KRSTARENJE DUNAVOM DO ĐERDAPA 2021 

 

Tri dana/ dva noćenja -brodom i autobusom

  

NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA,

BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA,

LEPENSKI VIR,  HE ĐERDAP, TRAJANOVA TABLA

 

Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu ili sela Rajac i reke Vratne, Dunav, mitska reka čudesnih lepota. Kroz vreme bio je i važan vodeni put ali i granica među narodima. Uprkos svemu, spojio je  nespojivo. Od izvora do ušća, na njegovim obalama čak deset zemalja Evrope, koje svaka na svom jeziku Dunav različito zove,  ponosi se uzvišenošću vode koja život znači i svim onim drugim što im Dunav daruje. Među njima je i Srbija koja je ovu moćnu reku,                odajući joj počast, u svojoj prestonici, „venčala“ sa lepoticom Savom. A nizvodno... Na krstarenju od Beogrado do Kladova  upoznaćete i lepotu dva ušća, Tamiša i Morave, spoznaćete legende sačuvane u kamenu srednjovekovnih tvrđava duž obale, divićete se snazi gorostasne vode koja se provukla kroz neprobojni kamen stvarajući Đerdapsku klisuru,…

 Kažu da se lepota Dunava ne može opisati ali se može – doživeti!

 

 

krstarenje dunavom do djerdapa

 

 

 

polasci; 

07,14,21, Maj

04, 11,18, Jun

02, 09, 16, 23, 30, Jul

06, 13, 20, 27, Avgust

03, 10, 17, 24, Septembar

01, 08, Oktobar

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

Prvi dan,

 

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim u 7:50h. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe.
Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

 

Drugi dan.

 Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na fakultativni izlet:

 Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Vinarija Gamanović (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u vinariju "Gamanović", gde će uz zakusku biti upriličena degustacija vina.

Cena izleta: odrasli - 20€, deca 2-7 godina 10€, deca do 2 godine - besplatno.
Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba.

 

Treći dan.

Kladovo - Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg - Golubačka Tvrđava - Beograd (240 Km):

 Doručak. Polazak autobusa u 09:30h. Vožnja autobusom pored Dunava, foto stop na vidikovcu iznad Kazana. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska sledi pauza za ručak u etno restoranu Kapetan Mišin Breg. Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

 Lepenski vir

 

arheološko nalazište

 

 

 

   Kapetan Mišin breg

 etno restoran

 

 

 

 Cena aranžmana izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti srednjeg kursa NBS na dan uplate.

 

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU

DECA 0 - 2 GODINA

DECA 2 - 7 GODINA

175 EUR

40 EUR

GRATIS

50% popust

 

Napomena: Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit). Minimum za realizaciju putovanja je 45 osoba.

U cenu putovanja je uračunato: Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije, smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto), upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, fitnes kabinet…), transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg - Golubačka tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd), doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, ručak u povratku trećeg dana, ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Golubačku tvrđavu, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: piće tokom plovidbe, individualni troškovi putnika, fakultativni izlet drugog dana boravka.
Program se može neznatno promeniti do početka sezone. U slučaju nepredviđenih okolnosti, program je podložan promenama.

 

 

Treća odrasla osoba  plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi, Na upit.

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 

U cenu putovanja je uračunato:

-Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije,

-smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto),

-upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada…),

-transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Muzej - He Đerdap - Lepenski Vir – Golubačka tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd), 

-doručak i ručak na brodu tokom plovidbe,

ručak u povratku trećeg  dana,

-ulaznice za lokalitete Arheološki muzej, He Đerdap, Lepenski Vir i Golubačku tvrđavu,

-usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča,

-putarine i takse,

boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja.

 

U cenu putovanja nije uračunato:

-piće tokom plovidbe,

-individualni troškovi putnika,

-fakultativni izlet drugog dana boravka.

Minimum za realizaciju izleta je 45 osoba.

 

     

 

 

 

    

 

  

 

  

KRSTARENJE DUNAVOM KROZ ISTORIJU

NACIONALNI PARK i ĐERDAPSKA KLISURA –

BEOGRADSKA -SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA –

TRAJANOVA TABLA - LEPENSKI VIR

Jedan dan 

PETAK 20.8.2021.

Program putovanja: 

Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija – Kladovo (240km): Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim u 7:50h. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe. Iskrcavanje putnika.

Povratak za Beograd autobusom / minibusom. 

 

Cena aranžmana po osobi: 89€.

Cena uključuje: 

  • Krstarenje Dunavom prema programu od Beograda do Tekije

  • Doručak i ručak na brodu tokom plovidbe

  • Osiguranje putnika na brodu

  • Transfer autobusom/minibusom od Tekije do Beograda

  • Usluge turističkog vodiča na brodu

Cena ne uključuje: konzumaciju pića. 

 

 

 

 

Program je podložan promenama i dopunama u slučaju nepredviđenih okolnosti.

ORGANIZATOR LICENCA OTP 421/2020

 


brod-2.jpg 

 

 

 


 

 

 

 

Trajanova tabla.jpg  

 

 

 

 Tvrdjava.jpg


 

 

He Djerdap.jpg

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 4422

Danas: 1483

Juče: 2254