KRSTARENJE DUNAVOM I SAVOM 2024

Krstarenje Dunavom od Beograda do Djerdapa

SVA KRSTARENJA MOŽETE VIDETI NA NAŠEM NOVOM SAJTU  WWW.BGLUCKY.CO.RS

 

 

 

monument-belgrade.jpg

 

 

Beograd je glavni grad Republike Srbije i sastoji se od 17 opština. Beograd ima 2.400.000 miliona stanovnika na prostoru grada. Nalazi se na ušću Save u Dunav. Glavni je grad Srbije od 1403. godine.Beograd se nalazi u severnom delu centralne Srbije na ušću Save u Dunav, okružen Vojvodinom sa tri strane. Staro kamenito utvrđenje na samom ušću zove se Kalemegdan. Centar Beograda nalazi se na desnoj obali Dunava, a sa leve strane počinje Banatska ravnica sa slabo naseljenim predgrađima. Između Dunava i Save nalazi se novi deo grada Novi Beograd, a uzvodno je Zemun, bivša granica Habzburškog carstva sa Turskom.

 

 

 

 

 

djerdap.jpg

 

 

Đerdapska klisura jedan je od najlepših prizora u ovom delu sveta, gde Dunav menja svoju širinu od par kilometara do par stotina metara, vijuga i juri, gradeći moćnu klisuru visokih stenovitih litica. Kada ste već tu, nemojte propustiti ni da pogledate čuvenu Trajanovu tablu, koja se vidi samo iz čamca.Klisura se zapravo sastoji iz više delova (od Donjeg Milanovca prema Sipu: Gornja klisura, Gospođin vir, Veliki i Mali kazan i Sipska klisura) koji su međusobno razdvojeni tesnacima.

 

Kad se umorite od silne prirodne lepote, prošetajte po jedinstvenom 8000 godina starom neolitskom naselju Lepenski vir ili bacite pogled na ostatke starih rimskih utvrđenja i srednjevekovnih tvrđava...

 

 

  

 

 

vinča

 

 

Nalazi se na 14 kilometara od Beograda, pored puta Beograd-Smederevo i nadaleko je poznata po nalazima izuzetne arheološke vrednosti. Praistorijski lokalitet Belo brdo je na samoj obali Dunava i predstavlja svetski poznato arheološko nalazište sa ostacima, velikog neolitskog naselja, u kulturnom sloju debljine 10,5 m i zahvata površinu od 10 hektara. U toku iskopavanja, koje je zapo
eo 1908. profesor Beogradskog univerziteta , otkrivene su brojne kuće, zemunice sa ostacima materijalne kulture praistorijskog čoveka.

 

 

 

 

Golubac.jpg

 

Golubac jeste na reci Dunav, ali svojim izgledom vrlo podseća na primorski grad. Nije ni čudo, jer je Dunav kod ovog mesta širok čak šest kilometara. Nalazi se na magistrali Beograd – Kladovo i od prestonice je udaljen 130 kilometara.

 Najpoznatiji je po svojoj tvrđavi – Golubačkom gradu, koji se nalazi na nepristupačnim liticama nad Dunavom. Tu je podignut u 14. veku da bi se kontrolisala plovidba rekom, ali i zaleđe, a njegov vladar bio je Stefan Lazarević. Turcima ga je, kaže istorija, prodao vojvoda Jeremija za sumu od 12.000 dukata. Ima devet kula, od kojih se najveća nalazi na najvišem uzvišenju. Golubačka tvrđava zaštićena je i proglašena za kulturno dobro od izuzetnog značaja. Upravo od nje počinje Nacionalni park “Đerdap“, kao i rezervat prirode “Golubački grad” sa karakterističnim formacijama jorgovana, grabića, jasena, hrasta medunca i bukve, kao i raznovrsnom faunom. Golubac je izuzetno zanimljiv za turiste tokom cele godine.

 

 

Sremski Karlovci.jpg

 

Sremski Karlovci leže na desnoj obali reke Dunav koja pruža mnogobrojne mogućnosti za razvoj sportsko-rekreativnih sadržaja. Pored izgradnje pristana i oživljavanja putničkog rečnog saobraćaja, u planu je izgradnja sportsko-rekreativnih terena, kampa i ribarskog naselja u priobalju.


PATRIJARŠIJA- Zgrada Patrijaršije se nalazi ispred hotela Boem i potiče iz 1894. godine.

SABORNA CRKVA- je podignuta 1758. godine od strane Mitropolita Pavla Nenadovića. 

KARLOVAČKA GIMNAZIJA -se nalazi na uglu Ulice Karloačkih Đaka i ovo je prvi srpski icej podignut 1791. godine. 

 

 

Belegis.jpg

 Belegis je naselje u zapadnom delu Srema na desnoj obali Dunava. U našoj ponudi je voznja brodom i kupanje na jednoj od mnogih pescanih ada u ovom naselju.

 

            
Jakovo.jpg

 

Na samo dvadesetak kilometara od Beograda nalazi se selo Jakovo kraj Surčina. Na površini od 5.5 nalazi se salaš Stremen, autentično mesto sremačke kulture.

 

U sastavu salaša nalazi se Konjički klub "Stremen", mesto koje je stecište zaljubljenika u konje i konjički sport.

 

 U nasoj ponudi jednodnevnog krstarenja do Jakova je obilazak pomenutog salasa i manastira Fenek.

 

smiling2.jpg

 JAHTA ZA RENTIRANJE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi


Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/web009/public_html/count.php on line 7