezijaProcedura traje od 2.5 do 3.5 časa i obavlja se u opštoj anesteziji.OporavakPovratak na uobičajene aktivnosti nakon 5-7 dana. Konci se skidaju posle dve nedelje. Preporučuje se nošenje grudnjaka.Retke komplikacijeProlazni poremećaj osetljivosti bradavica, blagi otok koji se povlači za 1-2 nedelje, eventualna pojava manjih cisti u žlezdanom tkivu. Ne postoji garancija da će funkcija dojenja ostati očuvana.


BodyTite - preoblikovanje tela

BODYTITE - PREOBLIKOVANJE TELA

Cilj Najnapredniji način za trajnu eliminaciju masti iz organizma, uz istovremeno zatezanje kože. Sada je moguće uraditi liposukciju bez bojazni da će koža ostati da visi, što je slučaj sa klasičnom liposukcijom. BodyTite-om se mogu tretirati stomak, leđa, butine, kolena, potkolenice i ruke. Takođe, tretman je idealan i za korekciju neravnina od prethodno urađene klasične liposukcije. Operativna tehnika BodyTite ili radio-frekvantna liposukcija (RF lipo) je sofisticirana procedura kojom se uz pomoć radio-frekventnih talasa topi mast i istovremeno aspirira i izvlači iz organizma mnogo lakše nego kod klasične liposukcije i uz manje trauma po organizam. RF energija topi mast i koaguliše male krvne sudove, zbog čega ima manje modrica u poredjenju sa klasičnom liposukcijom, a proces oporavka je mnogo brži i lakši. Najveća prednost kod korišćenja BodyTite je neverovatna mogućnost kontrakcije, odnosno zatezanja kože, čak do 35 odsto, čime koža, koja bi kod klasične liposukcije ostala da visi - sada postaje zategnuta.

 

Lečenje gojaznosti 

The Bioenterics Ballon (BIB) System je način neoperativnog, nefarmakološkog lečenja gojaznosti. Dizajniran je za privremenu upotrebu radi gubitka težine kod umereno i veoma gojaznih pacijenata, gde gojaznost predstavlja veliki rizik po zdravlje, a koji nisu na drugi način uspeli da regulišu telesnu težinu. Takodje je indikovan kod veoma gojaznih pacijenata koji se podvrgavaju hirurškom lečenju gojaznosti, radi gubitka telesne težine čime se smanjuje operativni rizik. Cilj Gubitak telesne težine.     Tehnika Najpre se izvrši gastroskopski pregled jednjaka i želuca, radi isključivanja postojanja kontraindikacija za ugradnju balona (ulkus, hiatus hernia). Zatim se balon ubaci u želudac i ispuni sterilnim fiziološkim rastvorom (400 do 700 ml) da bi se osigurao dovoljan “pritisak” na zidove želuca i tako obezbedio stalni osećaj sitosti. Trajanje i anestezija Procedura obično traje oko 20 minuta i izvodi se u blagoj sedaciji. Propratne pojave Muka, gadjenje i retko povraćanje mogu se javiti u toku prvih nekoliko dana posle intervencije.

 

Hirurgija šake

Šaka predstavlja poseban deo tela koji ima ogromnu funkciju. Svaki funkcionalan nedostatak remeti svakodnevicu i brojne zadatke koje obavljamo upravo našim šakama.
Znaci starenja se takodje prepoznaju na njima te postoje procedure kojima se ovi znaci mogu efikasno ublažiti.

 

Transseksualna hirurgija

Operacije kojima se mogu otkloniti određeni urogenitalni urođeni deformiteti ili nefukcionalnosti su brojne, i njima se mogu eliminisati mnoge nesigurnosti.

Transseksualna hirurgija predstavlja najfiniji spoj plastične i urogenitalne hirurgije.

 

POVEĆANJE PENISA

Procedure povećanja penisa podrazumevaju hirurške tehnike kojim se muški polni organ uvećava u širini ili u dužini.Postoji nekoliko metoda povećanja muškog polnog organa. Prosečno, od 1/3 do ½ penisa se nalazi u telu vezano za pubičnu kost. Jedna od metoda produženja penisa se bazira na oslobađanju fundiformnog i suspenzornog ligamenta koji povezuju erektilna tela penisa sa pubičnom kosti. Ova tehnika se naziva ligamentoliza i obezbeđuje da deo penisa koji je bio uvučen unutar tela, bude oslobodjen, a penis postaje duži za oko 2-3 cm.


PEJRONIJEVA BOLEST

Pejronijeva bolest se karakteriše stvaranjem čvrstog tkiva (fibroza) na penisu (tunica albuginea) koje uzrokuje bol, zakrivljenje i deformaciju penisa, obično tokom erekcije.Hirurško lečenje obuhvata nekoliko metoda. Jednostavnija podrazumeva postavljanje šavova po telu penisa do njegovog potpunog ispravljanja i ova metoda je preporučljiva ukoliko ne postoji velika krivina do 90%.

 

EKSTROFIJA MOKRAĆNE BEŠIKE

Ekstrofija mokraćne bešike predstavlja nedostatak dela prednjeg trbušnog zida, udružen sa manjim ili većim defektom zida mokraćne bešike. Nastaje kao posledica embrionalnog razvoja, a zbog razdvojenih pubičnih kostiju, javlja se i razdvojenost (dijastaza) mišića prednjeg trbušnog zida. Ova anomalija može biti praćena preponskim kilama ili kriptorhizmom (nespušteni testisi). Kod dečaka je udružena sa malim, epispadičnim penisom, a kod devojčica postoji epispadija sa bifidnim klitorisom.

 

LABIOPLASTIKA

Uvećane male ili velike usne predstavljaju estetski, psihoseksualan i funkcionalan problem kod žena. Često nastaje bol prilikom seksualnih odnosa, hronična iritacija i ne može se održavati adekvatna higijena. Uvećane male usne su uglavnom urođeni problem, a nastaju i zbog hormonske terapije, nakon porođaja ili kao posledica povrede.
Hirurškom tehnikom se odstrani višak i ukoliko je neophodno učini dodatna rekonstrukcija malih usana ili koriguje asimetrija.

 

HIRURGIJA DOJKI KOD TRANSSEKSUALACA

Cilj Smanjivanje ili amputacija dojki i oblikovanje prirodnih, ravnih muških grudi (posle genitalne transformacije ženskog pola u muški). Operativna tehnika Mlečna žlezda i višak kože odstranjuju se kroz kružni rez oko bradavice. Aspiraciona drenaža se postavlja i ostaje 48 sati.       Trajanje procedure i anestezija Operacija se izvodi u opštoj anesteziji u trajanju od 1,5 – 2 časa, u zavisnosti od veličine dojki. Oporavak Neophodno je nošenje elastičnog kompresivnog zavoja oko nedelju dana. Konci se uklanjaju postepeno izmedju 10. i 14. dana.
Retke komplikacije Naborana koža oko bradavice, koja se postepeno potpuno gubi nakon nekoliko meseci.

Bolnica za Plastičnu, Rekonstruktivnu i Estetsku Hirurgiju Colić

Adresa: Surdulička 5
11000 Beograd, Savski Venac

011/3699-800
011/3699-799

Kontakt E-mail

Radno vreme:

24 / 7 / 365

Pogledajte web sajt