DOMINIKANA  2020


DOMINIKANSKA   REPUBLIKA

 

 

 

 

 

 

Bele peščane plaže, impresivni planinski lanci isprepleteni spektakularnim rekama i vodopadima, jezera sa slanom vodom i egzotični biljni i životinjski svet samo su deo atrakcija Dominikanske Republike. Bilo da tražite zabavu, odmor ili nešto novo, Dominikana nudi sve. Egzotična, tropska i prirodna, Punta Cana, smeštena na istočnoj strani ostrva, je pravi raj za zaljubljenike u prirodu i jedna od najpopularnijih destinacija za odmor.

 

Bilo da tražite zabavu, odmor ili nešto novo, Dominikana nudi sve. Egzotična, tropska i prirodna, Punta Cana, smeštena na istočnoj strani ostrva, je pravi raj za zaljubljenike u prirodu i jedna od najpopularnijih destinacija za odmor.

 

Santo Domingo – Las Galeras – Bavaro

13 dana / avio

21.11 – 03.12.2020.

 

Plan i program putovanja:

1. dan (21.11.): Beograd – Pariz – Punta Kana – Santo Domingo

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u 04:40h (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Pariza u 06:40h, broj leta AF6291. Sletanje u Pariz u 09:20h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 5h i 5min. Nastavak leta za Punta Kanu u 14:25h, broj leta AF968. Dolazak u Punta Kanu u 18:45h po lokalnom vremenu i transfer do Santo Dominga. Noćenje.

2. dan (22.11.): Santo Domingo

Santo Domingo je prestonica Dominikanske republike i najveći je grad u celom karipskom regionu. Može se slobodno reći da je Santo Domingo najživlji grad na Karibima, kosmopolistka prestonica koja predstavlja mozaik različitih kultura. Ovde je boravio Kolumbo i prva katedrala na američkom tlu sagradjena je upravo ovde. Dolazak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (23.11.): Santo Domingo

Slobodno vreme ili vam preporučujemo fakultativni obilazak starog grada – kolonijalnu zonu Santo Dominga, prefinjeni deo grada prošaran arhitektonskim draguljima, kaldrmisanim ulicama, istorijskim muzejima, crkvama i palatama. Videćemo najstariju katedralu Primar de America koju je izgradio Dijego Kolumbo sin istraživača Kolumba, oltar otadžbine gde su sahranjeni slavni dominikanski borci i revolucionari i čuveni Kolumbov trg. Slobodno vreme. Preporučujemo posetu nekom od muzeja koja se nalaze u ovom gradu. U večernjim časovima u dogovoru sa vodičem možemo posetiti neki od mnogobrojnih klubova i barova u Santo Domingu. Noćenje

4. dan (24.11.): Santo Domingo – La Romana

Slobodan dan ili fakultativni celodnevni odlazak do La Romane, gde ćemo najpre posetiti kompleks pećina Cueva De Las Maravilas. Ovde ćemo videti crteže mističnih Taino Indijanaca koji su nekada naseljavali ovo ostrvo. Nastavljamo dalje ka seocetu Altos de Chavon gde se može naći mnoštvo galerija, suvenirnica i restorana. Pravimo pauzu kako bi uživali u prelepom pogledu na reku Chavon. Naš obilazak završavamo odmorom na jednoj od najpoznatijih plaža Boca Chica. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (25.11.): Santo Domingo – Las Galeras

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Napuštamo glavni grad Dominikane i idemo na severozapad do prelepog poluostrva Samana. Samana je neverovatno zelena, razudjena i šarenolika sa najvećom gustinom palmi na svetu. Neke od najlepših plaža ove države nalaze se upravo ovde, kao i najveći vodopad. Dolazak u Las Galeras. Ovo je nekadašnje ribarsko selo koje se nalazi na krajnjem zapadu poluostrva. Smeštamo se u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (26.11.): Las Galeras

Kupanje i uživanje u belom pesku i azurno plavim vodama Las Galerasa. Ovde ćemo videti plaže kakve se mogu videti na razglednicama. Mesto Las Galeras skriva najlepše plaže kako Dominikane tako i karipskih ostrva koje jedva čekaju da ih istražite. Večernji časovi rezervisani su za druženje uz čuvene dominikanske ritmove bachate, merengue i druge prepoznatljive latino zvukove. Ovde počinju naše nove Manga avanture… Noćenje.

7. dan (27.11.): Las Galeras – Nacionalni Park Los Haitses

Slobodno vreme u Las Galerasu ili fakultativni obilazak nacionalnog parka Los Haitises sa bajkovitim pejzažima i čuvenog tropskog ostrva Bakaradi poznatog po istoimenom rumu. U povratku šetnja po primorskom gradiću Samana, centru istoimenog poluostrva. Povratak u Las Galeras. Noćenje.

8. dan (28.11.): Las Galeras – El Limon

Slobodno vreme u Las Galerasu ili fakultativni odlazak do najvećeg vodopada Dominikane El Limona gde ćemo se osvežiti u hladnoj i čistoj rečnoj vodi. Nakon toga, posećujemo prelepe, male plaže koje se nalaze nadomak letovališta Las Terranas. Povratak u Las Galeras. Noćenje.

9 – 11. dan (29.11 – 01.12.): Las Galeras

Slobodno vreme za opuštanje u Las Galerasu. Fakultativno, možemo obići nestvarno lepe plaže Fronton i Madam do kojih je moguće doći samo čamcima i divlju, gotovo netaknutu plažu El Rincon koja se svrstava u najlepše na svetu. Kokteli, sunčanje, kupanje, zalazak karipskog Sunca i latino zvuci u barovima čine naš odmor na Dominikani nestvarnim i savršenim. 2 noćenja.

11. dan (01.12.): Las Galeras – Bavaro

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do mesta Bavaro, mesto nekada namenjeno radnicima rizorta u Punta Kani, Bavaro je i sam postao turističko mesto. Bavaro ima 10 kilometara morske obale. Pored brojnih hotela u Bavaru se nalaze i golf tereni, šoping centri, barovi i restorani. Smeštamo se u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

12. dan (02.12.): Bavaro – Punta Kana – Pariz 

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma u Punta Kani i let za Pariz u 21:05h, broj leta AF969.

13. dan (03.12.): Pariz – Beograd

Sletanje u Pariz u 10:30h po lokalnom vremenu, pauza izmedju letova 10h i 5min. Nastavak leta za Beograd u 20:35h, broj leta AF6292. Sletanje u Beograd u 22:55h po lokalnom vremenu.

 

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


1799€ 1699€

 

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen. 

 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

 

Aranžaman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Punta Kana – Beograd sa presedanjem u Parizu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Santo Domingu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom  (1/2 ili 1/3 sobe) 
-Smeštaj u Las Galerasu u hotelu 3* na bazi 6 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe) 
-Smeštaj u Bavaru u hotelu 3* na bazi 1 noćenje sa doručkom  (1/2 ili 1/3 sobe) 
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

 

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Dominikansku republiku (dobija se na samoj granici – cena 10 USD)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

 

 

SMEŠTAJ :

Santo Domingo od 21.11. do 25.11.2020. : Tau Casa Conde hotel 3* ili sl. – Nalazi se u kolonijalnoj zoni Santo Dominga. U okviru hotela nalazi se restoran i bar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U blizini smeštaja nalazi se dosta restorana i prodavnica.

 

Las Galerasod 25.11. do 01.12.2020. : Villa La Plantacion hotel 3* ili sl. – Nalazi se na 5 minuta od plaže i u samom centru grada. Sobe poseduju sopstveno kupatilo. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne. U okviru smeštaja nalazi se bazen i restoran. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. 

 

Bavaro od 01.12. do 02.12.2020. : Art Villa Dominicana hotel 3* ili sl. – Nalazi se na 12 minuta od plaže i 8km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Gostima smeštaja dostupana je besplatan wifi internet. U okviru smeštaja nalazi se restoran.

 

 

Organizator  je Licenca br. OTP 36/2020

 

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

 


 

Kolonijalni Santo Domingo

 

Na ovoj turi upoznaćemo se sa istorijom najstarijeg grada Amerike! Posetićemo Kolonijalnu zonu koja je pod zaštitiom UNESCO-a i najstariju katedralu na kontinentu, izgradjenu po otkrivanju Amerike i dolasku Španaca. Videćemo prvu gradsku kuću i Kolumbov park u kome se nalazi spomenik čuvenog moreplovca Kristifora Kolumba. Posetićemo prvo evropsko vojno utvrdjenje Ozamu, prošetati najstarijom ulicom Las Damas i obići Nacionalni panteon u kome su počasno sahranjeni nacionalni heroji ove karipske zemlje. Nakon toga, odlazimo do mauzoleja Kristifora Kolumba gde se čuvaju njegovi posmrtni ostaci. Masivna gradjevina koja se naziva Svetionik sama po sebi predstavlja neobično arhitektonsko delo. Naš obilazak završavamo na promenadi Malecon koja je puna hotela, kockarnica i sinonim je noćnog života ovog grada.

 

Izlet obuhvata: prevoz, usluge vodiča i ulaznice.

 


 

Cueva De Las Maravillas i La Romana

 

Najpre obilazimo Cueva de las maravillas (Pećina čuda) gde ćemo videti brojne crteže starosedelaca ovog ostrva – Taino Indijanaca. Oni su bili ti koji su dočekali prve Evropljane kada su doplovili na ostrvo na čelu sa Kristiforom Kolumbom. Posle Pećine čuda, odlazimo do grada La Romane, poznatog po industriji šećerne trske i duvana, gde ćemo posetiti filmsko selo Altos de Chavon. Ovo je replika evropskog srednjovekovnog sela sa lepom crkvom, velikim amfiteatrom i prelepim pogledom na reku Chavon. Nakon obilaska, u povratku za Santo Domingo pravimo pauzu za opuštanje na popularnoj plaži koja se zove Boca Chica.

 

Izlet obuhvata: prevoz, usluge vodiča i ulaznice.

 


 

Los Haitses i Bacardi

 

Nestvarni predeli prirode i ostrvo sa plažama iz snova! Los Haitses je magično mesto koje nas vraća u vreme dinosaurusa, jer su važne scene filma Park iz doba jure snimane baš ovde. Los Haitses je jedna od glavnih eko-destinacija Dominikanske Republike. Nacionalni park sačinjavaju krš, tropski krečnjak i pejzaži karakteristični za ove klimatske zone. U jutarnjim časovima imamo transfer do luke a zatim nastavljamo ploveći kroz nacionalni park Haitses koji ima gustu vegetaciju, brojne pećine, slike Taino Indijanaca, kišne šume i brojne vrste ptica. Videćemo reproduktivna područja ptica, formacije stalaktita, tipičnu tropsku vegetaciju mangrova i prirodne pećine. Nakon istraživanja nacionalnog parka nastavljamo ka ostrvu Cayo Levantado, poznatijem kao Bacardi. Na ovom tropskom raju ćemo imati ručak (uključen u cenu) i uživati na plaži belog peska i tirkizno plave vode. Nakon krstarenja, dan završavamo laganom šetnjom kroz Samanu, glavni grad istoimenog poluostrva. Upoznaćemo se sa istorijom ovog primorskog gradića koji je osnovan sredinom 18. veka i prošetati promenadom Malecon, uživajući u pogledu na čuveni gvozdeni most koji povezuje ostrvca sa poluostrvom.

 

Izlet obuhvata: prevoz, usluge vodiča, ulaznice, ručak na ostrvu, konzumaciju sokova, vode i ruma na brodu.

 


 

El Limon i Las Terrenas

 

U prepodnevnim časovima krećemo ka unutrašnjosti poluostrva Samana da bismo posetili najviši i najlepši vodopad Dominikane – El Limon, koji je visok 45 metara. Najpre ćemo prošetati kroz dominikansku džunglu, a zatim se osvežiti u prirodnom bazenu koji stvaraju slapovi ovog prelepog vodopada. Sledi odlazak u Las Terrenas koji se nalazi na drugom kraju poluostrva i istraživanje lepih plaža u okolini ovog letovališta, gde ćemo imati i ručak (uključen u cenu). Nakon uživanja i opuštanja na plaži, povratak u Las Galeras.

 

Izlet obuhvata: prevoz, usluge vodiča, ulaznice, ručak.

 


 

El Rincon

 

Odlazak na plažu koja se svrstava u najlepše na svetu! Oko 5 kilometara netaknute, gotovo divlje plaže belog peska i zaliva tirkizno plave vode sa kokosovim palmama u zaledju – savršen tropski scenario sa razglednica samo za nas! Tu se nalazi i rečica Cayo Frio sa prozirnom osvežavajućom vodom i riblji restoran sa koktelima.

 

Izlet obuvata: transfer i usluge vodiča.

 

 

1. Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni.

2. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

3. Za sve informacije date usmenim ili telefonskim  putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.

4. Uplatom paket aranžmana, prevoza ili ponudjene turističke usluge smatra se da je putnik pročitao navedene napomene i izvode i da prihvata sve navedeno, bez prava na naknadni prigovor i žalbu.  

5. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

6. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. 

7. Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.

8. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.

9. U slučaju bilo kakve incidentne situacije ( krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,….)potrebno je da se obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da Vam pomogne u posredovanju izmedju Vas i nadežnih organa.

10. U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.

11. Agencija zadržava pravo da obavesti putnike o imenu hotela, opremljenosti soba i cenama fakultativnih izleta do 5 dana pred put.

12. Za realizaciju bus aranžmana potrebno je minimum 45 putnika, dok je za realizaciju avioaranžmana potrebno minimum 10 putnika.

13. Putnik je dužan da se raspita o tačnom vremenu i mestu polaska najranije 2 dana pre puta.

14. Kod avio aranžmana moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od trenutka formiranja grupe kao i od raspoloživosti mesta na letovima.

15. U slučaju promene cene avio prevoza od strane avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana. Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte. U bilo kom slučaju odustanka putnika od putovanja, a nakon kupovine avionskih karata, novčani iznos uplaćen za aviokartu/e se ne vraća (avio karte su nerefundabilne).

16. Putna dokumenta: Sva dokumenta aerodromski predstavnik agencije predaje putnicima 2h pre zakazanog vremena poletanja. Po preuzimanju dokumenata potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. Planirajte vreme za put do aerodroma, zbog mogućih zakašnjenja (saobraćajne gužve, radova na putu i sl.). Agencija neće snositi odgovornost ukoliko putnik nije stigao zbog zakašnjenja u dolasku na aerodrom da se prijavi za let. Za te putnike primenjivaće se otkazne uzanse iz OPŠTIH -USLOVA PUTOVANJA – kao da su odustali na dan polaska.

17. Predstavnik agencije – je obavezan da dočeka i isprati putnike i obilazi goste prema rasporedu koji se dostavlja putnicima po dolasku radi dodatnih informacija, mogućih fakultativnih izleta ili eventualne pomoći (usluge predstavnika ne podrazumevaju celodnevno ili svakodnevno prisustvo).

18. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredvidjenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak…)

19. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.

20. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.

21. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

22. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

23. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, može to učiniti 5 dana pred put. U slučaju promene smeštaja, organizator će o tome obavestiti putnike (potpisnike ugovora) najkasnije u toku puta, a zamenjen smeštaj mora odgovarati standardima smeštaja datog u opisu programa.

24. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).

25. Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.

26. Organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, a ukoliko putnici nisu uplatili privatnu sobu (doplatu za jednokrevetnu sobu) – bez praznog kreveta u njoj. Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama, kako bi se izbegla doplata za jednokrevetnu sobu. Trudimo se da putnike spojimo u sobu, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu, ali organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. Putnik će prihvatiti da deli sobu (čak i dvokrevetnu sobu sa twin ili double krevetom) sa osobom koju mu organizator dodeli, ukoliko nije platio doplatu za jednokrevetnu – privatnu sobu. 

27. Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.

28. Kod autobuskih aranžmana predvidjene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. WC-i u turističkim autobusima nisu u upotrebi.

29. U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.

30. Organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika u prevoznom sredstvu. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište u prevoznom sredstvu koje mu organizator dodeli. Organizator će nastojati da izadje u susret željama putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.

31. Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.

32. Agencija prevozi putnike do objekta smeštaja onoliko koliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.

33. Napominjemo da su Manga putovanja grupna putovanja, i tome je sve podredjeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju zavise isključivo od organizatora i predstavnika agencije u prevoznom sredstvu kao i atmosfere koja se želi postići, a sve zavisno od destinacije koja se posećuje (želimo vam skrenuti pažnju da su Manga putovanja prevashodno namenjena mladima i onima koji se tako osećaju, tako da su muzika i filmovi prilagodjeni našoj ciljnoj grupi). Temperatura u vozilu ne može se podešavati individualno za svako sedište, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje medju putnicima i osećaj kolektivizma.

34. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Organizator putovanja i organizator izleta na putovanju (inopartner) zadržavaju pravo izmene termina i uslova izvodjenja fakultativnih izleta predvidjenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Za realizaciju fakultativnih izleta (Daleke destinacije i avio aranžmani) je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz korekciju cene – cene mogu biti više). Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, a može doći i do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili usled nepredvidjenih okolnosti na koje organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije ni odgovoran za realizaciju fakultativnih izleta, kao ni za eventualnu promenu cena poslatih pre započinjanja putovanja. 

35. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

36. Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

37. Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.

38. Putnik je dužan da poštuje satnice određene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska,  predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.

39. U slučaju nedoličnog ponašanja putnika,  ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 09-18h
SUBOTOM: OD 10-14 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 683

Danas: 683

Juče: