PRVOMAJSKO KRSTARENJE  

    DUNAVOM KROZ ISTORIJU  

                               UNESCO GEOPARK ĐERDAP I ĐERDAPSKA KLISURA,  

BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA,  

LEPENSKI VIR, HE ĐERDAP, TRAJANOVA TABLA  

ČETIRI DANA / TRI NOĆI – BRODOM I AUTOBUSOM  

29.4/2.5.2022.  

  

Prvi dan (29.04.2022): Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji  Milanovac - Tekija – Kladovo (240km): Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored  Brankovog mosta) u 07:15h, čekiranje putnika i ukrcavanje. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave  prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, potom ušća reke Morave u Dunav, zatim  srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Nastavak plovidbe pored  Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka  Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši.  Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored  Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim i  pored mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak  u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”.  Večera. Noćenje. 

Drugi dan (30.04.2022): Kladovo: Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na  FAKULTATIVNI IZLET: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama  praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana, a  zatim i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena je 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je  značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini.  Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na  svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Povratak  u hotel gde će uz zakusku biti upriličena degustacija lokalnih vina. Cena izleta: odrasli 20€, deca 2-10 godina  10€, deca do 2 godine - besplatno. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 odraslih osoba.  

Večera. Noćenje 

Treći dan (01.05.2022). Kladovo: Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na  FAKULTATIVNI IZLET: Kladovo – Manastir Vratna i Vratnjanske kapije – Vinarija Mikić Rečka (Rajačko vinogorje)  – Kladovo (7h): Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad  istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV  veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rečka i poseta Vinariji Mikić. U brojnim vinogradima ove  vinarije, koji pripadaju rejonu Negotinske Krajine (Rajačko vinogorje), rastu internacionalne i autohtone sorte  grožđa, a proizvode se vrhunska vina sa zaštićenim geografskim poreklom. Nakon obilaska biće upriličena  degustacija sa ručkom. Povratak u Kladovo. Večera, noćenje. Cena izleta: odrasli 30€, deca 2-10 godina 15€,  deca do 2 godine - besplatno. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 odraslih osoba. 

Četvrti dan. Kladovo - Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg - Ramska Tvrđava - Beograd (260 Km) Doručak.  Polazak autobusa u 09:30h. Vožnja autobusom pored Dunava, foto stop na vidikovcu iznad Kazana. Dolazak na  arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet  kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska sledi pauza za ručak u etno restoranu Kapetan  Mišin Breg. Nastavak puta i pauza za razgledanje Ramske tvrđave, sagrađene krajem XV veka na prostoru gde  su prva utvrđenja nastala još u III veku p.n.e. Ram je mesto gde su boravili ili kroz njega prolazili rimski imperator  Trajan, sultan Bajazit II, putopisci, sveti Sava, Vuk Karadžić, Karađorđe i mnogi drugi. Planirani dolazak u Beograd  u večernjim satima. 

Cena aranžmana izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti srednjeg kursa NBS 

Cena po osobi  

u dvokrevetnoj sobi

Doplata za 

jednokrevetnu sobu 

Deca 0 -2 godine 

Deca 2-10 godina

219 € 

60 € 

Besplatno 

50% popust

             Napomena: Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit). 

Minimum za realizaciju putovanja je 45 osoba. 

*Program se može neznatno promeniti do početka sezone.  

*U slučaju nepredviđenih okolnosti, program je podložan promenama. 

U cenu putovanja je uračunato: Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije, smeštaj  u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi tri noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife - švedski sto),  upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, fitnes kabinet, fotelje masažeri…), transfer autobusom  prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg - Ramska tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd), doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, ručak u povratku četvrtog  dana, ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Ramsku tvrđavu, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine  i takse, boravišna taksa i osiguranje gosta u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: piće tokom plovidbe, mini bar, razne vrste ručnih masaža, fakultativni izleti  drugog i trećeg dana boravka, individualni troškovi putnika.  

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7  metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, veliki  LCD monitor visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze  na gornjoj sunčanoj palubi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju  plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9,5 sati.  

Hotel Aquastar Danube 4* (www.hotelkladovo.rs) se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže.  Raspolaže sa deluxe sobama, dva restorana, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom. Wellness centar pored bazena sadrži: saunu, parno kupatilo, fitnes kabinet, usluge ručne masaže. U okviru hotela se  nalazi tehnički opremljena konferencijska sala. Sve sobe su klimatizovane i poseduju sef, mini-bar, Ka-Tv, Wi-Fi.

 

 

KRSTARENJE DUNAVOM DO ĐERDAPA 2022 

 

NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA,

BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA,

LEPENSKI VIR,  HE ĐERDAP, TRAJANOVA TABLA

 

TRI DANA / 2 NOĆI – BRODOM I AUTOBUSOM

 

 

Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu ili sela Rajac i reke Vratne, Dunav, mitska reka čudesnih lepota. Kroz vreme bio je i važan vodeni put ali i granica među narodima. Uprkos svemu, spojio je  nespojivo. Od izvora do ušća, na njegovim obalama čak deset zemalja Evrope, koje svaka na svom jeziku Dunav različito zove,  ponosi se uzvišenošću vode koja život znači i svim onim drugim što im Dunav daruje. Među njima je i Srbija koja je ovu moćnu reku,                odajući joj počast, u svojoj prestonici, „venčala“ sa lepoticom Savom. A nizvodno... Na krstarenju od Beogrado do Kladova  upoznaćete i lepotu dva ušća, Tamiša i Morave, spoznaćete legende sačuvane u kamenu srednjovekovnih tvrđava duž obale, divićete se snazi gorostasne vode koja se provukla kroz neprobojni kamen stvarajući Đerdapsku klisuru,…

 Kažu da se lepota Dunava ne može opisati ali se može – doživeti!

 

  

polasci; 

Maj

Jun

Jul

Avgust

Septembar

Oktobar

6, 13, 20, 27

10, 17, 24

1, 8, 15, 22, 29

5, 12, 19, 26

2, 9, 16, 23, 30

7

 

Prvi dan: Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija – Kladovo (240km): Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:15h, čekiranje putnika i ukrcavanje.  Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, potom ušća reke Morave u Dunav, zatim srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta.  Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim i pored mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe.  Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

Drugi dan. Kladovo: Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na IZLET: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana, a zatim i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena je 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Povratak u hotel gde će uz zakusku biti upriličena degustacija  lokalnih vina. Cena izleta: odrasli  20€, deca 2-10 godina 10€, deca do 2 godine - besplatno. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 odraslih osoba.  

Večera. Noćenje

Treći dan. Kladovo  - Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg - Ramska Tvrđava -  Beograd  (260 Km) Doručak. Polazak autobusa u 09:30h.  Vožnja autobusom pored Dunava, foto stop na vidikovcu iznad Kazana. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska sledi pauza za ručak u etno restoranu Kapetan Mišin Breg. Nastavak puta i pauza za razgledanje Ramske tvrđave, sagrađene  krajem XV veka na prostoru gde su prva utvrđenja nastala još u III veku p.n.e. Ram je mesto gde su boravili ili kroz njega prolazili rimski imperator Trajan, sultan Bajazit II, putopisci, sveti Sava, Vuk Karadžić, Karađorđe i mnogi drugi. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Cena aranžmana izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti srednjeg kursa NBS

Cena po osobi

u dvokrevetnoj sobi

Doplata za

jednokrevetnu sobu

Deca 0 -2 godine

Deca 2-10 godina

189 €

40 €

Besplatno

50% popust

Napomena: Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit).

Minimum za realizaciju putovanja je 45 osoba.

 

*Program se može neznatno promeniti do početka sezone.

*U slučaju nepredviđenih okolnosti, program je podložan promenama.

 

U cenu putovanja je uračunato: Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije, smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto), upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, fitnes kabinet, fotelje masažeri…), transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg - Ramska tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd),  doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, ručak u povratku trećeg  dana, ulaznice za lokalitete  Lepenski Vir i Ramsku tvrđavu, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje gosta u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: piće tokom plovidbe, mini bar, razne vrste ručnih masaža, fakultativni izlet drugog dana boravka, individualni troškovi putnika.

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, veliki LCD monitor visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9,5 sati.

Hotel Aquastar Danube 4* (www.hotelkladovo.rs)  se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, parno kupatilo, fitnes kabinet, usluge ručne masaže. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala. Sve sobe su klimatizovane i poseduju sef, mini-bar, Ka-Tv, Wi-Fi.

 

 Lepenski vir

 

arheološko nalazište

 

 

 

   Kapetan Mišin breg

 etno restoran