U našem studiu pružamo usluge: FIZIKALNE TERAPIJE - laser, magnet, ultra zvuk, tens, elektrostimulacija, interferentna, galvanska, foto terapija. Mogućnost patronaže, dolaska na kućnu adresu višeg fizioterapeuta. KINEZITERAPIJA - na kućnu adresu viši fizioterapeut obuhvata rehabilitaciju posle preloma i sportskih povreda, neuroloških stanja, reumatoloških stanja i korektivne gimnastike. MASAŽA - ukoliko želite da se opustite i relaksirate nudimo Vam preko 30 vrsti masaža u prijatnom i opuštajućem ambijentu, gde Vas čekaju naši maseri i fizioterapeuti. NUTRICIONISTA - zdrava hrana i pravilna, raznovrsna ishrana = dobro zdravlje. Ukoliko želite da budete zdravi, srećni, lepi i privlačni, pridržavajte se pravilne ishrane, a pomoć u tome će Vam pružiti naš nutricionista Marija Milenković. PERSONALNI TRENING - ukoliko težite savršenoj liniji i zdravijem životu, a u isto vreme imate problem sa motivacijom, onda je lični trener pravo rešenje. Tu su za Vas personalni i kondicioni trener Nikola Todorić koji ima iskustvo i uspeh u radu sa vrhunskim sportistima i personalni trener i fitnes instruktor Kristina Vejnović čija je specijalnost T.A.G. program posebno kreiran za dame.

Fiziokinezis - Fizikalna Medicina i Masaža

DOBRODOŠLI U FIZIOKINEZIS

Studio za profesionalnu masažu, fizikalnu terapiju i kineziterapiju

Poštovani,

Da bismo se mogli u potpunosti posvetiti svakom našem klijentu, i da bi se ujedno prijatno i dobro osećali u našem prostoru, organizovani smo na dve adrese.

Usluge fizikalne terapije - laser, magnet, ultra zvuk, tens, elektrostimulacija, interferentna, galvanska, foto terapija, rehabilitacija posle preloma i sportskih povreda, neuroloških stanja, postoperativnih stanja, korektivna gimnastika i reumatološka stanja,  pruža diplomirani viši fizioterapeut Aleksandar Jovanovic, Kornelija Stankovića 21, Vračar, tel 064 147 16 79.

Ukoliko želite da se upoznate sa raznim masažama, relaksirate, ulepšate i opustite, pobrinuće se naši fizioterapeuti i maseri,  u prijatnom i opuštajućem ambijentu u ul. Kornelija Stankovića 21, Vračar, tel 064 147 16 79.

Pravilna i zdrava ishrana, postala je jedan od najvaznijih problema savremenog coveka. Covekovo zdravlje, efikasnost i raspolozenje direktno su uslovljeni nacinom ishrane koji svakodnevno primenjuje. “ Onakvi smo kakvu hranu uzimamo“, od onoga sto unosimo u svoj organizam zavisi funkcionisanje naseg celokupnog sistema, nase misli i osecanja, ponasanje, odnos prema celokupnom zivotu i naravno zdravlje. Po recima Hipokrata “ neka tvoja hrana bude tvoj lek, a tvoj lek neka bude tvoja hrana“ Brojna istrazivanja su ukazala na to da je uzrok covekovih bolesti uprava hrana koju jede ili ona koju ne jede, dr Osler, cuveni kanadski lekar, govorio je da je 90% bolesti, izuzev infekcija i nesreca, usko je povezano sa ishranom.

Prepustite brigu o pravilnoj ishrani Vas i Vasih najmilijih nasem  nutricionisti-dijeteticaru Mariji Milenkovic

Ukoliko tezite ka savrsenoj liniji i zdravijem zivotu, a u isto vreme imate problem sa motivacijom, onda je licni trener pravo resenje. Personalni trening je najbolji nacin da za kratk period postignete zeljene rezultate, bilo da je rec o smanjivanju nezeljenih kilograma, dobijanju mase ili definicije, trener ce vam dati najbolje smernice. Trener se u potpunosti prilagodjava vama, praveci individualni program koji vama odgovara, pomoci ce vam da pruzite svoj maksimum na svakom treningu, ohrabrice vas i motivisati da kvalitetno vezbate, cak i u onim danima kada niste raspolozeni. Trener je tu da vam odrzi visok nivo motivacije i da svojim znanjem pomogne  da prevazidjete sve zastoje, kao i da ostvarite svoje ciljeve i da zajedno postavite nove. Svaki program se prilagodjava vasim potrebama i mogucnostima, ukoliko imate specificne potrebe, hronicno oboljenje ili povredu, trener ce uz konsultacije s vama i vasim lekarom napraviti siguran i efikasan plan i program koji ce vam omoguciti da ostvarite svoje ciljeve. Bez obzira da li ste pocetnik ili imate odredjeno vezbacko iskustvo, neophodno je da sve vezbe izvodite pravilno i na taj nacin izbegnete mogucnost od povreda. Trener je sve vreme uz vas tokom treninga i kontrolise da sve vezbe izvedete pravilno. Redovna i pravilno dozirana fizicka aktivnost i do 50% moze da smanji mogucnost nastajanja pojedinih oboljenja.

Pobedite stres i poboljsajte svoje psihofizicko zdravlje kako bi depresija i lose raspolozenje postali vasa proslost. Bez obzira na godine i obaveze, uvek je pravo vreme da pocnete zdravije da zivite, pravilno se hranite i vezbate u skladu  sa zdravstvenim stanjem.

Tu su za vas nasi personalni treneri, Nikola i Kristina

Studio Fiziokinezis je idealno mesto za opravak, ozdravljenje, opuštanje i ulepšavanje. Osnovali smo ovaj studio da bude oaza mira i poželi dobrodošlicu svakom ko želi da uspostavi balans tela, duha i uma.

Tu smo za Vas

SEDARE DOLOREM DIVINUM OPUS EST – smiriti bol, božansko je delo


FIZIKALNA TERAPIJA
 

REUMATSKA OBOLJENJA:
- zapaljenski reumatizam (reumatoidni artritis, M.Bechterev)
- degenerativni reumatizam (spondiloza vratnog i lumbalnog dela kičme, diskartroza, diskus hernija)
- artroza ramenog zgloba
- artroza lakta (teniski lakat)
- koksartroza kuka
- gonartroza kolena
- artroza ručnog i skočnog zgloba
- vanzglobni reumatizam mekih tkiva

NEUROLOŠKA OBOLJENJA
- cervicobrahijalgija (bol duz ruke)
- lumboishijalgija (bol duz noge-ishijas)
- bolesti perifernog nerva
- hemipareze posle moždanog udara
- parapareze posle povreda kičmene moždine

POSTTRAUMATSKA STANJA
- stanja posle povreda
- stanja posle preloma
- stanja posle operacija

SPORTSKE POVREDE
- distenzije (istegnuća)
- distorzije (uganuća)
- povrede meniskusa
- povrede tetiva i ligamenata
- mišićne povrede
- teniski lakat

OSTEOPOROZA

DEFORMITETI
- skolioza (kriva kičma)
- kifoza (pogrbljena kičma)
- deformacije grudnog koša (izdubljene i kokošije grudi)
- ravna stopala

APARATURNA TERAPIJA
- foto terapija
- termo terapija
- elektro terapija
- elektroforeza
- dijadinamske struje
- interferentne struje
- transkutana elektronervna stimulacija
- vakuum
- magnetna terapija
- ultrazvuk

KINEZI TERAPIJA
- individualne vežbe
- vežbe za povećanje obima pokreta
- vežbe za održavanje postojeće pokretljivosti
- vežbe za jačanje grube mišićne snage
- vežbe za otklanjanje deformiteta
- vežbe opšte kondicije

Usluge fizikalne terapije - laser, magnet, ultra zvuk, tens, elektrostimulacija, interferentna, galvanska, foto terapija, rehabilitacija posle preloma i sportskih povreda, neuroloških stanja, postoperativnih stanja, korektivna gimnastika i reumatološka stanja,  pruža diplomirani viši fizioterapeut Aleksandar Jovanovic, Kornelija Stankovića 21, Vračar, tel 064 147 16 79.


KINEZITERAPIJA - lečenje pokretom


Kineziterapija je osnova i centralni deo fizikalne terapije, bez koje se ne može zamisliti uspešna midicinska rehabilitacija i sprovodi se posle uspešno završene fizikalne terapije.
Vežbama se povećava pokretljivost, mišićna snaga, elastičnost, izdržljivost i poboljšava koordinacija pokreta. Kineziterapija je obavezni deo fizikalne medicine i rehabilitacije.

Kineziterapija je integralni deo reumatologije, možda čak i najvažniji deo u lečenju zapaljenskog, degenerativnog i vanzglobnog reumatizma. Ovi pacijenti su najćešće u kontinuiranoj potrebi za kineziterapijom, kojom kako preveniraju tako i saniraju mnogobrojne neželjene posledice od bitnog uticaja na kvalitet života. Glavni cilj kod ovih pacijenata je očuvanje ili poboljšanje kičmenog stuba, zglobova i očuvanje kvaliteta mišića.

Kineziterapija ortopedskih bolesnika podrazumeva povećanje pokretljivosti zglobova, jačanje muskulature, vraćanje normalnom hodu i smanjenje bola. Vežbama se preveniraju kontakture, jača oslabljena muskulatura.

Kineziterapija neuroloških bolesnika namenjena je osobama sa povredama mozga i kičmene moždine, osobama sa posledicama moždanog udara, sa oštećenjima perifernih nerava kao i osobama obolelim od različitih neuroloških i neuromišićnih oboljenja, kao što su polineuropatije, miopatije, cerebralna paraliza i sl.

Oblici kineziterapije koju sprovodimo su:
- kineziterapija
- za cervikalni sindrom,
- za lumbalni sindrom
- kod artroza (gonartroza, koksartroza...)
- i posle preloma, sportskih i  drugih  povreda (saniranje kontraktura )
- edukacija zaštitnih položaja i pokreta
- vežbe disanja, vežbe relaksacije,
- vežbe za osteoporozu, 
- korektivna gimnastika,
- vežbe za skoliozu i kifozu kičmenog stuba i
- vežbe za korekciju ravnih stopala

PROCEDURA KINEZITERAPIJE - podrazumeva individualan rad sa fizioterapeutom, vežbe prilagođene potrebama i mogućnostima svakog  pacijenta i vežbe prilagođene trenutno funkcionalnom i zdravstvenom statusu pacijenta.
Nakon obuke pacijent nastavlja da kontinuirano vežba samostalno, uz povremene kontrole. Pacijent se pored toga obučava i kako  da pravilno obavlja aktivnosti svakodnevnog zivota i izbegava nepovoljne položaje.

Pružamo mogućnost dolaska višeg fizioterapeuta Stevana Zdravkovića na kućnu adresu (2000din) tel 063 74 50 588 


MASAŽA

- Terapeutstka masaža 30, 45, 60, 90 minuta
- Relax masaža 45, 60, 90, 120 minuta
- Kraljevska masaža 60, 90 minuta
- Duo masaža 60, 90 minuta
- Masaža svećom 70 minuta
- Aromaterapija 60, 90, 120 minuta
- Anticelulit masaža 30, 45, 60 minuta
- Maderoterapija - masaža oglagijama za razbijanje celulita 45, 60 minuta
- Vakum masaža za razbijanje masnih naslaga, celulita i strija 30, 45 minuta
- Limfna drenaža 30, 45, 60, 90, 120 minuta
- Masaža toplom čokoladom i uljani piling od čokolade 100, 120 minuta
- Hedonist masaža, pakovanje i piling 100, 120 minuta
- Detox masaža, pakovanje i piling 100, 120 minuta
- Havajska masaža (lomi lomi) 60, 90, 120 minuta
- Havajski tretman tela (masaža, pakovanje, piling) 100, 120 minuta
- Antistres masaža (spoj relax i terapeutske) 45, 60, 90, 120 minuta
- Fitnes masaža za zatezanje tela 45, 60, 90 minuta
- Sportska masaža 30, 45, 60 minuta
- Sportska + relax masaža 90, 120 minuta
- Švedska masaža 60, 90, 120 minuta
- Parcijalna masaža 30, 45, 60 minuta
- Masaža lica, vrata, dekoltea 30 minuta
- Ručni lifting 60 minuta
- Masaža glave i lica 45 minuta
- Masaža i maska za lice 60 minuta


INDIVIDUALNI PROGRAM MRŠAVLJENJA, OBLIKOVANJA, ZATEZANJA TELA I PERSONALNI TRENING

Fizička aktivnost može zameniti mnoge lekove, ali nijedan lek, ne može zameniti fizičku aktivnost. Sve sto je potrebno je da vezbate bez obzira na pol, godine i kondiciju. Za maksimalne rezultate neophodan je zdravstveni pregled našeg nutricioniste, pravilna ishrana i personalni treninzi sa fitnes instruktorom. Celokupan program prilagođen je Vama, prema Vašim željama, potrebama i mogućnostima, što utiče na bolju motivisanost, podstiče samouverenost i samopouzdanje.

T.A.G. TRENING - posebno kreiran za dame

obuhvata tri mišićne grupe koji su najkritičniji deo ženskog tela
1. tights - bokovi
2. abdomen - stomak
3. gluteus - zadnjica

Sam program predstavlja bezbedan sistem vežbi koje će Vam pomoći da izgledate i da se osećate bolje nego ikad, bez obzira na Vaše godine ili utreniranost.
T.A.G. trening nije samo rezervisan za dame, naprotiv pristupačan je svim vežbačima bez obzira na pol, godine i fizičku spremnost. Kroz ovaj fantastičan i nadasve efikasan trening vodi Vas naša fitnes instruktorka Kristina

Da bi Vam telo bilo zategnuto, relaksirano i što je najvažnije da biste posle treninga izbacili nakupljenu mlečnu kiselinu, tu su za Vas naši fizioterapeuti

Brinite o svom zdravlju na zabavan način sa onima koji su tu samo za Vas. 

Fiziokinezis - Fizikalna Medicina i Masaža

Adresa: Kornelija Stankovića 21, Vračar
11000 Beograd, Vračar

+381 64/147-16-79

Kontakt E-mail

Radno vreme
Ponedeljkom12:00 - 21:00
Utorkom12:00 - 21:00
Sredom12:00 - 21:00
Četvrtkom12:00 - 21:00
Petkom12:00 - 21:00
Subotom9:00 - 15:00
NedeljomNe radimo
PraznikomNe radimo

Pogledajte web sajt