Letovanje Albanija 2022 Drač Saranda Ksamil i Valona

 

Albanija je zemlja koja je za turiste iz Srbije postala zanimljiva tek poslednjih nekoliko godina, ali je inače destinacija koju gosti iz čitave Evrope posećuju već punu deceniju, od trenutka kada je Albanija ozbiljno počela da razvija svoj letnji turizam.

Iako o samoj Albaniji ne znamo mnogo, postoje vrlo zanimljive činjenice i informacije, specifične baš za Albaniju i njene građane.

Albanija izlazi na Jadransko i Jonsko more i okupana je suncem više od 300 dana godišnje!Sa prosečnom letnjom temperaturom od 25 stepeni, izvanrednom prirodom i najlepšim plažama Evrope, toplo dočekuje goste iz Srbije. Dobro došli!

Albanija Drač

 

Drač je najvažnija luka Albanije, nalazi se na severu zemlje i udaljen je 34 kilometra od Tirane. Drač ili na albanskom Durres je najstariji grad Albanije sa istorijom dugom više od 3000 godina i zbog toga je dom mnogih arheoloških nalazišta i zanimljivih lokaliteta.

Albanija Saranda

 

Saranda je živopisno mesto ušuškano između mora i visokih planina i zaleđu. Čuvena je po dobrom noćnom provodu, lepim peščenim plažama i prozirno čistom tirkiznom moru. Duž obale nižu se luksuzni hoteli i ugostiteljski objekti, koji se sagradjeni uglavnom u poslednjih nekoliko godina. Osim toga, tu su i jako lepe plaže u gradu, ali ukoliko želite obilazak drugih plaža u blizini, preporučujemo plaže Dhermi, Ksamil, Lukovu, gde će svako pronaći svoje idealno mesto za uživanje i odmaranje.

Albanija Valona

 

Valona je grad u jugozapadnom delu Albanije, na 135 kilometara od Tirane i nalazi se na samoj liniji između Jadranskog i Jonskog mora. Grad i cela oblast imaju izuzetno specifičnu klimu – umerene temperature, mnogo sunčanih dana godišnje, malo padavina i malo vetra zahvaljujući planinama u okruženju. Kupanje i uživanje na plaži u ovom delu Albanije moguće je već od kraja aprila.


Albanija Ksamil

Ksamil je malo mesto sa bezbroj plaža i uvala. Koju god da izaberete, nećete pogrešiti. Beli pesak i čisto, toplo more dovoljni su za uživanje. Nema buke, galame, glasne muzike, skutera i maltretiranja. Ljudi koje ćete videti i(li) upoznati na plaži dolaze sa svih strana sveta. Ima dosta Italijana, Norvežana, Šveđana, Bugara, Amerikanaca, a najviše Poljaka. Ljubav između Poljske i Ksamila jaka je, prisutna i vidljiva. Meni u restoranu uglavnom će biti napisan na albanskom, engleskom i poljskom. Zato mnogi (ne računajući Poljake) kada čuju naš govor misle da smo iz Poljske.

 
 
albanija letovanje
 

 

Albanija, Drač 

 Paket aranžman, prevoz, hotel, doručak      

Drač, Skadar, Tirana, Berat

                                                                                                          

Polazak 14.10., povratak 17.10.2021.

Polazak 11.11., povratak 14.11.2021.

 

 

DAN 1. /četvrtak/ 07.10./Beograd-Niš         

Transfer grupe iz Beograda do Niša. Sastanak grupe u 22.30h, parking Lukoil pumpe, polazak iz Niša u 23:00h. Putovanje preko Prokuplja, prelazak administrativne granice, vožnja uz pauze po potrebi...

 

 

DAN 2./petak/08.10. Skadar - Drač

....jutarnji dolazak u Skadar, obilazak drevnog utvrđenja i panoramski obilazak grada autobusom i pešice. Nastavak vožnje do Drača, dolazak na dugačku plažu Golem, gde se nalaze mnogi novoizgrađeni hoteli. Slobodno vreme do ulaska u sobe. Slobodan dan za odmor na plaži...

U kasnim popodnevnim/ranim večernjim časovima, fakultativni izlet za Drač, jednu od najvećih luka Jadrana, stari drevni grad, na obali mora.  Obilazak centra grada, amfiteatar rimskog cara Hadrijana kojim se i sam Cezar šetao, crkve Sv.ap.Pavla...Pauza za individualna razgledanja, šoping...Povratak u hotel. Noćenje.

 

DAN 3./subota/09.10. Drač- Tirana

Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje na prelepoj plaži, individualne aktivnosti, odmor... U kasnim popodnevnim časovima, fakultativni izlet za Tiranu. Panoramski obilazak grada vožnjom bulevarima, obilazak najznačajnijih delova prestonice, spolja, sa vodičem: Trg Skenderbeg, Opera, Nacionalni muzej, Palata kulture, Saborni Hram Vaskrsenja Hristovog u centru grada...pauza za  osveženje, večeru, šoping. Povratak u večernjim časovima. Noćenje.

 

DAN 4./nedelja/10.10. Berat-Drač-Niš-Beograd

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan. Fakultataivni izlet za Berat. Vožnja do grada, koga još nazivaju – grad sa hiljadu prozora. Šetnja gradom, uskim ulicama, sa vodičem, uz mogućnost posete tvrđave pešaka. Slobodno vreme za individualni obilazak, osveženje, ručak u gradu koji je čuven još i po dobrim vinima. Polazak za Srbiju, preko Drača u popodnevnim satima. Vožnja preko Kosova i Metohije, uz pauze po potrebi. Dolazak u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

 

 

Cena paket aranžmana

    75€

 

 

Aranžman obuhvata:

* organizovan autobuski prevoz Niš-Drač-Niš,

* obilazak Skadra u pratnji vodiča,

* smeštaj u hotelu sa 4*, na bazi noćenja sa doručkom,

* organizaciju puta u pratnji stručnog vodiča

 

Aranžman ne obuhvata:

* boravišnu taksu (plaća se u agenciji uz aranžman), ukupno 2€ po osobi (plaćaju svi iznad 3 godine starosti),

* ulaznice za galerije, muzeje, tvrđave koje se obilaze,

* međunarodno putno zdravstveno osiguranje

* fakultativne izlete (Drač 10€, Tirana 15€) ili paket izleta 20€

* fakultativni  izlet za Berat  25€,

* doplatu za 2 večere, ukupno 10€ (rezervacija i uplata u agenciji, prilikom rezervacije),

* doplate za polazak severnije od Niša, po cenovniku agencije,

* posebno mesto u autobusu 15€, doplata za još jedno mesto u autobusu 30€

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivrednosti po kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

 

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti gotovinski, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.

Rezervacija  30€, do 10 dana pre puta ostatak aranžmana u iznosu 45€ (doplate se plaćaju prilikom rezervacije)

Aranžman se može platiti na rate deponovanjem čekova ili adm. zabranom na platu.

Rezervacija  30€, ostatak iznosa 39€ na 3 mesečne rate (oktobar, novembar, decembar).

Posledenja rata mora doći na naplatu najkasnije 20.12.2021. U slučaju plaćanja na rate, neophodno je izjasniti se prilikom rezervacije i deponovati čekove/adm.zabranu najkasnije 2 dana nakon rezervacije, u protivnom organizator će smatrati da je izabran način plaćanja

do polaska.

Doplata za posebne usluge 

-1/1 soba, doplata 35€

- doplata pogled more 6€

- posebna vrste sobe i sl., suite, moguća na upit. Po potrvdi inopartnera i hotela, stranka može izvršiti uplatu po upitu.

 

INFORMACIJE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 5 dana pre polaska.
 • Hotei sa 4*, Albanian Star ili sličan, u slučaju prebukiranosti navedenog,
 • Planiran hotel za smeštaj grupe je hotel Albanian Star ili sličan,
 • Svi hoteli su dobro povezani gradskim prevozom do centra, na plaži ili do 100m od plaže,
 • Smeštaj je u 1/2 sobama ili 1/2 sa pomoćnim/dodatnim krevetom, doručak na bazi švedskog stola,
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera.  Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u

       okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV SAT...).
 • Dostupnost wifi mreže u hotelima je varijabilna (u sobi, holu hotela, recepciji…) Agencija ne garantuje kvalitet mreže i dostupnost internet u celom hotelu.

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Obaveza je putnika da se upozna sa Opštim uslovima organizatora i avioprevoznika
 • Proverite 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Fakultataivni izleti su organizovani za minimum 20 putnika, u slučaju manjeg broja, putniku može biti ponuđena korigovana cena. Izleti su organizovani autobusom, sa vodičem na srpskom jeziku, panoramski obilazak bez predviđenog ulaska u objekte, muzeje, galerije, već je ulaz organizovan za zainteresoven u pauzi za razgledanje,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Obavezno proverite važnost vaših putnih isprava. Napominjemo da svi punoletni putnici, moraju imati VAŽEĆU LIČNU KARTU za prelazak administrativnog prelaza "Merdare", i ulaz na teritoriju Kosova i Metohije, dok za ulaz u Albaniju moraju imati važeću ličnu kartu ili pasoš.
 • Maloletna lica, u pratnji oba roditelja, za prelazak administrativnog prelaza "Merdare" i ulaz na teritoriju Kosova i Metohije,
 • moraju imati izvod iz matične knjige sa slikom, overen kod nadležnih organa u R.Srbiji, dok za ulaz u Albaniju moraju imati važeći pasoš
 • Maloletna lica, koja nisu u pratnji oba roditelja, ili u pratnji drugih osoba/staratelja,  moraju posedovati overeno ovlašćenje od roditelja (ili drugog roditelja), overeno pred nadležnim organima u R.Srbiji, za putovanje i prelazak adm.prelaza i granica.
 • Za ulazak na Kosovo i Metohiju, neophodna je važeća lična karta R.Srbije
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Albaniji, i  da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju AP Kosova i Metohije i Albanije, i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.U.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Albaniji kao i tranzita kroz Kosovo i Metohiju,
 • Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 7 dana pre puta.
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, a poželjno i osiguranje prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

SREĆAN PUT I LEP PROVOD 

 

Organizator putovanja TA l, licenca kat. OTP 494 od 16.12.2020. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije  sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.  Program rađen na bazi minimum8 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i  da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče.

 

 

 

 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas


Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 72 bytes) in /home/web009/public_html/count.php on line 7