JERUSALIM  2018

Putovanje Jerusalim 2018

 

 

 

 

IZRAEL – SVETA ZEMLJA

 

16.avgust – 21.avgust 2018. KRUŽNA TURA

PRAZNIK PREOBRAŽENJA GOSPODNJEG NA TAVORU

 

6 dana - polazak četvrtak, 16.08.2018, povratak utorak, 22.08.2018.

Jerusalim – Vitlejem - Galilejsko jezero - reka Jordan— Nazaret -  Jerihon - Mrtvo more

 

 

DAN 1. sreda, 15.08.  TRANSFER DO AERODORMA

Transfer u kasnim večernjim časovima turističkim autobusom ili minibusom ka Sofiji, Budimpešti ili Temišvaru (zavisno od izabrane aviokarte i želje klijenta- let se obavlja sa 4 aerodorma). Vožnja uz pauze po potrebi...

 

DAN 2. četvrtak, 16.08., LIDA PALESTINSKE -JERUSALIM- VITLEJEM

...prijava za let,pasoška kontrola u jutarnjim satima. Sletanje na aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Ukrcavanje i vožnja ka Jerusalimu (oko 6okm) uz usputni obilazak Loda- jevanđeljske Lide Palestinske gde se nalazi manastr Sv.Đorđa. Po dolasku u Jerusalim,odlazak na vrh Maslinske gore odakle se pruža najlepši pogled na grad i odakle nastaje većina današnjih panoramskih fotografija Jerusalima... Nastavak razgledanja svetinja i znamenitosti grada sa vodičem,obilaskom Geenske doline sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija'', mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice...Kraće slobodno vreme, potom transfer ka Vitlejemu. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

DAN 3. petak, 17.08.  JERUSALIM - VIA DOLOROSA – SION- HRAM VASKRSENJA

Doručak. Vožnja do Jerusalima i jutarnji obilazak Manastira Časnog Krsta. Nastavak obilaska Svetog Grada sa vodičem, koji počinje Ulicom Bola znanom i kao Via Dolorosa, od manastira Protarion (na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu), do Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota). Nastavak obilaska Jerusalima odlaskom na obližnji Sion, obilazak Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Presvete Bogorodice, Groba svetog cara Davida....nastavak obilaska Zida Plača – ostataka Solomonovog hrama, svetinja i znamenitosti Svetog grada....Slobodno vreme za individualni razgled i obilazak, posetu nekim od mnogobrojnih značajnih muzeja u Jerusalimu...Povratak u hotel.Večera. Noćenje.

DAN 4. subota, 18.08. VITLEJEMSKA PEĆINA –PASTIRSKO POLJE- MAN. JUDEJSKE PUSTINJE-PLANINA TAVOR

Rani odlazak u Vitlejemsku pećinu nad kojom se izgradi Hram Roždestva Hristovog. Povratak u hotel na doručak. Obilazak Pastirskog Polja i mesta javljenja anđela pastirima, koji najaviše dolazak Bogomladenca. Obilazak manastira Judejske pustinje -  manastir Sv.Teodosija Velikog i Sv.Save Osvećenog, odakle je naš Sveti Sava doneo patericu i ikonu Bogorodice Trojeručice. Povratak u hotel. Odmor. Ranija večera. Odmor. Organizovan polazak autobusom u kasnim večernjim satima ka planini Tabor. Dolazak i prisustvovanje noćnom bdeniju do jutarnjih sati, kada vernici dočekuju praznik u isčekivanju Oblaka Preobraženja Gospodnjeg...

DAN 5.  nedelja, 19.08. NAZARET- KANA - GORA BLAŽENSTAVA – GALILEJSKO JEZERO - VITLEJEM

...u jutarnjim časovima spuštanje ka Galilejskom jezeru. Organizovan doručak u restoranu ili hotelu. Put vodi dalje do Gore Blaženstava gde je Gospod poučavao narod, a potom silazak do obala Galilejskog jezera, obilazak Kapernauma. Odlazak do Nazareta i Hrama Blagovesti, potom obližnje Kane Galilejske - manastira Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog potonjeg apostola Simona Zilota. Popodne povratak do hotela. Odmor. Večera. Noćenje.

 

 

DAN 6. ponedeljak, 20.08. REKA JORDAN- JERIHON – GORA KUŠANJA  - MRTVO MORE

Doručak. Jutarnji odlazak do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju, a potom pauza kod ostataka najstarijeg grada na svetu, ruševina Jerihona, drevnog grada sagrađenog  9.000 godina pre Hrista, grada koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Poseta Gori Kušanja gde se danas nalazi  manastir Svete četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za oko 20-30 min pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Mogućnost kupovine suvenira i proizvoda sa Mrtvog mora u restoran oazi u podnožju Jerihona. Za kraj programa sledi odlazak na Mrtvo more i tačke najveće depresije, tj. najniže tačke na svetu u odnosu na nivo mora, gde i neplivači mogu da plivaju. U povratku ka hotelu u popodnevnim časovima usputna pauza za još jedno duhovno i telesno osveženje u manastriru Sv. Gersaima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi. Večera. Noćenje.

DAN 7. utorak, 21.08/ TEL AVIV- povratak za Srbiju

Doručak. Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Budimpeštu, Temišvar ili Sofiju,  (u jutarnjim časovima). Sletanje na predviđeni aerodrom. Preuzimanje prtljaga, ukrcavanje u autobus i transfer ka Novom Sadu, Beogrdu, Nišu i ostalim gradovima u Srbiji. Vožnja uz pauzu za osveženje i granične formalnosti. Dolazak u popodnevnim časovima na mesto polaska. Kraj programa i hadžijski rastanak.

 

         cena aranžmana

  369€

+ cena avio karte u trenutku rezervacije

 

Aranžman obuhvata:

 

* Avio prevoz- plaća se u celosti jednoktratno )

* prtljag, uključen u cenu (veličina, težina i broj komada prtljaga i težina zavisi od kompanije i cene)

* smeštaj 5 noći u hotelu  sa 3***  ili 4**** u Vitlejemu,

* ishranu u hotelu na bazi pet (5) polupansiona (doručak i večera),

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,

* prevoz  autobusom ili miniautobusom turističke klase, po programu, 

* organizovanje programskih obilazaka tokom boravka

 

 

Aranžman ne obuhvata:

* obaveznu doplatu inopartneru po dolasku u Izrael, na ime napojnica za hotele, vozače i ulaznice= 87$

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* doplate za veći prtljag (po cenovniku izabrane aviokompanije),

* transfer do aerodroma (organizovan uz doplatu) Beograd-Budimpešta 45€, Niš-Sofija 35€ (povratne karte).

* ručak na Galileji tokom pauze,

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje (7e), Gramata jerusalimske Patrijaršije (5€)

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim karticama, čekovima građana.

 

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.

 

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

 

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:

 Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).

Deviznio deo aranžmana, plaća se na 8 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Rate se rasporedjuju od maja do avgusta.

 

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!

Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan komapnija Air Serbia iz Beograda ili kompanijom  Wizzair iz Sofije, Budimpešte,Temišvara, kao i iz gradova tj. aerodorma iz inostranstva.  Organizator  organizuje transfer iz Niša (moguć i iz drugih gradova, Beograd, Čačak zavisno od broja prijavljenih putnika) do aerodroma i nazad uz doplatu.

 

NAPOMENA: U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika,na dinarsku deo (iznos aviokarte), primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija. Na devizni deo aranžmana, primenjuju se Opptu uslovi organizatora putovanja

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje. 

 

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.

Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, posedna soba), moguća na upit.

Doplata za prtljag, za kompaniju Wizzair: bagažni do 20kg iznosi 110€ (napomena: prtljag 55x 40 x23 do 10kg je uključen u cenu)

 

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

l   Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje  je u nastavku.

l   Hotel je sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru  Vitlejema.

l   Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera.  Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih, objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

l   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

l   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

 

OPIS  SMEŠTAJA - HOTELA:

l   Hotel Manoli Plaza 3***+, Ovaj potpuno nov, modernan hotel nalazi se u Vitlejemu, u blizini Pastirskog polja. Udaljen oko 12km od Jerusalima. raspolaže moderno uredjenim sobama, restoranom, barom. Doručak i večera švedski sto.

 

OPIS  TRANSFERA DO AERODROMA:

l   Transfer do aerodorma NIJEuračunat u cenu aranžmana.  Transfer se obavlja modernism turističkim miniautobusima ili autobusima. Cena zavisi od broja putnika (uobičajena cena organizovanog povratnog transfera Budimpešta 45€, Sofija 35€, Temišvar 30€)

 

OPŠTE NAPOMENE:

l   Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

l   Proverite važnost pasoša – istek putnog dokumenta ne sme biti kraći od 3 meseca od datuma povratka.

l   Proverite blagovremeno dozvoljene dimenzije, težinu i sadržaj vašeg prtljaga po uslovima avioprevoza.

l   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,

l   Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

l   Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)

l   Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

l   Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i  da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

l   Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU odnosno ulaska u Izrael i u tom slučaju se ovakav slučaj  tretira kao otkaz aranžmana od strane putnika.

l   Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.

l   praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu recepcionaru, prevozniku, vodiču (1-3 dolara po osobi i po danu)

l   Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

l   Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),

l   preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije regulisano Zakonom i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. 

Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2018 od 25.01.2018. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

 

 

Organizator putovanja je licenca OTP br.254/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije organizatora, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum  35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

 

 

7 dana - polazak u nedelju, 09.09.2018, povratak subota, 15.09.2018.

 

Jerusalim – Vitlejem - Galilejsko jezero  Tiberijas - reka Jordan— Nazaret -  Jerihon - Mrtvo more

 

 

DAN 1. subota 08.09., TRANSFER DO AERODROMA

Okupljanje na dogovorenom mestu. Transfer turističkim autobusom ili minibusom ka Sofiji, Beogradu ili Budimpešti (zavisno od kupljene aviokarte) u kasnim večernjim časovima. Vožnja uz pauze radi odmora i osveženja...

DAN 2. nedelja, 09.09./ TEL AVIV – JAFO- LIDA PALESTINSKA - VITLEJEM

Okupljanje na aerodormu 2 časa pre leta. Prijava za let, pasoška kontrola.Sletanje na aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva Odlazak do Lide Palestinske, današnjeg Loda, i manastira Sv.Đorđa. Potom kraća vožnja do drevne Jafe, na obali Mediterana, na koji se oslanja novi i moderni Tel Aviv. Panoramsko razgledanje sa kraćom pauzom za osveženje i šetnju Tel Avivom.... vožnja do Vitlejema (oko 65km). Smeštaj u hotel. Večera. Odmor. Noćenje.

DAN 3. ponedeljak, 10.09. / VITELEJEM- PASTIRSKO POLJE- MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE

Rani odlazak u Vitlejemsku pećinu nad kojom se izgradi Hram Roždestva Hristovog. Povratak u hotel na doručak. Nastavak programa odlaskom u obližnji pravoslavni manastir, podignut u Pastirskom polju gde anđeli najaviše rođenje Bogomaldenca. Kraća pauza za osveženje i šoping u obližnjim suvenirnicama. Nastavak programa odbilaskom dva najznačajna manastira Judejske pustinje -  manastir Sv.Teodosija Velikog i Sv.Save Osvećenog gde je Sveti Sava dobio i doneo patericu, kao i ikonu Bogorodice Trojeručice. Povratak u hotel. Odmor. Večera. Noćenje.

DAN 4. utorak, 11.09. /JERUSALIM – MASLINSKA GORA - VIA DOLOROSA- HRAM VASKRSENJA

Doručak. Napuštanje hotela, i kraća vožnja preko Novog dela Jerusalima (oko 15km), do manastira Časnog Krsta. Nakon obilaska odlazak na Maslinsku Goru koja se uzdiže nad Svetim gradom, odakle se pruža neverovatan panoramski pogled na Jerusalim. Obilazak Mesta Vaznesenja Gospodnjeg, Pećine Oče Naš, potom spuštanje do Geenske doline sa starozavetnim grobljem, obilazak Getsimanijskog vrta, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija'', mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice.....kraći predah za odmor i osveženje, potom nastavak obilaska Ulicom Bola znanom i kao Via Dolorosa, od manastira Protarion (na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu), do Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota).... Slobodno vreme u centru za individualni obilazak svetinja i znamenitosti Svetog grada...u kasnim popodnevnim časovima smeštaj u hotel u Jerusalimu. Večera. Noćenje.

DAN 5. sreda, 12.09./ JERUSALIM – SION- OSTACI SOLOMONOVOG HRAMA - ZID PLAČA

Doručak. Nastavak obilaska Svetog grada sa vodičem, obilaskom Siona  (Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida), Zid Plača, ostaci Solomonovog hrama... slobodno vreme za individualna razgledanja i poklonjenje svetinjama Jerusalima. Mogućnost obilaska Novog dela Jerusalima sa vodičem. Povratak u hotel na večeru. Noćenje.

DAN 6. četvrtak, 13.09. /NAZARET- KANA GALILEJSKA- GORA BLAŽENSTAVA – GALILEJSKO JEZERO- JERIHON

Rani doručak, napuštanje hotela, ukrcavanje u autobus i polazak grupe za Galileju. Vožnja do Nazareta (oko 160km) i obilazak Hrama Blagovesti, potom obližnje Kane Galilejske u man. Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog potonjeg apostola Simona Zilota. Put vodi dalje do Gore Blaženstava gde je Gospod poučavao narod, a potom silazak do obala Galilejskog jezera gde je organizovano kraće krstarenje i ručak,  riba SV. Petra, koja se tradicionalno sprema na Galilejskom jezeru. Vožnja ka drevnom Jerihonu dolinom reke Jordan. Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u hotel.  Večera. Noćenje.

DAN 7. petak, 14.09/GORA KUŠANJA – REKA JORDAN- MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE - MRTVO MORE

Doručak. Kraća vožnja do mesta krštenja na reci Jordan. Pogružavanje vernika, potom odlazak do najstarijeg grada na svetu - drevnog Jerihona. Kratka pauza u restoran –oazi, odakle sledi odlazak na  Goru kušanja, i poseta man.Sv. četrdesetice gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova. Spuštanje grupe autobusom do najniže tačke na svetu, do Mrtvog mora. Vreme predviđeno za kraći odmor na ovom jedinstvenom mestu, na kome i neplivači mogu da plivaju. Povratak ka hotelu uz pauzu za obilazak i poklonjenje svetinjama manastira Sv.Gerasima Jordanskog. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 8. subota, 15.09/ JERUSALIM – TEL AVIV

Doručak. Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Sofiju, Beograd ili Budimpeštu (u jutranjim časovima).  Sletanje na predviđeni aerodrom. Preuzimanje prtljaga, ukrcaj u autobus i transfer ka Novom Sadu, Beogradu, Nišu i ostalim gradovima u Srbiji. Vožnja uz pauzu za osveženje i granične formalnosti. Dolazak u popodnevnim časovima na mesto polaska. Hadžijski rastanak. Kraj programa.

 

         Cena aranžmana

  489€

+ cena avio karte u trenutku rezervacije

 

Aranžman obuhvata:

 

* smeštaj 6 noćenja u hotelima  sa 3***  ili 4**** Vitlejemu (2 noći), Jerusalimu (2 noći),  i Jerihonu (2 noći),

* ishranu u hotelima na bazi šest (6) polupansiona na bazi švedskog stola u hotelu,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* krstarenje Galilejskim jezerom i ručak u restoranu u Galileji, na jezeru

* vožnja žičarom do Gore Kušanja

* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,

* prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu,

* komplet turistička organizacija puta

 

Aranžman ne obuhvata:

* Avioprevoz (Proverava se u trenutku rezervacije )

* prtljag na letu (veličina, težina i broj komada prtljaga i težina zavisi od kompanije i cene),

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* ulaznice, transfere, obavezne napojnica za hotelsko osoblje i vozače, u ukupnom iznosu= 127$

*doplata za transfer Beograd-Budimpešta-45 evra po osobi (povratna karta)

*doplata za transfer Niš-Sofija-35 evra po osobi (povratna karta)

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

* Gramatu jerusalimske patrijašije (kupuje se u Jerusalimu, u patrijašiji i staje oko 7$)

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, , čekovima građana, uplatom na žiro račun agencije (dinarski ili devizni) u zemlji ili iz inostranstva.

Plaćanje iznosa u dolarima na ime ulaznica i napojnica se vrši po dolasku u Izrael, inopertneru tj. predstavniku inopartnera.

Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, sobu sa pogledom na grad), moguća na upit.

Ovlašćeni inopartner organizatora je NN tours Nazaret.

 

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje  je u nastavku.
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Jerusalima, Vitlejema iI Jerihona,
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera.  Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih    
  •  objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
  • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
  • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

 

OPIS  SMEŠTAJA - HOTELA:

 • Hotel Holy Land 3***+,    http://www.holylandhotel.com/ . Nalazi se u blizini Damaskus gate ulaza u Stari grad. Renoviran je u potpunosti  2014. godine, uređen u modernom orijentalnom stilu, sve sobe TWC sa SAT TV, fen. Veći broj soba sa terasom i pogledom na stari grad (agencija ne može da garantuje ove sobe, ali može postaviti zahtev/ upit hotelu koji može odobriti sobe sa terasom  i/ili pogledom, uz doplatu). Doručak švedski sto. Večera takođe švedski sto (uz doplatu 6 dolara po danu).
 • Hotel Jeriho resort 3***+, http://www.jerichoresorts.com/. Ovaj otmeni hotel nalazi se blizu centra najstarijeg grada na svetu, Jerihona. Udaljen oko 50km od Jerusalima. Hotel novijeg datuma gradnje, raspolaže otvorenim bazenom,  restoranom, barom.
 • Doručak švedski sto. Večera takođe švedski sto (uz doplatu 6 dolara po danu).
 •  Hotel Bethlehem 4****, http://www.bethlehemhotel.com , nalazi se u širem centru Vitlejema, na oko 15tak minuta hoda od Hrama Rožestva Hristovog. Hotel raspolaže restoranom, lobi barom sa terasom. Kapacitet hotela je 160 dvokrevetnih soba, ili dvokrevetnih soba sa pom. trećim ležajem soba. Doručak i večera švedski sto.

 

NAPOMENE:

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se Opšti uslovi putovanja organizatora. 
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i  da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave .
 • Obaveza je putnika da proveri važnost pasoša- najmanje 6 meseci važnosti od planiranog datuma povratka,
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje Austrije ili ulaz na teritoriju Izraela ili zemlje u tranzitu, i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu nosaču kofera u hotelu, i slično (nošenje kofera ne ulazi u cenu bakšiša i napojnica od 127$)
 • Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije regulisano Zakonom i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. 

Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2018 od 25.01.2018. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

 

KRSTOVDAN U JERUSALIMU

TERMIN 21.09.-29.09.2018.

 

Tel Aviv - grad Jafa - Vitlejem - reka Jordan - Gora Kušanja -  Nazaret

 - Galilejsko jezero - Jerusalim - Jerihon - Mrtvo more

 

 

DAN 1. petak 21.09./transfer do aerodroma

Okupljanje grupe na dogovorenom mestu u dogovoreno vreme u večernjim časovima. Transfer modernim turističkim autobusom iz Kraljeva, Beograda, Niša do aerodroma sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.

 

DAN 2. subota 22.09./Tel Aviv –  grad Jafo – Lod - Manastir Časnog Krsta -  Vitlejem

...dolazak na aerodrom dva časa pre leta. Prijavljivanje na let, pasoška kontrola. Let za Tel Aviv. Po sletanju, kraće panoramsko razgledanje iz autobusa Tel Aviva i drevne Jafe. Odlazak u Lod, do manastira Sv. Velikomučenika Georgija. Nastavak puta, uz obilazak Manastira Časnog Krsta u Jerusalimu. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

DAN 3. nedelja 23.09./ Vitlejem – Pastirsko polje – Manastiri judejske pustinje

Rani odlazak u crkvu Rođenja Hristovog u Vitlejemu, a koja se uzdiže iznad same Vitlejemske pećine. Poklonjenje svetinji i liturgija. Povratak u hotel na doručak. Kraća vožnja do Pastirskih polja - mesta javljanja anđela pastirima. Obilazak obližnjih manastira judejske pustinje (manastir Sv.Teodosija Velikog, Sv.Save Osvećenog). Povratak u hotel. Odmor. Večera.Noćenje.

 

DAN 4. ponedeljak 24.09. / Man. sv.Georgija Hozevita- Vitanija – Ein Kerem – zapadni Jerusalim

Doručak. Odlazak autobusom do manastira Sv.Georgija Hozevita, u pustinji. Povratak autobusom do Vitanije, i poseta mestu čudesnog Vaskrsnuća Sv.Lazara Čertvorodnevnog. Odlazak u En Kerem i obilazak mesta rođenja Sv.Jovana Krstitelja. Obilazak zapadnog Jerusalima (panoramski razgled i obilazak centra grada, slobodno vreme). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

DAN 5. utorak 25.09. /   Maslinska Gora - Jerusalim

Doručak. Vožnja autobusom do Jerusalima (12km), i odlazak do Maslinske Gore, odakle se pruža pogled na čitav Sveti grad Jerusalim. Obilazak Mesta Vaznesenja, Pećine Oče Naš.....obilazak Geenske dolina sa starozavetnim grobljem, Mesto stradanja Sv. arhiđakona i prvomučenika Stefana, Getsimanijski vrt (mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija'', mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice gde se nalazi čudotvorna ikona Bogorodice Jerusalimske.…Nastavak obilaska i poklonjenja svetinjama Svetog grada počinje Ulicom Bola – od Protariona, zatvora Gospodnjeg do Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg. Obilazak svetinja i manastira u samom Hramu. Poklonjenje svetinji nad svetinjama – Grobu Gospodnjem. Povratak u hotel u Vitlejem. Večera. Noćenje.

 

DAN 6.  sreda  26.09./ Galileja

Rani doručak, napuštanje hotela i ukrcavanje u autobus. Vožnja ka Galileji, i odlazak na Tavor, mesto Preobraženja Gospodnjeg. Nakon poklonjenja svetinji, dolazak u Nazaret i obilazak hrama Blagovesti u Nazaretu. Nastavak vožnje do Kane Galilejske i manastira Sv.Đorđa gde se zbila jevanđeljska Svadba, na kojoj je Gospod pretvorio vodu u vino. Vožnja do  Galilejskog jezera. Organizovan ručak na jezeru (riba Sv.Petra). Nastavak obilaska Gore Blaženstava i Kapernauma. Povratak ka Vitlejemu. Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

Krstovdan u Jerusalimu

 

DAN 7. četvrtak 27.09./  Jerusalim  

Doručak za poneti. Transfer do Hrama Vaskrsenja i prisustvo prazničnoj liturgiji. Nastavak obilaska Jerusalima: Sion (Soba Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida), Zid Plača,ostaci Solomonovog hrama.... Sloobodno vreme u Svetom gradu Jerusalimu ili obilazak svetinja u Hrišćanskom kvartu.... Povratak u ranim večernjim časovima u Vitlejem. Večera. Noćenje.                                                                    

 

DAN 8. petak 28.09./ man. sv.Gersima Jordanskog – reka Jordan - Gora Kušanja - Zahejev dud – Mrtvo more

Doručak. Vožnja do manastira Sv.Gerasima Jordanskog, obilazak i poklonjenje svetinja. Nastavak vožnje do reke Jordan – Vitavara, mesto Krštenja Gospodnjeg. Pogružavanje u reci. Ukrcavanje u autobus i odlazak do Gore Kušanja i poseta manastiru Sv.Četrdesetice. Nakon obilaska organizovan posni ručak u restoranu i kraća pauza. Obilazak manastira Sv.Proroka Jeliseja i obilazak Zakhejevog duda. Odlazak do Mrtvog Mora, pauza za odmor i osveženje. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

DAN 9. subota, 29.09. /  Tel Aviv- povratak

Doručak. Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Temišvar u 10:00. Sletanje na aerodrom, preuzimanje prtljaga, i transfer autobusom do mesta polaska. Hadžijski rastanak. Kraj putovanja.

 

 

CENA ARANŽMANA

489€

+ cena avio karte u trenutku rezervacije

 

Aranžman obuhvata:

*  Avioprevoz na relaciji Temišvar- Tel Aviv- Temišvar, ili Sofija-Tel Aviv- Sofija (zavisno od raspoloživih mesta),

*  prtljag, uključen u cenu (jedan komad dimenzija 55 x 40 x 23 cm do 10kg ),

*  smeštaj u hotelima sa min. 3*** ili 4****  u Vitlejemu (7 noći) 1/2 ili 1/2+1 sobama

*  ishranu u hotelima na bazi polupansiona (švedski sto- samousluživanje),

*  usluge vodiča za razgledanja kao i usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,

*  prevoz  autobusom ili miniautobusom turističke klase, po programu, 

*  usluge kompletne turističke organizacije puta, 

*  ulaznice po programu (crkva OčeNaš, Kapernaum, Gora Blaženstva, Maslinska gora, plažu na Mrtvom moru )

*  ručak u restoranu na Galileji – (riba Sv Petra,salata, hleb ),

*  ručak u restoranu u Jerihonu (riba, salata, hleb ),

*  prevoz do vrha Gore Tavor i manastira (malim minbusevima, uključeno u cenu),

*  trošak angažovanih miniautobusa od crkve Sv.Teodosija do man.Sv.Save osvećenog (neprohodan za velike autobuse),

 

 

Aranžman NE obuhvata:

* obaveznu doplatu inopartneru u Izrael, na ime napojnica za hotele, vozače, ulaznice i gramatu Jerusalimske patrijaršije u iznosu od  127$

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* troškove transfera do Temišvara ili Sofije,

* ulaznice za mesta koja se NE posećuju u navedenom programu,

* žičaru do Gore Kušanja

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje 

* doplata za veći kabinski ili bagažni prtljag po cenovniku aviokompanije,

* dodatni angažman autobusa ili vodiča, van programom predviđenog

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim  karticama, čekovima građana.

 

 

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim karticama, čekovima građana.

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).

Deviznio deo aranžmana, plaća se na 8 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Rate se rasporedjuju od maja do avgusta.

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!

Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan  kompanijom  Wizzair iz Sofije, Budimpešte,Temišvara, kao i iz gradova tj. aerodorma iz inostranstva.  Organizator  organizuje transfer iz Niša (moguć i iz drugih gradova, Beograd, Čačak zavisno od broja prijavljenih putnika) do aerodroma i nazad uz doplatu.

NAPOMENA: U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika,na dinarsku deo (iznos aviokarte), primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija. Na devizni deo aranžmana, primenjuju se Opptu uslovi organizatora putovanja 

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje. 

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.

Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, posedna soba), moguća na upit.

Doplata za prtljag, za kompaniju Wizzair: bagažni do 20kg iznosi 110€ (napomena: prtljag 55x 40 x23 do 10kg je uključen u cenu)

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

l   Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje  je u nastavku.

l   Hotel je sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru  Vitlejema.

l   Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera.  Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih, objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

l   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

l   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

 

OPIS  SMEŠTAJA - HOTELA:

l   Pilgrim rezidens hotel 3*, nalazi se u samom centru Vitlejema, na samo 200m udaljenosti od Crkve Hristovog Rožestva. Hotel sa predivnim pogledom na grad Vitlejem, raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Doručak i večera na bazi švedskog stola.

l   Jasir Palas hotel 5*,Hotel sa prelepom fasadom palate, sa šarmantnim  dvorištem sa palminama, otvorenim bazenom i spa centrom. Svaka soba ima balkon s pogledom na vrt hotela i prostor za sjedenje sa satelitskom televizijom. Doručak i večera na bazi švedskog stola.

l   Organizator zadržava pravo da usled prebukiranosti, goste smesti u hotel sličan po kvalitetu i lokaciji.

 

OPIS  TRANSFERA DO AERODROMA:

l   Transfer do aerodorma NIJE uračunat u cenu aranžmana.  Transfer se obavlja modernism turističkim miniautobusima ili autobusima. Cena zavisi od broja putnika (uobičajena cena organizovanog povratnog transfera Budimpešta 45€, Sofija 35€, Temišvar 30€)

 

OPŠTE NAPOMENE:

l   Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

l   Proverite važnost pasoša – istek putnog dokumenta ne sme biti kraći od 3 meseca od datuma povratka.

l   Proverite blagovremeno dozvoljene dimenzije, težinu i sadržaj vašeg prtljaga po uslovima avioprevoza.

 l   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,

l   Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

l   Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)

l   Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

l   Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i  da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

l   Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU odnosno ulaska u Izrael i u tom slučaju se ovakav slučaj  tretira kao otkaz aranžmana od strane putnika.

l   Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.

l   praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu recepcionaru, prevozniku, vodiču (1-3 dolara po osobi i po danu)

l   Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

l   Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),

l   preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije regulisano Zakonom i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. 

Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2018 od 25.01.2018. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

 

 

 

6 dana, avionom- praznični polazak 10.11.2018, povratak 15.11.2018.

Tel Aviv – Jerusalim – Vitlejem - Galileja - reka Jordan -Nazaret -  Jerihon - Mrtvo more 

 

DAN 1. petak, 09.11., TRANSFER DO AERODORMA

Okupljanje na dogovorenom mestu. Transfer turističkim autobusom ili minibusom ka Beogradu, Sofiji, Temišvaru ili Budimpešti (zavisno od kupljene aviokarte) pre ponoći. Vožnja uz pauze radi odmora i osveženja...

 

DAN 2. subota, 10.11/  LOD- MASLINSKA GORA-JERUSALIM - VITLEJEM

Prijava za let, pasoška kontrola, ukrcavanje i poletanje u jutarnjim satima. Sletanje na aerodorm Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Po sletanju ukrcavanje u autobus i obilazak obližnjeg mirotočivog groba Sv.Velikomučenika Georgija u Lodu. Nakon obilaska manastira nastavak puta ka Maslinskoj Gori, mesta Vaznesenja Gospodnjeg, pećine Oče Naš i odlazak na vidikovac sa koga se pruža prelep pogled na Stari grad Jerusalim. Potom odlazak doJafa kapije u starom gradu, kratak predah za osveženje i nakon toga odlazak do Hrama Vaskrsenja.Odlazak u Vitlejem (12km), smeštaj. Večera. Noćenje.

 

DAN 3. nedelja, 11.11/  VITLEJEM – PASTIRSKO POLJE -GETSIMANIJA- VIA DOLOROSA-HRAM VASKRSENJA

Rani odlazak u Vitlejemsku pećinu nad kojom se izgradi Hram Roždestva Hristovog. Mogućnost prisustva nedeljnoj liturgiji u samoj vitlejemskoj pećini. Povratak u hotel na doručak. Pauza za osveženje i šoping. Obilazak Pastriskog polja i mesta javljanja Anđela pastirima koji najaviše rođenje Bogomladenca. Kraća vožnja do Jerusalima i obilazak Getsimanijskog vrta, mesta Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija'', mesta Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice.....nastavak obilaska Ulicom Bola znanom i kao Via Dolorosa, od manastira Protarion (na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu), do Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota).Odlazak na Sion  (Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida). Povratak u hotel.Večera. Noćenje.

 

DAN 4. ponedeljak, 12.11. MAN.JUDEJSKE PUSTINJE - JERUSALIM –ZID PLAČA

Doručak. Nastavak programa odbilaskom dva najznačajna manastira Judejske pustinje -  manastir Sv.Teodosija Velikog i Sv.Save Osvećenog odakle je naš Sveti Sava doneo patericu i ikonu Bogorodice Trojeručice.Vožnja do Jerusalima, obilazak nastavljamo odlaskom u jevrejsku četvrt i do Zida Plača – ostataka Solomonovog hrama, svetinja i znamenitosti Svetog grada....Slobodno vreme za individualni razgled i obilazak, posetu nekim od mnogobrojnih značajnih muzeja u Jerusalimu...Mogućnost obilaska Novog dela Jerusalima sa vodičem ili fakultativni poludnevni izlet u drevnu Jafu i moderni Tel Aviv. Povratak u hotel u večernjim časovima.Večera. Noćenje.

 

DAN 5. utorak,13.11/ NAZARET- KANA GALILEJSKA- GORA BLAŽENSTAVA – GALILEJSKO JEZERO

Rani doručak. Napuštanje hotela i ukrcavanje u autobus. Vožnja do Nazareta i obilazak Hrama Blagovesti, potom obližnje Kane Galilejske i man. Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog potonjeg apostola Simona Zilota. Put vodi dalje do Gore Blaženstava gde je Gospod poučavao narod, a potom silazak do obala Galilejskog jezera, obilazak Kapernauma. Pauza za ručak. Mogućnost vožnje brodićem po jezeru, koji je replika brodica iz Hristovog vremena. Polazak autobusom dolinom reke Jordana do Jerihona u večernjim časovima. Po dolasku smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

DAN 6. sreda, 14.11. REKA JORDAN- JERIHON – GORA KUŠANJA  - MRTVO MORE

Doručak. Odlazak u manastir Sv.proroka Jeliseja u kome se nalazi njegov bunar sa osvećenom vodom i ostaci Zakhejevog duda. Potom odlazak do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju, a potom pauza kod ostataka najstarijeg grada na svetu, Jerihona, drevnog grada sagrađenog  9.000 godina pre Hrista i koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Mogućnost kupovine suvenira i proizvoda sa Mrtvog mora u restoran oazi u neposrednoj blizini ostataka drevnog Jerihona. Poseta Gori Kušanja gde se danas nalazi  man.Sv. Četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za oko 15-25 min pešačenja  ili vožnja žičarom uz doplatu). Za kraj programa sledi odlazak na Mrtvo more i tačke najveće depresije, tj. najniže tačke na svetu u odnosu na nivo mora, gde i neplivači mogu da plivaju. Pauza za odmor i kupanje na plaži. U povratku ka hotelu u kasnim popodnevnim časovima, usputna pauza za još jedno duhovno i telesno osveženje u manastriru Sv. Gerasima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi flore i faune. Večera. Noćenje.

 

DAN 7. četvrtak, 15.11/ Doručak. Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Po sletanju na aerodrom, preuzimanje prtljaga, i transfer autobusom do mesta polaska. Hadžijski rastanak.

KRAJ PROGRAMA

 

 

 

         cena aranžmana

  369€

+ Avio karta -iznos promenjiv - zavisno od momenta rezervacijeAranžman obuhvata:

 

* Avioprevoz  (napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Plaća se u celosti jednoktratno )

* prtljag uključen u cenu, po regulativama aviokompanije (dimenzija maximalne težine do 10kg),

* usluge kompletne turističke otrganizacije putovanja,

* smeštaj u hotelima sa 3/4**** u Vitlejemu (3), Jerihonu (2),

* ishrana na bazi polupansiona (doručak i večera), švedski sto, u predviđenim smeštajnim objektima;

* organizovan ručak u Jerihonu, u restoranu ili hotelskom restoranu (postan ručak u sredu, salata, riba)

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,

* prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu

* dodatni transfer mini autobusom do manastita judejske pustinje (put neprohodan za velike turističke autobuse)

 

Aranžman ne obuhvata:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* obavezane troškove ulaznica, napojnica za vodiče, vozače i hotelsko osoblje u iznosu od 120€, (plaća se po dolasku u Izrael)

* transfer do aerodroma i od aerodroma do mesta polaska (organizovan od strane agencije-vidi napomenu),

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* fakultataivni izlet za Tel Aviv, Jafo (20€)

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim  karticama, čekovima građana.

 

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinski, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.

Aranžman se može platiti na rate do polaska tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti,

 a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

 

Napomena: obavezan trošak ulaznica,i obaveznih napojnica staje 120e i plaća se po dolasku u Izrael predstavniku inopartnera.

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!

Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan komapnijom Wizzair iz Sofije, Budimpešte ili Temišvara i kompanijom Air Serbia iz Beograda. U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija.

Organizator  organizuje transfer do polaznog aerodroma i nazad uz doplatu.

 

Doplate na avio letu na zahtev  (prtljag, osiguranje, posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.

Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, sobu sa pogledom na grad i sl), moguća na upit.

Doplata za veći prtljag - bagažni do 20kg staje oko 120€.

Fakultativni izlet za TelAviv i Jafu,obuhvata prevoz autobusom, usluge vodiča i panoramsko razgledanje. Ulaz na posebne loklaitete nij epredviđen ali je moguć uz kupovinu ulaznica. Izlet je organizovan od strane inopartnera i plaća se po dolasku u Izrael.

Ovlašćeni inopartner organizatora je NN Tours (Nazaret,Israel)

 

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje  je u nastavku.
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Vitlejema i Jerihona.
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera.  Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih    
  •  objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
  • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
  • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj

 

OPIS  SMEŠTAJA - HOTELA:

 • Hotel Manoly Plaza 3***+,    http://manolyplaza.com  Nalazi se blizu pravoslavnog manastira Pastirskog Polja. Hotel izgrađen  2016. godine, sa modernism sobama i novim nameštajem,  sve sobe TWC sa SAT TV, fen, peškiri.  Veći broj soba sa terasom. U prizemlju objekta e loby bar sa alkoholnim i bezalkoholnim vrstama pića, kao i recepcija koja radi 24 časa. Doručak i večera švedski sto.
 • Hotel Jeriho resort 3***+, http://www.jerichoresorts.com/. Ovaj otmeni hotel nalazi se blizu centra najstarijeg grada na svetu, Jerihona. Udaljen oko 60km od Jerusalima. Hotel novijeg datuma gradnje, raspolaže otvorenim bazenom,jakuzi bazenom,  restoranom, barom. Doručak švedski sto. Večera takođe švedski sto.

 

OPIS  TRANSFERA do AERODORMA

 • Transfer do aerodorma U Beogradu iz gradova Srbije ili do Temišvara ili Sofije NIJE je uračunat u cenu aranžmana.  Cena transfera je promenjiva i zavisi od broja putnika, a uobičajena cena transfera je Niš-Sofija-Niš 35e, Beograd- Temišvar-Beograd  30e. Transfer do aerodroma iz drugih gradova je moguć,a cena zavisi od broja putnika.

 

OPŠTE NAPOMENE:

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i  da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Izraela i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu recepcionaru, prevozniku, vodiču (2-3 dolara po osobi i po danu)=uračunat u 120e,
 • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije regulisano Zakonom i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. 

Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2018 od 25.01.2018. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

 

 

Organizator putovanja je licenca OTP br.254/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije organizatora, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum  35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

    

 

 

 

        

 

   

 

 

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata


rent a car beograd iznajmljivanje automobila

Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 205

Danas: 205

Juče: